RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

30. studeni, 2015.
Print Friendly, PDF & Email

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao

Tekst: Udruga Kreda

Udruga kreditnih dužnika – KREDA je primila puno upita od strane korisnika kredita u Raiffeisen bank Austria d.d Zagreb. Naime, korisnici kredita u navedenoj banci koji imaju otkazan ugovor o kreditu, a u slučajevima gdje kreditni posao nije završen, nisu dobili izračun konverzije.
Upozoravamo HNB i Ministarstvo financija i ujedno obavještavamo javnost kako Raiffeisen Bank Austria d.d. Zagreb ne provodi zakon i onemogućava provođenje konverzije dijelu dužnika koji temeljem Zakona o potrošačkom kreditiranju također moraju dobiti izračun i prijedlog novog ili izmijenjenog ugovora o kreditu.

Otkazani krediti ne ulaze u konverziju

Na upite korisnika kredita, RBA odgovara da otkazani krediti ne ulaze u konverziju, iako su upućeni od strane korisnika kredita na konkretne zakonske odredbe koje tim negiranjem krše, odnosno na odredbe ZID ZPK(NN 102/15), a koje glase:
Predmet konverzije
Članak 19.a
(2) Odredbe ove glave primjenjuju se na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF, bez obzira na vrstu i namjenu, u kojima dužnikova obveza iz kredita ili obveza vraćanja primljenog nastala zbog prestanka ugovora o kreditu nije ispunjena ili prisilno ostvarena.
(3) Odredbe ove glave ne primjenjuju se na kredite iz stavka 2. ovoga članka za koje je do dana stupanja na snagu ovoga Zakona provedena konverzija kredita iz CHF u drugu valutu ili kune ili valutne klauzule u CHF u drugu valutnu klauzulu ili kune i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF kod kojih je dužnikova obveza ispunjena ili prisilno ostvarena.

RBA nezakonito djeluje

Usprkos mnogobrojnim prigovorima, RBA ustraje u nezakonitom djelovanju i odbija dostaviti izračune dužnicima.
Iz navedenog Zakona je jasno da ukoliko je došlo do otkaza kredita, a kreditni posao na dan 30. rujna 2015 nije završen, takav kredit ulazi u konverziju!
S obzirom da se navedena banka oglušuje na prigovore korisnika kredita, Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao.
Do isteka roka za prihvat konverzije je ostalo još malo vremena i sad je zaista krajnje vrijeme da konačno počnete vršiti nadzor nad provedbom donešenog zakona i da počnete kažnjavati one banke koje Zakon ne provode!T

841 komentar

Uskoči u raspravu
 1. Jurgen Zimmermann
  #1 Jurgen Zimmermann 18 rujan, 2019, 19:22

  Pohvale dana

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam da podmirite dug ili otplatite račune ili pokrenete lijep posao? Trebate li sredstva za financiranje vašeg projekta? Nudimo zajamčene usluge zajma u bilo kojem iznosu i bilo kojem dijelu svijeta za (pojedince, kompanije, kompanije za pravna lica i pravne osobe) po našoj super kamatnoj stopi od 3%. Za prijavu, pošaljite odgovore na e-poštu na predmetu ove poruke.
  Kontaktirajte nas putem ove e-pošte:
  ([email protected])
  ([email protected])
  ([email protected])
  ([email protected])
  ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. bibbyfinancialservice
  #2 bibbyfinancialservice 18 rujan, 2019, 07:36

  trebate li hitan osobni ili poslovni kredit? sada nudimo zajam u visini 3%. e-pošta: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Diana Patrick
  #3 Diana Patrick 17 rujan, 2019, 14:39

  Pozdrav svima vani, nadam se da ste svi u redu ??? Zovem se gospođa Diana Patrick, dolazim iz Ohija, prije nekoliko mjeseci bila sam usisana u teškoj financijskoj situaciji i trebala mi je hitna zajam da platim račune i financijski se vratim na noge zbog trenutne financijske situacije moja banka je odbila da mi daju zajam, tako da nisam imao druge mogućnosti nego da tražim neosigurani zajam putem interneta, u toku svog istraživanja bio sam žrtva prevare i izgubio sam gotovo 1500 dolara i imao sam više problema i zamalo sam dao U nadi da ću dobiti zajam dok nisam našao internetski post, ovo je zajedničko svjedočenje g. Erica iz New Jerseyja, koji svjedoči o tome kako je dobio 50.000 dolara od tvrtke Damian Finance Inc., nakon što sam pročitao post koji sam odlučio kontaktirati s tvrtkom Damian Finance Inc. putem e-maila: ([email protected]) kontakt podijeljen u postu, moj neosigurani zahtjev za kredit u iznosu od 600 000 USD odobren je u roku od 24 sata od mog zahtjeva, a moj kredit je plaćen na moj bankovni račun bez ikakvog propusta.

