TITANICOVA GRUPA

TITANICOVA GRUPA

1. travanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

I reče Gospod; hoću da istrijebim ljude koje sam stvorio, od čovjeka do stoke i do sitne životinje, do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio.

(Knjiga postanka, 6/7)

Piše: Saša Radović

Mnogi tvrde da je današnja vlada, najgora vlada Republike Hrvatske. To je teško dokazati, ali da je najsporija, najneučinkovitija, najjalovija i najneodlučnija vlada u našoj kratkoj povijesti, hrvatskom puku je kristalno jasno. Vlada premijera Plenkovića nije donijela ni jednu neophodnu korjenitu reformu, a čini se da je ni u pet svojih mandata ne bi znala donijeti. Jedino što ta najveća gomila ministara u cijeloj Europskoj uniji (po glavi stanovnika!) radi bolje od svih, to su odgode, odugovlačenja i nedjelovanje… Izjave premijera Plenkovića već su ušle u antologije odgađanja: „Polako, polako…”, ili na upit – kada?, odgovor je: „Kazaćemo”.

Napuhani, najveći balon u Europi od 20 ministara s premijerom na čelu odgađa i ono što je, po zdravom razumu nemoguće odgađati. Vrh u domeni odgađanja postignut je ovih mjeseci s Uljanikom i 3. majem. Cijela ta žalosna morska priča može se usporediti s onom; Brod tone, mornari umorni od pumpanja, pitaju barbu (kapetana):

– Barba, potopićemo se. Ča ćemo?

– A, vi pumpajte! – odgovori barba.

– Ne moremo!

– A, vi pušćajte!

– Potopićemo se.

– A, vi pumpajte.

– Ne moremo…

I tako dalje! Polako! Do daljnjega! Uz ovakvu vladu, jedino rješenje za našu brodogradnju osnivanje je Povjerenstva o odlučivanju donošenja odluka. Desetak ili petnaest dobro plaćenih članova Povjerenstva s predsjednikom i dva potpredsjednika donijet će odluku da se donese odluka, ali oni nisu kompetentni odrediti rok. Zbog toga treba osnovati i Povjerenstvo za odlučivanje o rokovima… A, vi pumpajte!

No, jalovost i odgađanje naše vlade – ako je planirano, može biti i vrlo učinkovito. Posebice ako se

uklopi u udruživanje drugim sličnim jalovim institucijama. Dakako, učinkovito je samo za osobne interese, ne i za svoju Domovinu. To takozvano institucijsko udruživanje, na primjer s DORH-om, šampionom jalovosti i nedjelovanja, dalo je izvrsne rezultate u aferi Uljanik. Umjesto bilo kakve odluke o brodogradnji u Hrvatskoj i konkretne odluke o Uljaniku, ta udružena grupa nudi nam pumpanje rejtinga HDZ-a neposredno nakon raspisivanja izbora za Europski parlament. Nudi nam se uhićenih 12 „žigosanih” uljanikovih apostola, odnosno 12 Pedra koje ćemo objesiti na borove u pulskom parku prirode, Kamenjaku.

Ali!!! Ni jednom od apostola neće pasti dlaka s glave. Ne ćemo ih vješati po Kamenjaku, ni virtualno ni stvarno. I sve one kune, lipe i sve ostalo što su „stekli” ZNA SE kako, uz blagoslov Jakovčića, Milanovića i Plenkovića, neće im nitko oduzeti.

A ča drugo

Je li i to spin!, upitat će se svekoliki puk. Odgovor je na domaćem, istrijanskom: A, ča drugo!” Pogledajmo samo zašto se apostoli okrivljuju. Po riječima voditelja riječkog PNUSKOKA, Bože Barbarića: „Terete se za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jedno kazneno djelo subvencijske prijevare na štetu brodogradilišta i državnog proračuna!”

Užas! Simpatični Božo ni jednom riječju ne spominje evidentan drp za osobnu korist, pljačku osiromašenog hrvatskog puka, svih nas. Pokrali su nam 35 milijarda! Ne spominje se porijeklo imovine Bande lopovske, niti to da se mora oduzeti opljačkana, nezakonito stečena imovina tih bogatih manipulatora. Vrlo je lako naći gdje su nestale milijarde. Zna se tko je vodio Uljanik u propast. Piše u papirima. Dovoljno je pogledati – što oni imaju, gdje stanuju, u čemu se voze ulicama ili morem, jezerima, zrakom.

