PAPA JE PODRŽAO FAŠISTIČKU AGRESIJU NA HRVATE

PAPA JE PODRŽAO FAŠISTIČKU AGRESIJU NA HRVATE

17. svibanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Nikome od nas nije padalo na pamet da se tako nešto možemo doživjeti od samog vrha Katoličke crkve jer to što je naša crkva učinila nije ništa drugo nego podrška toj fašističkoj agresiji na nas. Pri tome se ne poštuju ni prethodni pape, institucije Katoličke crkve ni hrvatski biskupi.

Reagirali su i nadbiskup Želimir Puljić i biskup u miru Mile Bogović (vidjeti najnoviji broj Hrvatskog tjednika). Podsjetili su me na žestoko reagiranje hrvatskih biskupa tijekom Svetojeronimske afere, kada je u ime svih predstavku Papi napisao nadbiskup Stadler 30. ožujka 1902., a potom je izgovorio u audijenciji pred papom optužujući ga da je podlegao političkim pritiscima. Tada je Stadler bio prisiljen povući svoje istinite tvrdnje, a dalekovidnost njegova pisma pokazala se sedamdesetak godina kasnije

Napisao: akad. dr. Josip Pečarić

Čovjek od struke, profesor književnosti na Sveučilištu u Mostaru dr. sc. Marko Tokić je  u Mostaru 05. 12. 2014.  na predstavljanju mojih knjiga govorio o četiri stupa Pečarićeve Hrvatske (Glas Brotnja, 05. 12. 2014.). To su  Franjo Tuđman, Dario Kordić Marko Perković-Thompson, i biskup Vlado Košić. Zapravo, četiri osobe koji su neprijatelji hrvatske države i hrvatskog naroda najviše napadali, a predstavljaju najzaslužnije dijelove hrvatskog naroda u stvaranju hrvatske države. Biskup Košić, zapravo predstavlja Crkvu u Hrvata, a oni koji napadaju Katoličku crkvu uzimaju najčešće za primjer upravo biskupa Košića,

U takvim okolnostima je bilo i prirodno da odgovarajući na napade na Crkvu u Hrvata najčešće pišem o biskupu Košiću. Uostalom i sam hrvatski narod ga je doživio na isti način i kao odgovor na njegovo djelovanje i na te napade stalno mu  iskazuje svoje poštovanje.

A znamo da biskup Košič ne voli kada ga se izdvaja od drugih biskupa. A to zapravo nije nikakvo “izdvajanje” već se preko njega – zbog navedenih razloga – iskazuje i poštovanje prema Crkvi u Hrvata. Nije on jedini od hrvatskih biskupa potpisivao otvorena pisma koje sam često slao na razne adrese. Znali su ih potpisati i nadbiskupi Jurić, Srakić, Barišić i današnji predsjednik HBK Želimir Puljić, biskupi Bogović, Ivas, Mrzljak, Pozaić…

Hrvati – narod nade

I oni su napadani, – pisao sam i o tim napadima – ali činjenica je  da je najviše napadan biskup Košić. Profesor Tokić, kome je to struka, nije mogao ne uočiti u mojim knjigama tu činjenicu i otud naslov ove knjige.

Zapravo sam već i napisao knjige i o predsjedniku Tuđmanu, i o Kordiću, i o Praljku i o Thompsonu, pa je prirodno ostao dug i prema ovom – kako ga je Tokić definirao – četvrtom stupu moje Hrvatske.

A to se događa i u pravom trenutku, bez obzira što to našem biskupu nije drago. Dapače! Kako to?

Mnoga sveštena lica znajući koliki je utjecaj Crkve u Hrvata na naš narod znali su – valjda se iz daljine bolje vidi – kolike su vrijednosti hrvatskog naroda.

Tako je naš Papa Ivan Pavao II. za nas Hrvate govorio da smo NAROD NADE!

A bivši francuski vojni biskup Michel Dubost na Međunarodnom vojnom hodočašću u Lurdu je rekao da se divi Hrvatima, jer mi imamo nešto što sve više nestaje, imamo vrijednosti koje se u Europi gube, a bez kojih ona ne može živjeti. (Hrvatsko slovo,3. siječnja 2003.)

Jednom mi je ove riječi prokomentirao don Anđelko Kaćunko:

Evo što sam ja doživio u Lurdu na vojnom hodočašću sredinom svibnja 2005. Nakon nedjeljne međunarodne mise na trgu ispred Bazilike Sv. Krunice upoznavao sam se s kolegama oko sebe. Bili su to vojni svećenici iz Češke, Slovačke, Njemačke, Italije… Mladi svećenik, koji je do mene bio tijekom cijele mise, bio je kapelan talijanske mornarice u zapovjedništvu pomorskoga središta La Spezia.

