PARTIZANSKA BUNCANJA SISAČKE GRADONAČELNICE

PARTIZANSKA BUNCANJA SISAČKE GRADONAČELNICE

23. lipanj, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

A onda je, uz odobravanja, pred mikrofon stala komunistička glumica, tri desetljeća zakašnjela antifašistkinja i aktualna sisačka gradonačelnica. „Danas me je sram jer nisam mogla spriječiti da se na samom ulasku u ovu šumu podigne obilježje koje ne služi ničemu, osim da pljune na partizane, njihovu žrtvu i život…“ Pozivajući se na aveti prošlosti, dokazano lažljiva žena koja je rođena pune četiri godine iz Hrvatskoga proljeća i staljinističkoga obračuna s Maspokom, kazuje kako se neistomišljenici rugaju slavnoj prošlosti partizana antifašista i tako falsificiraju hrvatsku povijest. „Na ulazu u šumu, mjestu koje predstavlja simbol ustanka protiv fašizma u Hrvatskoj i Europi, postavljen je kamen koji se ruga žrtvama, svima onima koji su se suprotstavili fašizmu 1941. i svima onima koji se i danas bore…“

Napisao: Josip Frković

Peti je puta radozvana antifašistkinja, čelnica sisačkoga SDP-a i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (1975.?!), pri završetku lipanjskoga govorenja o mitskom partizanskom ustanku komunista i navodnom sisačkom odredu u Brezovici 1941. nadahnuto uzviknula „Smrt fašizmu – sloboda narodu“. Kao Anka partizanka… U uvodu cijele priče o Brezovici jučer, posebno je mjesto dobila najava Ikićkine celuloidne poduke iz antifašizma, projekcije dugometražnoga dokumentarnoga filma Irene Škorić „Neželjena baština“, u dvorani Doma kulture. Njenu su poruku, gotovo u izravnom prijenosu, fettirano prenijeli mnogi tiskani mediji, naglašavajući nazočnost bivših predsjednika države, neuvjerljivih i kompromitiranih antifašista Mesića i Josipovića, predsjednika SABH-a Franje Habulina (1948.), brojnih izaslanika glavnih državnih dužnosnika, beogradskoga „svata“ i Irinejeva nesvakidašnjega gosta, zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, jakih snaga SDP-a i SDSS-a, Davora Bernardića, Predraga Matića, iz Berine partije isključenoga Miranda Mrsića i Domagoja Hajdukovića, odnosno romskoga manjinca Veljka Kajtazija. Svečanost u kišom natopljenoj šumi otpočela je intoniranjem hrvatske državne himne, a Franjo Habulin je počeo repeticiju pola stoljeća nametanih tlapnji o navodno prvom partizanskom odredu u Europi komunista Vlade Janića Cape koji su se na vijest o napadu Hitlera na SSSR najprije sklonili u žabenskoj šumi Šikari.

Partizanske žrtve brezovičke šume ne postoje?

A onda je Habulin počeo verbalni obračun s povijesnim revizionistima „koji uvjeravaju da su Titovi partizani bili pravi zločinci i da je federalna Hrvatska bila tamnica hrvatskoga naroda…“ A onda je, uz odobravanja, pred mikrofon stala komunistička glumica, tri desetljeća zakašnjela antifašistkinja i aktualna sisačka gradonačelnica. „Danas me je sram jer nisam mogla spriječiti da se na samom ulasku u ovu šumu podigne obilježje koje ne služi ničemu, osim da pljune na partizane, njihovu žrtvu i život…“ Pozivajući se na aveti prošlosti, dokazano lažljiva žena koja je rođena pune četiri godine iz Hrvatskoga proljeća i staljinističkoga obračuna s Maspokom, kazuje kako se neistomišljenici rugaju slavnoj prošlosti partizana antifašista i tako falsificiraju hrvatsku povijest. „Na ulazu u šumu, mjestu koje predstavlja simbol ustanka protiv fašizma u Hrvatskoj i Europi, postavljen je kamen koji se ruga žrtvama, svima onima koji su se suprotstavili fašizmu 1941. i svima onima koji se i danas bore…“ Izreče to komunističkom idejom zaslijepljena Ikić Baniček i ostade živa. Umjesto spomena bijeloga „Križa istine“, priznavši prethodno da ju je sram što nije mogla spriječiti (!) podizanje obilježja 2016., kao i ove godine spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu ispred sisačke katedrale, Ikić Baniček podmeće kako je „kamen“ podignut novcem Katoličke crkve a ne milodarima vjernika, i da je njemu ispisana krivotvorina o izmišljenih i nepostojećih šest tisuća partizsnskih žrtava brezovičke šume. Ne priznaje goropadna i SDP-ovom bahatom ideologijom zaražena sisačka gradonačelnica hrvatske zakone, kao u slučaju većeg broja otkazima otpuštenih i sudskim putem na posao vraćenih djelatnika gradske uprave.