  Želim izraziti veliku zahvalnost i savjetovati tražitelje zajma da budu vrlo budni, jer ima mnogo prevaranata vani s jedinom svrhom obmanjivanja nedužnih tražitelja kredita, tako da vi dečki morate biti oprezni i budni. kome je potreban zajam preporučujem Damian Finance Inc, tvrtku možete kontaktirati e-mailom: ([email protected])

  Hvala što ste pročitali moje svjedočenje, želim vam sreću.

  vaš
  Diana Patrick.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Bloch
  #4 Bloch 17 rujan, 2019, 11:41

  Kreditne i financijske usluge
  Pružamo zajmove, investicije i financiranje. Ovdje vam mogu pomoći: zajam za financijske nekretnine, investicijski zajam, zajam za automobile, konsolidacija duga, kreditna linija. , Molimo kontaktirajte nas, vaši će se snovi ostvariti. Za više detalja e-mail: [email protected] . hvala

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. sharon
  #5 sharon 17 rujan, 2019, 09:41

  GOD DAG MINE FOLK I GRØNLAND
  MINE TESTIMONI OM, HVORDAN JEG FÅTT ET LÅN TIL KØBT ET HUS FRA ET VIRKELIGT OG VIRKELIGT LÅNSelskab, der blev kaldt jose luis-lån, jeg er meget lykkelig i dag og Gud velsigne jose luis-lån ([email protected]) ([email protected])
  Mit navn er maria, jeg er fra GRØNLAND, jeg har søgt efter et ægte lånefirma i de sidste 5 måneder, for at købe et hus, alt hvad jeg fik, var en masse svindel, der fik mig til at stole på dem og i slutningen af ​​dagen, de tog mine penge uden at give noget til gengæld, alt mit håb gik tabt, jeg blev forvirret og frustreret, jeg ville aldrig have noget at gøre med låneselskaber på internettet, så jeg gik for at låne nogle penge fra en ven, fortalte jeg hende alt hvad der skete, og hun sagde, at hun kan hjælpe mig, det
  hun kender et lånefirma, der kan hjælpe mig med ethvert lånebeløb
  behov for mig med en meget lav rente på 2%, at hun lige fik en
  lån fra dem, hun instruerede mig om, hvordan man ansøger om lånet, det gjorde jeg
  ligesom hun fortalte mig, ansøgte jeg med dem på e-mail: ([email protected]) ([email protected])
   , jeg har aldrig troet, men jeg prøvede og til min største overraskelse fik jeg lånet inden for 24 timer, jeg kunne ikke tro,
  Jeg er glad og rig igen, og jeg takker Gud for sådan et lån
  virksomheder som dette eksisterer stadig ved denne svindel overalt,
  venligst rådgiver jeg alle derude, der har behov for at låne deres e-mail
   ([email protected]) ([email protected])
    de vil aldrig svigte dig, og
  dit liv skal ændre sig som mit gjorde. Hurtigt kontakt ([email protected]) ([email protected])
  i dag og få dit lån fra dem, velsigne Gud jose luis lån for deres ægte lånetilbud.
   Sørg for, at du kontakter jose luis-lån til dit lån, fordi jeg fik mit lån med succes fra dette firma uden stress. Besøg deres e-mail ([email protected]) ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Elena
  #6 Elena 16 rujan, 2019, 07:09

  Dragi tražitelji zajma

  Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ovu kreditnu tvrtku osnovale su organizacije za ljudska prava širom svijeta s jedinom svrhom pomoći siromašnima i osobama s financijskim teškoćama. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, obratite nam se s detaljima u nastavku e-pošte: [email protected]

  Ime:
  Potreban iznos zajma:
  Trajanje zajma:
  Broj mobitela:

  Hvala ti i Bog blagoslovi
  SAMOUVJERENOST
  Elena

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Alicia Aronn
  #7 Alicia Aronn 15 rujan, 2019, 17:56

  Potvrda o primanju zajma Moje ime je Alicia Aronn i živim u Dubrovniku. Primio sam zajam od 35 000 € od ovog pravnog zajmodavca s kojim se obratite na svoju adresu e-pošte: ([email protected]) da biste dobili zajam. vrlo je legalno. Obećavam svima da će pokazati svoju dobru volju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Alicia Aronn
  #8 Alicia Aronn 15 rujan, 2019, 17:55

  Potvrda o primanju zajma Moje ime je Alicia Aronn i živim u Dubrovniku. Primio sam zajam od 35 000 € od ovog pravnog zajmodavca s kojim se obratite na svoju adresu e-pošte: ([email protected]) da biste dobili zajam. vrlo je legalno. Obećavam svima da će pokazati svoju dobru volju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Adrian Bayford
  #9 Adrian Bayford 13 rujan, 2019, 12:45

