POTOPITE GALEB

POTOPITE GALEB

8. prosinac, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Je li to normalno? S jedne strane novcima Europske unije obnavlja se brod „Galeb“ komunističkog diktatora Josipa Broza Tita, a s druge pak ta ista Europska unija šalje naputak da se moraju osuditi komunistički totalitarni režimi diljem Europe.

Tko je tu lud, ili – ima li kapetana na brodu?

Grad Rijeka i njihova perjanica Vojko Obersnel žele ovaj brod pretvoriti u muzej, gdje bi prije svih mladi učili ono što se treba „zaboraviti“ – Tita i partiju, ali ne i zločine koji je ovaj režim ostavio poglavito nakon II. svjetskog rata.

Hrvatska je doživjela strašnu velikosrpsku agresiju. Pretvaranjem komunističkih „kultova“ nastoji se zaboraviti što smo prošli tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a osobito žrtve koje su pale za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Čak 9 milijuna eura bit će utrošeno u ovaj projekt!

Bolje bi bilo da su se ti novci usmjerili prema Golom otoku ili bivšem logoru Stara Gradiška, koji se zbog nebrige ruši sam od sebe. (To je i cilj!).

Gradonačelnik Rijeke pobjedonosno kaže da će brod „Galeb“ biti ponajveća turistička atrakcija u Rijeci…“.

U pravu je. Atrakcija je i dolazak u Sjevernu Koreju, ali i razgledavanje rijetkih životinja u zoološkom vrtu!

Ali nama treba drugačijih „atrakcija“, kao što je primjerice državni Muzej hrvatskog Domovinskoga rata, koji bi se itekako mogao osnovati s tolikim novcem.

A najveća „atrakcija“ (čak i na razini „nesvrstanih“!) bila bi da se brod „Galeb“ potopi u otvorenom moru nedaleko Rijeke!

Na taj način svim njegovim obožavateljima bio bi blizu, a ostalima „tako daleko“, što će reći, da se malo našalimo, da bi tim činom bili zadovoljeni jedni i drugi.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. LiftBoy Ivan Rendulic
  #1 LiftBoy Ivan Rendulic 28 prosinac, 2019, 14:33

  Lift-boy treba biti padobranac Rendulic, naplata Marko Kricka, mala od konobe Ivona Krcelic, a kapelan dusobriznik Robert Novosel, posluga Kajgana, Brankovic …Mozda i Dana Kostic, Adelina Ivkovic, Slobo bre Ljubicic, Gordana Prca, Svjetlana Lazic.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. #2 "Galeb" exkluziv kupleraj za komunjare 26 prosinac, 2019, 18:35

  Imamo prijedlog: dovucite “Galeb” u prvu ulicu ispod Holandske hize ili poglavarstvo grada i uredite profitabilni i elitni SDP kupleraj. Radovi obnove mogu se obaviti u Brodoremontu Pavlakova pok. Dunavskoga Lloyda ili beogradskog Ladjarstva milovidne Mare Fumic Dumbovic Pavlak. Na recepciji bi mogao biti Darko od gradske gazdarice, a povremeni davatelj usluga histerziranim ezdepejkama sugavi Milanovic.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. žrdina
  #3 žrdina 9 prosinac, 2019, 17:24

  Nakon Galeba prekopati Jasenovac.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.