DRUGA STRANA PRIČE O ŠUMI BREZOVICA

DRUGA STRANA PRIČE O ŠUMI BREZOVICA

22. lipanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

Paljenjem svijeća za tisuće bez suda i suđenja poginulih vojnika NDH i domoljubnih  civila iz zloglasnoga logora “Viktorovca”, te evociranjem uspomena na bliže rođake i prijatelje smaknute od pripadnika 45. srpske udarne divizije pri “oslobađanju” grada Siska, odnosno zločinačkog partizanskog komunističkoga režima nakon 1945., okupili su se, u ponedjeljak 22. lipnja, na  prosvjednom skupu kod ulaza u zlokobnu šumu Brezovicu i  basnu o nepostojećem prvom sisačkom partizanskom odredu članovi Ogranka “Hrvatskoga domobrana”.

Velikim brojem osobnih vozila i autobusa stigli su sudionici zbora, samozvani antifašisti Ivo Josipović, Milorad Pupovac, Milan Bandić, Franjo Habulin i drugi mentalni komunisti koje su dočekali prosvjednici.

I dok je tajnik udruge HD-a Saša Petrić govorio o sjećanjima svoga djeda Leopolda, satnika hrvatskoga domobranstva, na prizore nepreglednih kolona zarobljenika prema stratištima od Velike Gorice, Turopolja i Pokuplja do Siska, Zdenko Bobetko osvrnuo se na sudbinu i stradanja članova njegove mnogobrojne obitelji u capraškom Crncu. Ante Živković, jedan od utemeljitelja HDZ-a i 57. samostalne bojne ZNG-a, ispričao je priču o masovnom stradanju njegova rodnoga sela Badnja kod Drniša.  Mišo Vlahinić, čija je obitelj doselila iz Stajnice u Galdovo, sjetio se terora u brinjskom kraju, a Tomo Car o zločinima udbaša u donjoj Posavini i Preloščici. Slično su o zavičajnom teroru komunista u Pounju i sunjskoj Posavini, odnosno Bobovcu, pripovijedali i Rafael Slijepćević i Zvonimir Laktašić. Od profesora koji inzistiraju na priznavanju povijesnih istina o srpskom genocidu nad Hrvatima, s prosvjednicima je bio i filozof Ivan Sklizović.  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.