  Dobar dan

  Trebate li zajam za svaku svrhu? Imate li financijskih problema? Bridge Finance zajamčeno je u pružanju financijskih usluga kupcima s povoljnom kamatnom stopom. Naši zajmovi su brzi i brzi. Kontaktirajte nas danas kako biste dobili potreban zajam. Uz vaš proračun možemo uskladiti bilo koji zajam s kamatnom stopom od 2%. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas odmah putem adrese ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Elena Nino
  #10 Elena Nino 13 rujan, 2019, 05:27

  Poštovani tražioci kredita

  Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ovu kreditnu kompaniju osnovale su organizacije za ljudska prava širom svijeta s jedinom svrhom pomoći siromašnima i osobama sa financijskim teškoćama. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, javite nam se s niže navedenim detaljima na adresu: [email protected]

  Ime:
  Potreban iznos zajma:
  Trajanje kredita:
  Broj mobitela:

  Hvala ti i Bog blagoslovi
  POVJERLJIVOST
  Elena

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Maria castro
  #11 Maria castro 11 rujan, 2019, 07:45

  nude zajmove, posebno u roku od 72 sata
    Trebate li zajam? Ako vam je potrebna financijska pomoć, brzo se prijavite za povoljni zajam, nudimo sve vrste kredita, poput studentskih, komercijalnih, osobnih, zajmova za konsolidaciju duga, gotovih zajmova koje nudimo po niskim cijenama. kamata 3%.
  e-adresa: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Roxana Marcovei
  #12 Roxana Marcovei 11 rujan, 2019, 05:11

  Dobre vijesti!!!
  Ja sam Hrvatska i zovem se Roxana Marcovei. Majka mi je rekla da ide putem interneta i došla do objave gospođe MARIA ALEXANDER, rekavši da joj je kreditni instrument odobrio zajam široj javnosti po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. možete je kontaktirati na ([email protected])

  Dakle, rekla sam prijateljici o izgledu posudbe od gospođe. Maria Alexander, a ona je rekla da joj ne bih trebao reći da nisam posudio od Marije Alexander, ali moram posuditi mali iznos da provjerim je li njezina tvrtka legalna tvrtka ,

  Dakle, ponašao sam se po njezinom savjetu i kontaktirao gospođu Mariju Aleksander putem e-maila: [[email protected]
  ] koju je objavila moja majka, a ja sam zatražila kredit od 35.000 eura. Gospođa Maria Alexander odgovorila mi je i poslala mi sve uvjete njezine tvrtke koje sam pročitala i pristala sam na uvjete. Nakon odobrenja zahtjeva za kredit, primio sam obavijest od svoje banke da je iznos od 15.000 eura uplaćen na moj bankovni račun od gospođe Maria Alexander

  Bila sam vrlo sretna i podijelila sam dobre vijesti s majkom i prijateljicom koja mi je savjetovala da nastavim. a on je dovršio otplatu zajma 11. veljače 2019. godine, a tražio sam drugi iznos od 30.000 eura koji sam također primio na svoj bankovni račun nakon provedenih postupaka.
  Želim iskoristiti ovu priliku i reći svima koji u potrazi za privatnim zajmodavcem na Internetu koji sigurno kontaktiraju gospođu Mariju Aleksander

  putem e-maila: {[email protected]}
  WHATSAPP: +1 (651) 243-8090
  VIBER; +1 (651) 243-8090

  Možete me kontaktirati ako vam treba pomoć ili želite postaviti pitanja o tome kako sam dobio kredit.
  Evo moje e-pošte: [[email protected]]
  Dobro vas blagoslovi sve

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. mrsrosemary
  #13 mrsrosemary 10 rujan, 2019, 15:02

  Pozdrav Gledaoci na ovoj stranici, januara sam po imenu. Živim u SAD-u, želim upotrijebiti ovaj medij da upozorim sve tražitelje kredita da budu vrlo oprezni jer svugdje ima toliko prevare. Prije nekoliko mjeseci bio sam financijski napregnut, a zbog očajanja me je preziralo nekoliko internetskih zajmodavca. Skoro da sam izgubio nadu sve dok me prijateljica nije uputila na vrlo pouzdanog zajmodavca zvanog gospođu Rose Mary koja mi je bez ikakvog stresa posudila neosigurani zajam od 50.000 dolara ispod 48 sati. Ako vam je potrebna bilo koja vrsta zajma, obratite joj se sada na dolje navedenu adresu e-pošte ([email protected] Ili joj možete nešto poslati preko: +1 (251)207-4737 Koristim ovaj medij da upozorim na sve kredite tragaoci zbog pakla kroz koji sam prošao u rukama tih prevarantskih zajmodavaca, hvala.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Valeria Marco
  #14 Valeria Marco 10 rujan, 2019, 09:29

