PRVA KNJIGA U NOVOJ 2019.

PRVA KNJIGA U NOVOJ 2019.

1. siječanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

Udruga hrvatskog Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u nastupajućoj godini, 2019., točno u ponoć, objavila je prvu knjigu u Hrvatskoj s nazivom – „Vukovar, ljubavi moja“ te je uručila vukovarskoj legendarnoj doktorici Vesni Bosanac!

Autor knjige je Mladen Pavković, a, prema njegovim riječima, za ovaj naslov su se odlučili jer žele da se tijekom cijele godine govori i priča o Gradu junaka, a ne samo u vrijeme prigodnih obljetnica, jer Vukovar je simbol stradanja, patnje, ali i prkosa i ponosa.

Knjiga donosi kratke priče na temu „Vukovar, ljubavi moja“ s istoimenog natječaja, koji je ova Udruga, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizirala krajem prošle godine, a na kojem je pobijedila priča književnika i hrvatskog branitelja Josipa Palade – „Ni mrtvi nisu pobijeđeni“, ulomke iz knjiga nekih hrvatskih pisaca na temu hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i drugo.

 • S ovom prvom objavljenom knjigom u ovoj godini, želimo poručiti kako nema ni jednog mjesta, koje bi bolje od Vukovara, svjedočilo o onome što se događalo u Domovinskome ratu, i mjesta gdje su se na taj način suočili zločin, mržnja i neprijateljstvo prema Hrvatima i Hrvatskoj – poručio je Pavković, inače autor brojnih knjiga o stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 10 siječanj, 2019, 00:37

  Takve knjige nam trebaju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 9 siječanj, 2019, 23:32

  Mugabe, opet imaš proljev.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. zagorski veseljak
  #3 zagorski veseljak 4 siječanj, 2019, 19:32

  Sada već malo pretjerujete u nekim stvarima. radije se pozabaviti k o n k r e t n o kako omogućiti mladima i ostalima normalan život u RH. uz dobru i redovitu plaća, bez potcjenjivanja, kao što to čine poslodavci vani. Onda ne bi trebalo slušati rečenicu:”Učinit ćemo sve kako bi…”. sve nešto futurističko. Okreniste se sadašnjici(prezentu).

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Heroj postao junak
  #4 Heroj postao junak 1 siječanj, 2019, 23:43

  Za vrijeme Titove diktature neki gradovi u toj njegovj satrapiji bili su gradovi heroji. Ne sviđa mi se to da se Vukovar naziva gradom herojom, odnono grad junak. Tko je prvi izbacio tu glupost iz komunizma imao je opasne i opake namjere. Kako grad može biti heroj ili junak ili kukavkic ili izdajica…Grad su ljudi i kuće i ulice..grad moče biti lijep ili ružan, slobodan ili neslobodan…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 1 siječanj, 2019, 22:15

  Sve čestitke vrijednoj udruzi i našem branitelju Pavković Mladenu.Dok drugi lumpuju, oni misle o Gradu junaka!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.