Njihovi prethodnici pobrinuli su se da ih nitko ništa o imovini ne pita. Zastupničke ruke su 26. travnja 1990. ukinule Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanja nezakonito stečene imovine. Sve te ruke koje su se podigle i tako omogućile zaštitu pljačkaša Domovine, po nekim religijskim kanonima – trebalo je odsjeći.

Treba odmah, prije svih istraga upitati one koji su utopili Uljanik, odakle im to što imaju? Ako nemaju računskog opravdanja za vile, jahte, mercedese… treba ih kazniti i konfiscirati im opljačkano.

Nažalost, naše bajne institucije amnestiraju pljačkaše, uglavnom zbog „nedostatka” dokaza ili zastarama. Ako ih ipak moraju kazniti, to su simbolične kazne čišćenjem krumpira – ali im nikada ne oduzimaju pokradene milijune. Nikada!!! Ni kune, ni lipe! Primjeri su bezbrojni; Čobanković, Sanader, Bandić, Vidošević, Jakovčić, glupo je nabrajati, ima ih koš i još.

Bajićev povijesni model nedjelovanja, tijekom godina prelio se u sve pore hrvatske vlasti i pravosuđa (krivosuđa!), pa je biti slijep i gluh postao zaštitni znak za pokrivanje svih Agrokora, Uljanika, ostalih afera, privatizacijske pljačke, zločinačkog ratnog profiterstva…

S obzirom na tu „apsolutnu” shemu vlasti, da jedina kazna za kriminal najvišeg ranga (drp milijuna i milijarda) ostaje redovito samo na fenomenalnoj izmišljotini, Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i kaznama od 2.000 ili 3.000 kuna – sve predstave za javnost (locirati, uhititi, transferirati!) treba ukinuti. Skinimo s vješala 12 (ili više) Uljanikovih apostola – neka se za sve krivce Uljanika uplati jedinstvena kazna od 10.000 kuna Povjerenstvu od strane odgovornih stranaka HDZ, SDP i IDS, i posao je završen.

Činjenicu da je država „upumpala” u Uljanik 35 naših milijarda, treba shvatiti kao „papala maca”. Bilo bi humano upumpati još za isplatu radnika, lijepo se pozdraviti i završiti agoniju, završiti konstantno vrijeđanje hrvatske pameti.

Svaki narod zaslužuje svoju vlast

Što bi bilo, kad bi bilo?, da se dogodi neki novi Uljanik kao što se pojavio novi Agrokor pod imenom „Fortenova grupa”. Mogli bi mu dati novo ime, „Titanicnova grupa”!

„ZNA SE!” – opet bi to bila korist političke elite! Nema nikakve sumnje da je onih 35 milijarda nestalo golemim dijelom na privatnim računima vodećih lobija spomenutih stranaka. Ne treba spominjati samo koliko su uhljeba i parazita; sinova, kćeri, zrmana i prijatelja ugurali u Uljanik lideri stranaka; HDZ-a, SDP-a, a najviše IDS-a.

S obzirom na dosadašnju praksu u svezi tih „nestalih” 35 milijarda – priča bi se nastavila. U novu pulsku „Titanicnova grupu” bi se upumpale nove naše milijarde i kao što se događaju novi mercedesi po dvorištima u Vinkovcima (G. Žalac), tako bi se pojavili i – novi mercedesi po Puli. I nove jahte… Nikle bi nove vile u zaštitnom obalnom pojasu.

Ako ima i malo istine u izreci, „da svaki narod zaslužuje svoju vlast”, zaista je najpametniji onaj milijun najpametnijih hrvatskih građana koji su pobjegli ili će uskoro pobjeći od svoje vlasti.

Anno Domini MMXIX. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 3 travanj, 2019, 17:53

  Malo pa nishta
  ===========================
  Ma nisu tu lovu nikad ni dobili !!!!!
  ===========================
  Stigle su toj VELEIZDANICHKOJ
  ===========================
  Leshinarskoj bandi samo njihove
  ===========================
  Judine shkude, a GLAVNICU
  ===========================
  ????????????????????????????
  ===========================
  Je strpao u svoj kosh
  ===========================
  Dvoglavi leshinar KPJ
  ===========================
  HDZ/SDP/HNS sa brabonjcima
  ===========================
  Pratite lovu a ne njihove bajke

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.