“POGLED U PLAVO” U PULI

“POGLED U PLAVO” U PULI

1. listopad, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

Na poziv Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule projekt “Pogled u plavo” gostovao je 30. rujna i 1. listopada 2016. godine na Trgu Forum u Puli.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kao ronilačke destinacije, ronjenja kao aktivnosti koja obogaćuje turističku ponudu te promocija ronilačkih lokacija Jadrana.

Kroz edukativne radionice građani i posjetitelji manifestacije imali su mogućnost informirati se o sigurnosti na moru i pod morem, važnosti očuvanja okoliša te o novitetima ronilačke opreme hrvatskog proizvođača ( POP d.o.o. ).

2016 god. je rekordna godina za pulski turizam. Grad Pula je kroz svoje brojne manifestacije povećao broj dolazaka i noćenja na području Grada Pule, a nakon izvrsne turističke i koncertne sezone u pulskom amfiteatru produžujemo turističku sezonu brojim manifestacijama sportskog karaktera. Kroz aktivni turizam možemo produžiti sezonu na cjelogodišnji turizam, što je naš cilj. Ovaj projekt je hvale vrijedan jer Pula ima brojne prirodne ljepote na kopnu, a još više na moru i u podmorju“, istaknuo je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule, i ujedno pozvao sve Puležane i stanovnike okolice da posjete Pulu, isprobaju ronjenje i da se aktivno uključuje u ovaj projekt.

Tijekom dva dana veliki broj djece i mladih upoznao je osnovne tehnike i vještine ronjenja, te su pod punom ronilačkom opremom besplatno zaronili na pulskom Forumu.

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori i ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, zajedno s instruktorima ronjenja i roniocima “Ronilačke mreže”, a svi zainteresirani posjetitelji manifestacije projekta “Pogled u plavo” imali su mogućnost besplatno zaroniti, te upoznati čari i vještine ronjenja. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.