PETICIJA PROTIV ŠERBEDŽIJINOG TEATRA NA BRIJUNIMA

PETICIJA PROTIV ŠERBEDŽIJINOG TEATRA NA BRIJUNIMA

1. prosinac, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Dosad smo već primili veliki broj potpora ovoj inicijativi, a oni koji nam se u tome žele pridružiti : dakle u traženju da se „Šerbedžiji i kompaniji“ onemogući daljnje „ljetovanje“ na Brijunima, molimo da nam odmah to i e-mailom potvrde (ime, prezime, mjesto stanovanja, odnosno naziv udruge) na slijedeću adresu: [email protected]

Napisao: Mladen Pavković

Pozivamo, prije svega Udruge proistekle iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a potom i pojedince, od tzv. običnih ljudi do intelektualaca i svih koji misle i predlažu kao mi, da se dramskom umjetniku Rade Šerbedžiji i njegovoj obitelji, od 2017. godine uskrati ekskluzivno pravo da njegov obiteljski teatar, koji je inače registriran u Zagrebu, održava komercijalne predstave i koncerte na jednom od najljepših hrvatskih otoka – Brijuni, tim prije što se to tijekom godina pretvorilo u „teatar bratstva i jedinstva“, odnosno mjesto „kulturnih događanja“ – Od Vardara pa do Triglava.

Od Vardara pa do Triglava

Također nam nije jasno, i to hrvatska javnost treba znati: Tko je, kada i pod kojim uvjetima te na koliko godina dozvolio Šerbedžiji, koji za sebe navodno tvrdi da je „Jugoslaven“, omogućio njegovu privatnom teatru Ulysses da od mnogobrojnih hrvatskih kazališta jedino on i njegovi suradnici („Od Vardara pa do Triglava“), poglavito tijekom ljeta, tamo organiziraju akcije i manifestacije dok mnogobrojne ostale njihove kolege u to vrijeme, da malo karikiramo, jedino mogu održavati predstave „doma u lavoru“ (što nije daleko od istine).

Hrvatski branitelji i stradalnici, za razliku od njega koji ne želi ni odgovoriti, a kamoli što drugo, „tko je bio agresor, a tko žrtva“, na Brijunima ne mogu održavati ni humanitarne koncerte, a niti je to mjesto predviđeno, kao za njega i njegovu obitelj, da tamo ljetuju i da ih još „besplatno“ voze i odvoze brodovi Hrvatske ratne mornarice (HRM).

Znamo da je Šerbedžija na početku Domovinskoga rata zajedno sa svojom obitelji napustio Hrvatsku (dezertirao), da je nije želio na bilo koji način braniti od srbijanskog i inog agresora, da nije u to teško i bolno vrijeme kao tenisač Goran Ivanišević nastupao po svijetu s hrvatskim obilježjima, a niti čak protestirao protiv agresije („za mir“, kako on voli sada reći), pa nas iznimno zanima: čime je to ON zaslužio da mu glavna „baza“ (kao specijalcima Velebit na minus 3o!) bude baš ovo mjesto, koje mu za te i takve njegove privatne, obiteljske priredbe i veselice ne bi dozvolio ni njemu dragi Josip Broz Tito?

No, unatoč svim pogodnostima, koje je imao po povratku iz svijeta, kad je vidio da su Hrvati ostali svoji na svome, nigdje nismo čuli ni pročitali da je „Šerbedžija teatar“ udijelio koju kunu u humanitarne svrhe, osobito za Vukovar, Škabrnju, Hrvatsku Kostajnicu, Pakrac, Petrinju, Saborsko, Osijek, Voćin, Nuštar… ili pak za djecu koja su ostala bez jednog ili oba roditelja ili za obitelji koje su ostale ni krive ni dužne bez svoje nevine dječice, koja su poginula od srbijanskih granata ili raketa (dok je on „glumatao“ po svijetu).

Evo, sad pred najveći kršćanski blagdan Božić (22. prosinca) nastupit će na solističkom koncertu (na tome najviše zarađuje!) u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Otok hrvatskih branitelja

Rade, daj barem od tog koncerta (ako žele uzeti) nešto i za one koji su dali i svoje živote za tvoje blagodati, bez obzira što ne znaš „tko su u Domovinskome ratu bili agresori, a tko žrtve“!

Taj čovjek nije ni protestirao što u toj dvorani on i „oni“ mogu nastupati kad god i kako žele, dok drugi poput nekih velikih hrvatskih umjetnika mogu o tome samo sanjati.

Osim toga, u Hrvatskoj nema umjetnika koji je tako malo dao, a koji je tako mnogo dobio od onih koji su dali i krv za Domovinu!

Čak ni jednoj Kati Šoljić, koja je izgubila četiri sina i najmanje desetero članova svoje obitelji nisu omogućili da ljetuje (dva-tri dana) na Brijunima, a ovakvima kao što je Šerbedžija dozvoljeno je (zašto?) da tamo i zarađuju?

Stoga, od svih onih kojih se to tiče, javno tražimo da se obiteljskom teatru Šerbedžija, onemogući daljnje gostovanje na Brijunima, ili da se omogući i svim ostalim hrvatskim umjetnicima da tamo „besplatno“ ljetuju, zarađuju, da im je na usluzi HRM, pa čak i tajne i ine službe.

Također predlažemo da Brijuni postanu „otok hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskoga rata“, a ne otok onih koji se „smiju i cerekaju“ na hrvatske nevolje, stradanja i onima koji se sada okreću u grobu kad čuju da neki više i ne znaju „tko su bile žrtve, a tko agresori“.

