POZIV NA MOLITVU ZA OBOLJELE OD KORONAVIRUSA

POZIV NA MOLITVU ZA OBOLJELE OD KORONAVIRUSA

28. veljača, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Čistu srijedu – Pepelnicu, 26. veljače, u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku misno slavlje s obredom pepeljenja. U koncelebraciji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, katedralni župnik preč. Marko Karača i preč. Milan Begić, a služio je Tomislav Vojvodić.

Na početku homilije biskup je rekao kako je danas započelo sveto korizmeno vrijeme četrdesetdnevne priprave za proslavu Uskrsa, otajstva Kristova poniženje, smrti i uskrsnuća. „Kako se najbolje pripremiti za dostojnu proslavu najvećeg otajstva naše vjere? O tome nam upravo govore današnja čitanja Riječi Božje. Po proroku Joelu Gospodin poziva svoj narod, dakle i nas, da mu se svim srcem vratimo. I posebno ističe: ‘Razderite srca, a ne halje svoje!’ Riječ je dakle o dolasku srcem ne haljinama, nutrinom ne vanjštinom. Obraćenje koje nas treba ponijeti ovih dana sastoji se u poniznoj molitvi, u kojoj se priznaje pred Bogom vlastita grješnost i nedostojnost; zatim u postu koji treba biti izraz duhovnog ostavljanja svega onog što nas izvana privlači da bismo se okrenuli Bogu koji nas zove u našoj nutrini; te u suzama, žalovanju i poniženju pred Bogom zbog vlastitih grijeha koje treba oplakivati i žaliti što smo ih počinili“.

Na kraju osvrnuvši se na aktualnu globalnu zdravstvenu krizu u svijetu biskup je pozvao na molitvu za sve one koji boluju od koranavirusa.

(SV) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 2 ožujak, 2020, 16:11

  DAKLE,OVA KATOLIČKA MAFIJA ,I U OVIM NESRETNM TRENUCIMA NARODNE NESREĆE ,KAO ŠTO JE POJAVA OVOG KORONA -VIRUSA SE ORGANIZIRA ,ONAKO SMIŠLJENO ,NA PLJAČKU SVOJIH SLJEDBENIKA,MOTIVIRAJUĆI DANAŠNJE OKUPLJANJE U SISKU ,TOBOŽ BRIGOM,U IME BOGA,ZA PODNOŠLJIVOST I SNOŠLJIVOST OVE NESREĆE U NARODNIM BRIGAMA . GOVNARI ,BANDITSKI ,PLJAČAKAŠKI ,JER SVAKI ,IOLE RAZUMAN DANAŠNJI ČOVJEK ZNA DA CRKVA NI NJENI MITSKI SIMBOLI NISU NIŠTA DRUIGO NEGO ,OPĆENARODNA PREVARA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 28 veljača, 2020, 17:15

  KATOLIČKA CRKVA JE POSTOJEĆA I NAJSTARIJA SUPER-PROFESIONALNA MAFIJA!
  ONAJ OGROMNI BROJ ROBOVO ,TIH LJUDSKIH SUDBINA ,REKAO BI HEGEL, DVONOŽNIH LJUDSKIH BIĆA,KOJI NISU ZAKORAČILI NI NA STUPANJ NESRETNE SVIJESTI ,KADA LJUDSKO BIĆE NIJE SVIJESNO NI SEBE NI SVIJETA U KOJEM ŽIVI, PA SE PONAŠA ,JA DODAJEM KAO STOKA SITNOG ZUBA , A TO JE POTVRDIO I PAPA U OSTAVCI BENEDIKT XVI-TI U SVOM PREDAVANJU NA JEDNOM MEĐURELIGIJSKOM SKUPU U MALOM TALIJANSKOM GRADIČU,ASSISSIU,JAGA PARAFRAZIRAM ALI JE SUŠTINA ISTA, DA SE KRŠĆANSTVO KROZ CIJELU SVOJU POVIJET POSTOJANJA NASILINIČKI I ZGRTAČKI PONAŠALO ,S AMBICIJOM DA MERITORNO UTJEČE NA SVIJETOVANA ZBIVANAJA, PA SE KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST PONAŠA KAKO DA ODRŽI KLASNI SUSTAV USTROJA LJUDSKE ZAJEDNICE U KOJOJ ĆE ONO BITI ČIMBENIK I GLAVNI POKROVITELJ ,PA U SVOM PREDSTAVLJANJU SE UVIJEK OSLANJA PRIZIVAJUĆI NEKU MOĆ ,APSTRAKTNOG KARAKTERA =BOGA=, ČIJI SE SIN RODIO NA ZEMLJI OD PONIZNE I POSLUŠNE MARIJE OD OCA JOSIPA KOJI JE ISTO PONIZAN I POSLUŠAN SLJEDBENIK NOVE MAFIJE ,ALI ON SUMNJA U NJEZINU ISKRENOST I U SVOJE POTMSTVO, I GLE PERFIDNE MAFIJE,IZMIŠLJA DA JU JE BOG DAROVO OSJENITI PO DUHU SVETOM I RODIT ĆE SINA KOME ĆE BITI NDJENUTO IME =ISUS= SIN NADNARVNOG BIĆA BOGA I DA SVE BUDE POD BOŽIJOM KONTROLOM DIREKTNO. I TAJ TAKOZVANI JOSIP ,FORMALNI OTAC ,ZARUČNIK MAJKE MARIJE, ODUSTADE OD OPTUŽBE DA JE MAJAKA MARIJA IZVRŠILA PRELJUB .
  I TAKO NASTADE KRAŠČANSKA MAFIJA I BI SLUŽBENO UTEMELJENA MILANSKIM EDIKTOM 315 GODINE ,I NJENA AKTIVNOST KAO MAFIJE KOJOJ SVE DO DANAŠNJIH DANA ODGOVARAJU USTROJBE DRUŠTVENO-PROIZODNIH ODNOSA U KOJIMA JE KRŠĆANSTVO GLAVNI FAKTOR KOJI SE UVIJEK POZIVA NA SVEMOGUĆEG I NA SINA ISUSA U SVOJIM,DOLJE PODLOŽNIM ORGANIZACIJAM,CRKVAMA, A ONE TO PRONOSE NA ONU JOŠ NESVJESNU ,OPĆE-DRUŠTVENU SVIJEST,JER KAŽE MARX, DA ĆE DRUŠTVENA ZAJEDNICA ILI RADNIČKA KLASA KOJA JE GLAVNI I OSNOVNI ROBOVSKI ČIMBENIK POSTOJANJA OVAKOVOG DRUŠTVENOG USTROJA ODNOSA, PRIMJETITRI SVE OPAČINE ILI PLJAČAKŠKE DRUŠTVENE ODNOSE ,ONDA KADA DRUŠTVENO-PROIZVONE SNASGA NARASTU ILI DOSTIGNU TAJ STUPANJ ,KADA ĆE PROIZVODZAČI OSJERTI POTREBNU PROMJENU DRUŠTVENO-PROIZV ODNIH ODNOSA, RADNIČKU REVOLUCIJU!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.