MI SMO IM DOZVOLILI I DOZVOLJAVAMO

MI SMO IM DOZVOLILI I DOZVOLJAVAMO

9. travanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Ne sabirajte sebi blago na zemlji, gdje ga izgriza moljac i rđa;

gdje lopovi prokopavaju zidove i kradu ga.

(Matej 6:19)

Dva su travanjska slučaja obilježila početak proljeća 2019. godine; mala Mila i „veliki” Sanader. Iako su to dva svijeta, s jedne strane zajedništvo i humanost, a s druge, beskrajna pohlepa i pljačka svoga naroda i rodnog kraja – postoji i nešto što ih veže. Ta zajednička komponenta je dobrota i beskrajna naivnost hrvatskog puka i krajnja bezosjećajnost i pohlepa hrvatske vlasti.

Mala Mila

Mala ljepotica Mila ujedinila je naše stado, raslojeno kao nikada do sad, od kralja Dmitra pa sve do danas. Lijepo, prelijepo, Hrvatska je pokazala svoje pravo lice, humanost, solidarnost i ljubav. Mediji su mnogo pridonijeli, svaka vijest počinjala je s malom Milom, mnoštvo emisija pratilo je nebrojene akcije na svim stranama Hrvatske.

Ukratko; potrebni novac je prikupljen, draga djevojčica Mila je u Americi i svi zajedno želimo joj brz oporavak, zdravlje i sreću u budućem životu.

Reakcija, brzina i učinkovitost u spašavanju male Mile, zaista je ono najljepše što se događalo ovih dana, ali cijeli slučaj inicira mnoštvo neugodnih refleksija za vladajuću elitu!

Kao prvo, država Hrvatska stvorena na krvi branitelja i na narodnoj volji – mora sve male i velike „Mile” liječiti i izliječiti. Mora!!!, jer zbog toga postoji, mi državu hranimo – ne ona nas! Kakva je to država koja baca milijarde na prebogatu vlast prepunu uhljeba i parazita koja „nema” kuna za bolesne male Mile. Možemo baciti teške milijarde u aferi Agrokor, možemo „dobaciti” 35 milijarda Uljaniku, možemo hraniti tisuće uhljeba po pregolemim i prekobrojnim ministarstvima, u preko 560 jedinica, u bezbrojnim nepotrebnim uredima, agencijama, ali bolesnoj djeci ne dozvoljavamo da žive – ako ne plate!

Moramo sami, osiromašeni, opljačkani od te iste elite – skupljati milodare i poklanjati život bespomoćnoj i bolesnoj djeci. Dragovoljci i branitelji Domovinskog rata za takvu državu nisu riskirali svoje živote, davali svoju krv i svoje živote. Ja nisam!

Iskazano zajedništvo hrvatskog naroda naroda, empatija, socijalna osjetljivost i pravo čovjekoljublje – bezgranična je kolektivna dobrota i ono što ljude čini ljudima. U tih skupljenih 35 milijuna i više kuna, mnogo je kuna otkinuto iz polupraznih i praznih džepova. S druge, one crne strane, zadovoljno se smješka golemi, prenapuhani balon vlasti, jer nitko nije zagrabio u njihov lonac iz kojeg izvlače masne plaćetine i brojne privilegije. Nitko iz mase svekolikog puka nije se sjetio da s pravom traži ukidanje barem deset nepotrebnih ministarstava što bi pokrilo sve one divne male anđele koji se bore za svoj goli život. Tri milijuna dolara za život male Mile, ništavan je iznos prema milijunima koliko stoji samo jedno ministarstvo s brojnim nepotrebnim kordonima uhljeba, skupog prostora i suludo dimenzioniranih voznih parkova luksuznih limuzina s vozačima. A, najmanje je deset ministarstava prekobrojnih i nepotrebnih.

Pa, kad već ta bogata elita s Gornjeg grada nije u stanju osigurati svakom hrvatskom djetetu da živi, bilo bi pošteno da su se svi zastupnici i ministri odrekli barem jedne plaćice. Za Milu! Ali, nije ni jedan zastupnik, ponajmanje ministar ili ministrica. Plaćice su im oko 20.000, ali tu su privilegije; putovanja, dnevnice, odvojen život, reprezentacije, takoreći besplatna ljetovanja, hrana… U godišnjoj masi kuna (i s kakvim novim mercedesom u dvorištu), to ne bi niti osjetili.

