PREDSTAVLJANJE NOVE KNJIGE SONJE ZUBOVIĆ NA KINO PLATNU

PREDSTAVLJANJE NOVE KNJIGE SONJE ZUBOVIĆ NA KINO PLATNU

12. rujan, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

U ponedjeljak 18. rujna, u 19.30 sati, u dvorani Muller u kino Europa održat će se predstavljanje knjige pjesama Samo se vjetar smiješi književnice Sonje Zubović. O knjizi će govoriti književnik i kritičar Miroslav Mićanović, urednica Diana Kučinić i autorica Sonja Zubović. Stihove iz knjige kazivat će dramski umjetnik Robert Kurbaša.

Pjesme će se i prikazivati na velikom kinoplatnu, u likovnoj interpretaciji Tene Pezdevšek. To je još jedan novi oblik predstavljanja poezije, poticajan, kreativni pokušaj u komunikaciji između umjetničkog teksta i publike.

Sonja Zubović već nekoliko godina vodi projekt popularizacije poezije pod nazivom Poezija to go, što je njezin jedinstveni način predstavljanja poezije kako uživo tako i preko Facebook stranice koja okuplja pjesnike i ovodobnu publiku te ih dovodi na mjesta susreta na kojima se tad poezija čita i o njoj se govori.

Stoga ne iznenađuje i predstavljanje njezinih novih pjesama na kino platnu kao nadahnuta interpretacija koja spaja izgovorenu riječ, vizualni doživljaj i pozitivne osjećaje koje poezija budi. T

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.