Gaženje po hrvatskim kostima

U poprilično nejasnu kontekstu i s aluzijama na vladajući i „nestašni“ HDZ, pak, liderica drugarske partije – čijega predsjednika Bernardića i Bandića nije ni pogledala – zahvaljuje austrijskim žandarmima što su 12. svibnja maltretirali i uhićivali navodne „ustaše“, sudionike komemoracijske svete mise za žrtve Titovih ubojica u Bleiburgu. I dok su nakon polaganja zajedničkoga vijenca državnoga vrha, na stube Janešova spomenika položeni crveni karanfili (iza Bandića bio je i dugogodišnji sudionik brezovičkih derneka od 2005., Josip Takač, dužnosnik županijskoga RIS-a 365) nastupili su članovi sisačkoga KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ i Puhački orkestar HRM-a. I dok je izvjestitelj internet-portala „Direktno“ apstrahirao veći broj zanimljivosti iz kišom okupane Brezovice, novinar „Jutarnjega lista“ objasnio je da su dvije desničarske skupine organizirale prosvjedno okupljanje ispred „kamena“ (inox-plastificirana bijeloga „Križa istine“) od 17. lipnja 2016. Dio okupljenih transparentima je sugerirao osudu partizanskih poratnih zločina, a nazočila je i nekolicina članova sisačkoga Ogranka „Hrvatskoga domobrana“ koji diljem Sisačko-moslavačke županije križevima uporno obilježavaju dio najvećih od ukupno 119 stratišta i grobišta 45.000 bez suda ubijenih. Žrtava Titova jugokomunizma. Predsjednica udruge „Hrvatska slobodna desnica“,povjesničarka dr. Vlatka Vukelić, u obraćanju medijskim djelatnicima rekla je „da se godinama argumentirano pokazuje da se državni praznik Dan antifašističke borbe održava temeljem povijesno i činjenično netočnih podataka…“ Istaknula je Vukelićeva kako se 22. lipnja 1941. u šumi Brezovica nije dogodilo ništa, jer su se sisački komunisti na vijest o napadu Hitlerove Njemačke na SSSR okupili i sklonili u šumi kod sela Žabna a ne u Brezovici. „Uza sve to, na ovom je mjestu zvjerski ubijeno više od šest tisuća nekomunista, o čemu postoji politički zavjet šutnje. Doslovce, oni koji obilježavaju praznik antifašizma, gaze po njihovim kostima“, rekla je Vukelićeva. T

14 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno XX
  #1 Anonimno XX 6 srpanj, 2018, 16:26

  Koga to dr Vukelić farba…
  Pa ona je povijesničarka, dakle njezini kolege ne znaju posao, kada iznose te tvrdnje.
  Dogodilo se sigurno jer je zabilježeno.
  To bi ona kao”velikan” povijesti trebala znati.
  A ovo što radi Kiki sigurno je primjereno trenutku.
  Da nije u pravu sigurno bi se pobrinula kokoša Ivanka R. penzionirana sabornica.
  Baš me zanima hoće li se osvrnuti na ovo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Tugomir
  #2 Tugomir 1 srpanj, 2018, 08:14

