PRIJAVE ZA KUTIJU ŠIBICA

PRIJAVE ZA KUTIJU ŠIBICA

26. listopad, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

U ponedjeljak 5. studenoga službeno počinju prijave za 48. po redu izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica 2018. powered by Coca Cola, rečeno je na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak u konferencijskoj dvorani Doma sportova.

Turnir će se održati od 24.studenoga do 30. prosinca dok je službeno izvlačenje parova najavljeno za 15. studeni, a uz 48. seniorski turnir igrati će se i 12. veteranski turnir te 3. turnir žena, najavio je na tiskovnoj konferenciji gospodin Marinko Tomić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima koja je zadužena za organizaciju turnira čija je posebnost, između ostalog, u tome da se radi o turniru koji se u potpunosti samofinancira.

Među novostima ovogodišnjeg turnira Tomić je apostrofirao mogućnost prijava putem linka na portalu Sportskih novosti, uvođenje mogućnosti online kupnje karata na redizajniranoj službenoj stranici turnira te uvođenje nagrade za najboljeg igrača turnira nazvane po nesretno preminulom Matiji Caparu koji je „obilježio Kutiju svojim igrama te maksimalnim profesionalizmom i fair play pristupom“ .

Pored Tomića tiskovnoj su konferenciji nazočili i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika gospođa Jelena Pavičić Vukičević te legendarni sportski novinar Anton Samovojska inače i sam iskusni veteran turnira s nastupima na preko 30 izdanja Kutije.

„Kao igrač sam prošao 70-te i 80-te kada je Kutija mamila sve iz Zagreba, Hrvatske i regije. Mi smo tada smatrali da onaj tko nije igrao Kutiju šibica nije igrao mali nogomet i za turnir smo se pripremali po dva mjeseca“, započeo je Samovojska drhtavim glasom i suznih očiju pojašnjavati tajnu dugovje

nosti turnira na opće oduševljenje svih prisutnih u dvorani.

„U prošla vremena su svi treneri svojim prvoligaškim igračima i reprezentativcima dozvoljavali da igraju na Kutiji šibica jer mali nogomet može jako koristiti velikom nogometu. Ništa kao mali nogomet ne razvija kombinatoriku i takav pristup treba njegovati i dalje na turniru koji je postao brend našeg grada“, dodao je Samovojska koji je na koferenciju donio i „artefakt iz prošlosti“ dres u kojem je nastupao na Kutiji prije nekoliko desetljeća.

Prokomentirao je i nagradu za najboljeg igrača rekavši kako je to „jedna od najljepših stvari koja se mogla dogoditi jer je Matija Capar bio izvrstan igrač“.

Kotizacije za prijave na turnir su ostale iste kao i prošle godine što znači 1000 kuna za seniore i veterane te 200 kuna za žensku Kutiju što je prošle godine prepolovljeno na prijedlog gradonačelnika Zagreba gospodina Milana Bandića. Ukupni nagradni fond iznosi 320 000,00 kuna. Cijena pojedinačne karte iznosi 10 kuna za sve utakmice a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 50 kuna.

Utakmice se igraju u dvojci Doma sportova, te u dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava, a seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine broj 5 dok se turnir žena igra s loptom veličine 4 sportskog sponzora Rost Šport. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.