“POGLEDAJME”

“POGLEDAJME”

16. siječanj, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Udruga djelovanja u kulturi arterarij organizira premijeru umjetničkog projekta “Pogledajme” 18. siječnja u 19.30 u prostoru na adresi Pavla Hatza 12 u Zagrebu. Radi se o autorskom projektu Romana Nikolića u suradnji s izvođačem/icom Sindirelom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem. Reprizne izvedbe bit će održane 19. i 20. siječnja u 19.30.

Arterarij je usmjeren na uključivanje predstavnika marginaliziranih i stigmatiziranih grupa u umjetničke produkcije. Njegov cilj nije propaganda, već otvaranje umjetničkog prostora; demokratizacija produkcije; razbijanje granica i staklenih stropova. Arterarij izaziva status quo u društvu radom na promjenama u svom sektoru.

Ova produkcija istražuje i progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta te utjecaju kojeg uska percepcija identiteta uokvirena u predrasude ostavlja na društvene subjekte. Ova produkcija čini sasvim evidentnim ono što nas spaja, a ironizira, problematizira i prikazom posljedica kritizira ono što nas, naizgled, razdvaja.

Produkcija se poigrava podruštvljenjem intime i intimiziranjem političkoga, ismijavanjem tragičnoga i kanoniziranjem komičnoga, poopćavanjem specifičnoga i konkretiziranjem općega.

Najprije smo mnogo razgovarali, radili intervjue jedni s drugima. Izvođači su pitali autore, autori su pitali izvođače. Ishodište za razgovor bilo je pitanje identiteta. Igrali smo igre identiteta. U tim igrama zanimalo nas je koji svi elementi čine Sindy, a koji čine Sinišu. U kojim situacijama smo izloženi izrugivanju, diskriminaciji, nasilju zbog vlastitog identiteta.” (Mila Pavićević)

Autorski tim:

dramaturgija: Mila Pavićević

scenski pokret: Zrinka Lukčec Kiko

scena i kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin

video: Selma Selman

glazba i izbor glazbe: Damir Šimunović

svjetlo: Marino Frankola

Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture RH. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.