  Koliko su partijski ovisnici vjerni svojoj šefici, ustrojeni u partizanske zločinačke diverzante, noću 22./23. lipnja, pobacali su buket i desetke trobojnih lampaša ispod “Križa istine” (kamena, kako bi rekla BiK) na ulazu u Brezovicu koja krije kosti tisuća ubijenih Hrvata. Crveni grofovski fašizam.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Cvergl
  #3 Cvergl 29 lipanj, 2018, 15:33

  Pročitajte, dragi ljudi, kako IKB zahvaljuje onom riječkom partijskom prascu drugu obersnelu, svom mentoru, kako da se orijentira u epileptičarskom u raspadu sdp-u. Ne zanima nas jesu li jako bliski, hoće li naša sisačka djeca učiti o lenjinu, beriji i drugim sovjetskim velikanima, nego to hoće li “3. maj” integrirati s “brodocentrom”, pa da i to plaćamo od družbe faraona Plenkovića.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Romano Pizdić
  #4 Romano Pizdić 28 lipanj, 2018, 20:39

  Umjesto partizanski buncanja i življenja u 19. stoljeću, mogla je gradonačelnica narediti komunalnom šminkeru Lerotiću da rješava nesavladiv prometni problem, raskršće Mikčeve i Lovrićeve, odnosno prilaska od Spara. Kad krenu kolone sa Zagrebačke, treba vam bar 15 minuta da prijeđete u Mikčevu. Ne zanima to ni veliku švapsku firmu (sigurnost kupaca), ali ni gradsku upravu ni načelnika PU Luku Pešuta. Čekaju valjda neku katastrofu, pa da post fesum postave bar semafor. Bez mladeških prometnih nada i policajaca, sisački je čvor nerješiv. Osim ako se ne angažira saborski direktor ZUC-a, nadaleko poštovani magistar Stipe Šapina iz Kuruzara.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • zagorski veseljak
   zagorski veseljak 29 lipanj, 2018, 20:15

   Stjepan Ivoš, Srđan Marić, Stipe Šapina, svi su diplomirani inženjeri prometa.
   Pridružena MLM, koja je zbog” Cesta” završila na cesti, pa ju cesta stajala”glave”.
   Badava im diploma kada to ne primjenjuju u onome za što su se školovali, kada ne znaju misliti već su ograničeni u tome.
   Bitan im je osobni probitak, samo zar ne vide da ih je biračko tijelo pročitalo kao Zakone i Odluke koje oni i njihovi vijećnici donose, a ne pročitaju.
   Da li uopće znaju čitati i razumiti.
   Kada su tako sposobni što nisu svoju podobnost pokazali u razvoju cestovnog prometa, a ne kroz politički – uhljebske funkcije.
   Bilo bi im pametnije da nisu pustili mozgove na pašu.

   Sve studije jako skupo plaćaju, u njima ima toliko pravopisnih grešaka i netočnih navoda.
   Bitno je da izrađivači plana poberu pare.
   Ipak je nekada bilo bolje dok su tzv.”neškolovani” vodili Općine.
   A o komunikaciji i komunikologiji čelništva u Gornjoj Posavini, ocjena čista nula.
   Da se sada Antunu i Stjepanu Radiću dići iz groba, mislim da bi se od srama vratili brzo natrag.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno XX
   Anonimno XX 4 srpanj, 2018, 21:48

   Gdje je taj stekao dipčomu?
   Sigurno na najtežem faksu u RH….
   Ili ju vuče iz otadžbine!

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. Berislav
  #5 Berislav 26 lipanj, 2018, 09:08

  Pogledajte samo okoliš. Komunalci su ostavili šaš i džunglu oko križa. Vodstvo firme je ateističko, vjerno gradskim mafijašima, pa za urednost katoličkoga simbola nema posla. Moraju se angažovati u negdašnjem predgrađu gdje stoluje neponovljiva kandidatkinja za čelno mjesto sdp-a. Blago nama, centar grada u Capraškim Poljanama.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Avetinja sadašnjosti
  #6 Avetinja sadašnjosti 25 lipanj, 2018, 22:37