Svojim djelovanjem (i nedjelovanjem!) Vlada pokazuje da nema ni zrno domoljublja. Djeca su jedina sigurna budućnost svakog naroda, ma kakva ta budućnost bila. Djeca, a posebice bolesna djeca moraju imati prioritet, prvo mjesto u razmišljanju svake vlasti. Od ove vlasti nemaju ništa!

Veliki Sanader

Sjetimo se Sanaderovih hrvatskih i njujorških stanova, satova i silnih milijuna eura i kuna ostvarenih korupcijom. A, zatim upitajmo bilo koga s ulice ili iz kafića – hoće li država konfiscirati i jednu, jedinu Sanaderovu lipu? – odgovor će biti samo posprdan osmijeh i odmahivanje rukom. ZNA SE – u Hrvatskoj se ne oduzima opljačkano. Tko je jamio, jamio!

Pravi i jedini prioritet, od samih početaka Republike Hrvatske do danas bio je i ostao, osobni interes vlasti – i kako sačuvati nezakonito stečenu imovinu?

Čiju i koju nezakonito stečenu imovinu štiti Vlada i Hrvatski sabor? Sanaderovu, Vidoševićevu, Bandićevu, Kalmetinu…? Jesu li to crni fondovi HDZ-a, SDP-a? Milijuni ili milijarde? Hoće li i dalje novi mercedes stajati u dvorištu simpatične Gabrijele?

Odgovore na ove upitnike na kraju gornjih rečenica lako je dati;

Davnog 26. travnja 1990. ukinut je Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovinei u bezvlađu dugom tri desetljeća, Banda lopovska je pokrala i opljačkala sve vrijedne resurse nove države. Nitko im nije mogao niti smio pitati: „Odakle ti to”?, „Gdje si to pokrao”?, „Jesi li platio porez na to”?

Da je i dalje jedini interes vlasti osobna dobit i zaštita opljačkanoga (mercedesi, skupi motocikli, jahte, dvorci, računi u bankama Paname, Belizea, Kajmanskih i Djevičanskih otoka…) – evidentno je utvrdeno prošlog ljeta, 2018. godine. Poruka Plenkovićeve Vlade, Hrvatskom saboru da odbije oporbeni Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine – jasno govori da se Banda lopovska boji spomenutih pitanja. Da Banda lopovska za svoje potomke želi zadržati ono što su pokrali svojoj Domovini, dok su branitelji svojom krvlju branili i stvarali tu istu Domovinu.

Azil za kriminal

Odbijati ono što radi svaka uređena država – odbijati konfiscirati opljačkanu imovinu, u skladu je sa svim djelovanjima aktualne Vlade i prateće saborske većine (HDZ + kupljeni zastupnici). To znači; nemoralno, podlo, kriminalno! To znači i dalje bez ikakvog skretanja s puta korupcije i kriminala, bez reformiranja „Bajićeve sheme nedjelovanja” u najkorumpiranijem segmentu hrvatske državnosti – u pravosuđu (krivosuđu!).

Plenkovićevo obijanje Zakona o porijeklu imovine je totalna i konačna potvrda amnestije najvećih zločinaca, ratnih profitera, privatizacijskih i ostalih pljačkaša. To je ujedno i potvrda onog što se odavno zna u svijetu – da je Hrvatska azil za kriminal i da je kod nas plijen lopova i pljačkaša – siguran!

Mala Mila i „veliki” Sanader te surova bezosjećajnost vlasti i njihov nedostatak svake empatije za svoj narod, obilježili su nam proljeće 2019., ali i mnogima su otvorili oči. Za elementarnu nepravdu, za zaštitu kriminala, za odlazak radno najvrjednijeg sloja stanovništva iz Hrvatske, te za siguran „put u ništa”, nisu krivi samo; Tuđman, Račan, Sanader, Milanović, Plenković i njihove goleme i raskošne dvorske svite…

Pogledajmo se u ogledalu!

Krivi smo mi, naivni, priglupi, zatucani, svekoliki puk! Dozvolili smo im – i dozvoljavamo im!

Anno Domini MMXIX T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Maria Guadalupe
  #1 Maria Guadalupe 14 rujan, 2019, 07:43

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.