  Moje ime je Valeria Marco prije 6 mjeseci propalo je moje poslovanje, nisam se više nadao da ću dobiti posao. Pokušao sam posuditi novac od banke, ali nisam imao dovoljno novca na svojoj kreditnoj kartici i nijednu imovinu kao osiguranje da bih dobio zajam, tada me vrlo bliska prijateljica Camila Diego upoznala s istinskim zajmodavcem putem interneta koji se zvao GINA MORGAN Kreditna kompanija LTD. Ženska firma za zajmove mi je mogla dati kredit od 160.000 eura bez ikakve imovine kao kolaterala ili kreditne kartice, ali dala mi ju je na povjerenju. Dakle, moji prijatelji rekli smo sebi zašto sam sebičan, pa sam odlučio podijeliti ove informacije sa svima. Ako vam treba zajam od pouzdanog zajmodavca, obratite se Gina Morgan putem njenog e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Kate Lisa Credit
  #15 Kate Lisa Credit 10 rujan, 2019, 00:03

  Nudimo niže usluge zajma:.

  * Zajmovi za investitore ……….
  * Konsolidacija duga ………..
  * Hipotekarni krediti …….
  * Poslovni zajmovi ……..
  * Lični zajmovi ……………
  * Međunarodni zajmovi …
  * Putnički zajmovi ………
  * Visa kredita ………

  Nudimo kredite ljudima kojima je potreban finansijski asistent s niskom kamatnom stopom od 3%. Da biste dobili zajam kod ove tvrtke, možete reći tačan iznos kredita koji vam je potreban i vrijeme u kojem možete zajam vratiti. pa ako ste zainteresirani obratite nam se s niže navedenim detaljima.

  Email: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Kate Lisa Credit
  #16 Kate Lisa Credit 9 rujan, 2019, 23:37

  Nudimo zajam po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Prijavite se za brzi i praktični kredit za otplatu računa i započinjanje novog posla ili ponovno finansiranje njihovih projekata po nižoj kamatnoj stopi od 3%, imate nizak kreditni rezultat i teško ste dobiti kapitalni zajam od lokalnih banke i druge finansijske institucije? Evo vam šansi da dobijete zajam od naše Organizacije. Pojedincima nudimo zajmove za sljedeće svrhe i još mnogo više. Osobni zajam, proširenje poslovanja, pokretanje posla, obrazovanje, konsolidacija duga, zajmovi s tvrdim novcem. Kontaktirajte nas danas putem e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Dante
  #17 Dante 9 rujan, 2019, 14:03

  Zdravo,
  Da li ste u potrazi za uglednim zajmodavcem, umornim od odbijanja od strane banaka i hipoteke, da li ste umorni od traženja sredstava za finansiranje Vašeg biznisa, ili ste finansijski neugodno što ne možete platiti svoje dugove i račune? Da li mislite da dobijete finansijsku pomoć? dok sada ne žurite i iskoristite svoj zajamčeni i osigurani kredit danas, kontaktirajte nas putem e-pošte: [email protected], za brzi chat ili whatsapp / +35677926593.

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Maria castro
  #18 Maria castro 9 rujan, 2019, 12:05

  Zdravo,
  Tražite kredit za ponovno pokretanje aktivnosti kako biste dovršili projekt ili kupili stan, ako banka od vas zatraži uvjete koje niste u mogućnosti ispuniti. Ne plašim se biti ozbiljna i poštena osoba, dajem kredite ozbiljnim i poštenim ljudima koji mi mogu vratiti novac u uobičajenom vremenu.
  email: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Kate Lisa Credit
  #19 Kate Lisa Credit 9 rujan, 2019, 01:43

  Dajemo zajmove svih vrsta namjene. Nudimo od minimalnog iznosa od 5.000,00 do 10 miliona I uz nisku kamatnu stopu od 3%, Termin zajma: maksimalno 25 godina u zavisnosti od iznosa zajma. kupci trebaju biti stariji od 18 godina. Ova kreditna transakcija je 100% garancija za ozbiljne kupce. Za više informacija o kreditu kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. tasha derek
  #20 tasha derek 8 rujan, 2019, 21:21

  Riječ je o profesionalnom zajmodavcu privatnog zajma koji je registriran za davanje kredita s niskom kamatnom stopom od 3%. Radi s timom stručnjaka kao osoblje i daje zajmove za odobrenje istog dana. Sve vrste kredita kao što su:

  zajmovi za hitne slučajeve:
  zajmovi s tvrdim novcem:
  zajam za konsolidaciju duga, zajmovi za automobile, vozila, kamione:
  poslovni zajam:
  Financiranje / financiranje:
  hipotekarni zajmovi, studentski zajmovi:
  zajmovi za poljoprivredu:
  zajmovi za izgradnju, financiranje projekata:
  zajam za pokretanje projekta i još mnogo toga:

  Javite se putem: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.