PROSLAVA SV. BENEDIKTA U SIBIĆU

PROSLAVA SV. BENEDIKTA U SIBIĆU

14. srpanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

U subotu, 13. srpnja selo Sibić (župa Gora) proslavilo svoga zaštitnika sv. Benedikta. Svetu misu predvodio je sisački biskup Vlado Košić, zajedno s gorskim župnikom vlč. Paškom Glasnovićem i župnikom sisačke župe Pohoda BDM vlč. Ivanom Grbešićem, a služio je đakon Vjekoslav Uvalić.

Na početku je biskupa, petrinjskoga gradonačelnika i sve prisutne pozdravio je župnik Glasnović. Nabrojivši 18 imena poginulih Sibićana u Drugom svjetskom ratu i sedmorice, sve civila, u Domovinskom ratu, zamolivši je biskupa da za njih prikaže ovu sv. Misu.

Biskup je blagoslovio sliku sv. Benedikta i selo Sibić stavio pod njegovu zaštitu, što je bila molba mještana. U homiliji je osobito istaknuo kako po primjeru svetoga Benedikta, čije ime znači “blagoslovljen”, i mi trebamo svoje bližnje blagoslivljati a ne proklinjati. Posebno je poručio kako je lijepo kada je žena u blagoslovljenom stanju jer ona nosi novoga čovjeka, a svako je ljudsko biće veliki Božji blagoslov za ovaj svijet. Na kraju je Boris Dražetić, predsjednik Zavičajno-braniteljske udruge Sibić, u ime mještana biskupu i gradonačelniku u znak zahvale i sjećanja predao na dar stucku, ručno izrađenu glinenu posudu. Druženje se nastavilo uz pjesmu i ples članova KUD-a iz Hrastovice i Mošćenice. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. pepe
    #1 pepe 14 srpanj, 2019, 17:16

    dakle, pogledajte prosječnu životnu dob članov i članic KUD-a, tar gdje je mladež? na žalost, za jedno ili dva desetljeća uljudbeno naslieđe toga kraja trajno će nestati. hrvatice će vjerojatno tada “blaženo” rađati ljude (radnu snagu) za ine narode i države. zato, doklë traje dobro je.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.