  Pročitajte samo jedan dio buncanja:hrvatska tvrtka prodala zemljište za “kamen” (križ)…Ime križa bezbožnica ne može ni izgovoriti. I prodala avetima prošlosti. A zapravo avet prošlosti i sadašnjosti za jadni Sisak i Hrvatsku je baš ona, teško bolesna partizanka Kristina Ikić Baniček ( neka paze odgovorni u mirovinskom, jer će se uskoro pojaviti i za partizanski staž u srpsko-muslimanskoj brigadi). Svjedoci će joj biti pupavac i bakir izetbegović, četnik i balija. Za križ kod Brezovice je točno, dva kvadrata moglo se asfaltirati za parkplac

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Ekrem
  #7 Ekrem 25 lipanj, 2018, 07:08

  Nastave li tzv. antifašisti borbu za ideje dobra, teškoDarku Weissu i Kseniji Vrebac, kučka će stečajem ugasiti i samu uhljebistan gradsku upravu tzv. srbića i muslibalića. Uz pomoć humanitarca čička iz crvenoga krsta, totalitarnoga radija i portala, , rendulića, kričke i inih crvenih perjanica koji se predugo bave nečasnim radnjama. Psi laju, staljinisti prolaze….

  Odgovorite na ovaj komentar
  • zzigho
   zzigho 28 lipanj, 2018, 19:49

   Za sve su krivi Siščani koji su 99. prodali pravi radio Sisak onom lopini Horini iz Gorice.
   Posebno onaj nesposobni bubnjar sa dva imena od devedesetih i trećim dodanim iz muzičke škole Škrljac, koji je stalno radio gubitke.
   Sebi trpao u džepove a ostalima zapečatio napredak.
   Posebno onim pravim domaćim novinarima.
   zato su i stranci kupovali radijske dionice.
   Među njima i sadašnji gorički gradonačelnik pod okriljem Đuke teškoatletskog sportaša iz velike Gorice.
   Sve su prodali sram ih bilo.
   A i jubavlatka nije bolja.
   Sramota svi ste izdali svoj grad.
   Onima koji su povukli u najtežim trenucima namjestili ste pušku i otjerali ih.
   Tko uopće slušana nekada popularnu krugovalnu postaju.
   nema više sada tko raditi na njoj.
   Zato jesu TOTALNO nula.

   Odgovorite na ovaj komentar
 8. Anonimno
  #8 Anonimno 23 lipanj, 2018, 14:54

  Dajte se već jednom dogovorite što je istina.
  Postoje zabilježbe o svemu i stručnjaci koji mogu staviti točku na I.
  Omogučite svima da obilježavaju ono gdje se ne vrijeđa država i pojedinac.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Ante
  #9 Ante 23 lipanj, 2018, 13:00

  Naj vece zlo zadnji 20 Godina Hrvatskoj je predsjednic Kolinda i Premijer Plenkovic sjede na dvije stolice .Oni su protiv Hrvatske i Hrvatskoga naroda.Oni pozivaju nas na ustanak?

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. m
  #10 m 23 lipanj, 2018, 12:37

  ŠTO REĆI? crvenim JE SVE DOZVOLJENO PA I GOVOR TOTALNE MRŽNJE I TO PRED OČIMA I UŠIMA PRISUTNOG MINISTRA PRAVOSUĐA bošnjakovića? OVOJ VLADI JE SAMO NA PAMETI OSTANAK NA VLASTI POD SVAKU CIJENU BEZ OBZIRA NA KONSTANTNE UCIJENE KOJE DOLAZE OD TAKOZVANE koalicije I TU PRVENSTVENO OD JEDNOG OD GLAVNIH MRZITELJ SVEGA ŠTO JE HRVATSKO pupovca I radina TE PRIKRIVENOG vrdoljaka KOJI IZ SJENE UPRAVLJA hdz-o vladom!!! STVARNO NEKA NAM DRAGI BOG POMOGNE!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Black Jack
  #11 Black Jack 23 lipanj, 2018, 10:04

  Hrvati sele u inozemstvo na bauštelu dok odrodi šumskih bandita koji su se borili protiv hrvatske za srpsku Šugosloviju ljetuju na brijunima za 7 Kuna.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.