Dosad smo već primili veliki broj potpora ovoj inicijativi, a oni koji nam se u tome žele pridružiti : dakle u traženju da se „Šerbedžiji i kompaniji“ onemogući daljnje „ljetovanje“ na Brijunima, molimo da nam odmah to i e-mailom potvrde (ime, prezime, mjesto stanovanja, odnosno naziv udruge) na slijedeću adresu: [email protected]. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 3 prosinac, 2016, 07:36

  Stoko moja voljena sitnozuba
  ==========================
  Brijuni su NACIONALNI PARK
  ==========================
  Nisu rezervat Partije
  ==========================
  Penzioneri moraju imati
  ==========================
  Besplatan ulaz u sve parkove
  ==========================
  Pa tako i na Brijune
  ==========================
  A drug Rade neka planduje
  ==========================
  Na Adi ciganliji

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ustaša
  #2 Ustaša 2 prosinac, 2016, 03:26

  Dosta su Rade i njegovi čedeki bančili na našračun na Brijunima. Došlo je vrijeme da sada tamo malo uživaju ustaše. Kako će tamo kad ih više nigdje nema.Zato ima četnika i partizana i njihovih okota

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Četnik početnik
  #3 Četnik početnik 2 prosinac, 2016, 03:21

  Rade je četnik početnik i zato ne zna tko je bio agresor!
  Ali, zato znaju Radini žendari s kojima harači na Brijunima.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • klarens
   klarens 3 prosinac, 2016, 07:40

   Radin chacha je bio shef UDBe u Vinkovcima
   ===================================
   Radisha je cijeli zhivot proveo na grbachi
   ===================================
   Hrvatskog naroda
   ===================================
   Hvala mu na lazhnoj kulturi
   ===================================
   Oslobodjenje Skoplja ??????
   ===================================
   Jel ta predstava ikad izvedena nakon 1991 ??
   ===================================

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 1 prosinac, 2016, 16:41

  NA PORTALU VEČENJEG ,PITA JOSIP RADELJAK ,RADE ,ŠERBEDŽIJA ODGOVORI ,TKO JE AGRESOR.PA UMJESTO RADE ODGOVARAM JA ,OVI DINARSKO-STEPINČEVSKO-TRIBANO-KATOLIČKOM MALUKATU,KAKO SLIJEDI:

  TKO TO PITA ??? ČOVO ,BON-VIVAN ,PARAZIT DRUŠTVENE SVIJESTI, I NADASVE ZATUCANI KATOLIK.A JA MU ODGOVARAM: AGRESOR JE BIO ZAPADNA SVETA ,ATLANSKO-KRŠĆANSKO-PLJAČKAŠKO-NACISTIČKA KASTA U SLUŽBI VLADAJUĆEG KAPITALA.A SVE SE TO DEŠABVALO U REŽIJI ATLANSKOG PAKTA ,POD POKROVITELJSTVOM VATIKANA I APSOLUTNOJ DUHOVNOJ I FIZIČKOJ ANGAŽIRANOSTI NJEGOVIH SLJEDBENIMKA . PA JE JUGOSLAVIJA BILA NA PUTU ,POSLIJE OBARANJA BERLINSKOG ZIDA ,PRAVA ALI I NAJOPASNIJA PREPREKA ,NA PUTU NACH-OSTEN,TAMO DO JELCINA I POSLIJE DO URALA. PA JE NAŠA AMANETSKA, STEPINČEVSKA, ZLČINAČKA CRKVA U HRVATA , BILA OPKRETAČ ,PO PREPORUCI VATIKANA ,DA SE U HRVATSKOJ POKRENE VJERSKI RAT KAO NAJEFIKASNIJA METODA ZA OBRANJE I NAJČVRŠĆIH REŽIMA ,A JUGOSLAVIJA JE BILA MULTINACIONALNA I MULTI-KULTURNA ZAJEDNICA,ISTINA SAMOUPRAVNA ,ALI SA DVIJE RASKOLNIČKE, ZLOČINAČKE CERKVE ,KOJE OD RASKOLA PRVE POLOVICE 11-TOG STOLJEĆA REŽE JEDNA NA DRUGU ,PA JE TAJ OMENAT BUIO PRAVI PRAVI OKIDAČ ,RAZLOG DA SE KRENE U RAZBIJANJE JUGOSLAVIJE ODNOSNO HRVATSKE. PA JE ZLOČINAČKI KAPTOL ODABRAO SVOGA PROZELITA ,SAMOUKOG I ZATUCANOG -DRUŠTVENO-POLITIČKI SEOSKOG DRIPACA ,TUĐMANA DA POVEDE TU DINARSKO-STEPINČEVSKU BALIJADU U KRVOLIČNI OBRAČUN SA ONIM SVIM DRUGIM I DRUGAČIJIM.I BI TAKO. OVDJE SE VODIO RAT STEPINČEVSKO-LUBURIČEVSKIM METODAMA,ZBOG ČEGA JE SUD U HAGU I ODMJERAVAO ,ISTINA STIDLJIVO ,ALI IPAK NEKE KAZNE ,PA I ZA PROZELITA TUĐAMAN,KOJI JE ,NA SVOJU SREĆU,OTIŠAO PRIJE KOD STEPINACA,U PAKAO.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ante
  #5 ante 1 prosinac, 2016, 12:46

  Rade gnjida

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.