Pljesak pobjednicima u Lurdu

 Kad sam mu rekao da sam Hrvat, stao me je grliti i gotovo plačnim glasom ponavljati:

„Grazie, don Angelo, hvala, don Anđelko, vi ste naša budućnost, vi ste budućnost Europe…“ Ja sam se gotovo šokirao ne očekujući takvu reakciju i kad sam se pribrao rekao sam: „Da, da, mi zajedno…“ ali on me odmah prekinuo i nastavio ponavljati: „Ne, ne, nego vi, vi ste naša budućnost, Hrvati su budućnost Europe…!“ itd. To je ponovio nekoliko puta. To ću zapamtiti dok god sam živ i taj mi je susret tako duboko u sjećanju kao da se jučer dogodio. Eto, ni danas ne mogu vjerovati da drugi o nama tako dobro misle, premda razumijem zašto. A mi, budući da poznajemo svoje mane i svoj jad, vjerojatno smo u svemu tome malko i prekritični prema sebi. Možda je i bolje tako. U svakom slučaju možemo reći da nitko sebe ne poznaje tako dobro kao što ga poznaju drugi. Kad je o Lurdu riječ, naši vojnici i policajci na tome hodočašću fasciniraju svojim ponašanjem i svojom pobožnošću cijeli svijet i zato su takve reakcije. Osim toga, sve vojske svijeta, za razliku od običnoga puka, koji ima (dez)informacije samo s televizije, znaju dobro što je bilo u Domovinskom ratu i svake godine srdačno plješću pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci.

Kardinal i nadbiskup Kölna, Joachim Meisner je tvrdio: “Hrvati su sol u njemačkoj katoličkoj juhi.”

Sve te pohvale našem narodu doživljavali smo kao kritiku onih koji su podržavali fašističku srpsku agresiju na RH. Agresiju o kojoj je govorio i stalni sud u Haagu navodeći i napravljene genocidne radnje agresora. A poglavar Katoličke crkve patrijarha koji je poticao tu fašističku agresiju naziva “velikim čovjekom” i poziva da mu pomogne u odluci tko je svetac a tko ne u Katoličkoj crkvi . Traži pomoć od onih koji sami za sebe kažu da im je “laž najviše pomogla u povijesti”.

Vratite nam Benedikta

Nikome od nas nije padalo na pamet da se tako nešto možemo doživjeti od samog vrha Katoličke crkve jer to što je naša crkva učinila nije ništa drugo nego podrška toj fašističkoj agresiji na nas. Pri tome se ne poštuju ni prethodni pape, institucije Katoličke crkve ni hrvatski biskupi.

Reagirali su i nadbiskup Želimir Puljić i biskup u miru Mile Bogović (vidjeti najnoviji broj Hrvatskog tjednika). Podsjetili su me na žestoko reagiranje hrvatskih biskupa tijekom Svetojeronimske afere, kada je u ime svih predstavku Papi napisao nadbiskup Stadler 30. ožujka 1902., a potom je izgovorio u audijenciji pred papom optužujući ga da je podlegao političkim pritiscima. Tada je Stadler bio prisiljen povući svoje istinite tvrdnje, a dalekovidnost njegova pisma pokazala se sedamdesetak godina kasnije,

Mnogi ugledni hrvatski kolumnisti tvrde tako nešto i danas pa ću ovdje navesti naslove samo njih četvorice:

Košić –četvrti stup moje Hrvatske

Hrvatski biskupi su dakle opet pokazali da su pravi predstavnici NARODA NADE. Svima je jasno koliko je Papina pohvala fašističkim agresorima dobrodošla svima koji napadaju Crkvu u Hrvata. Koliko odgovara svima kojima smeta i četvrti stup moje Hrvatske.

Zato mi je izuzetno drago što se ova knjiga pojavila upravo sada, unatoč tomu što to nije drago biskupu Košiću, jer se pojavila u vrijeme kada su mnogi u Hrvatskoj razočarani u takvo djelovanje Katoličke crkve.

A mi samo pokazujemo zahvalnost svima u Katoličkoj crkvi koji su izloženi napadima onih koji su protivnici hrvatske države i hrvatskog naroda, a kao što sam već konstatirao tu je na prvom mjestu i biskup koji simbolizira napadnutu Crkvu u Hrvata. T

 

 

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Frano verzal
  #1 Frano verzal 29 svibanj, 2019, 19:02

  Predlazem Franu marksista primiriti zatvaranjem u skrinju dubokoga zamrzavanja, s njim i verzalno latinicno pismo a besmislice boljsevicke.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Frano Abfall
  #2 Frano Abfall 29 svibanj, 2019, 17:04

  Kad bi si urednistvo portala dalo malo truda, partizanskoga idiota ili bandita sa Sirokoga Brijega Franu lako bi se otkrilo i izvrglo javnoj poruzi. Jos da su banditska komunisticka vremena ili ona Domovinskoga rata, najbolje bi bilo udbasa Franu poslati Savom do mile mu prestonice beogradske i kuce cveca (manje smeca) sa smrdljivim ostacima najvecega zlocinca 20. vijeka i patoloskoga ubojice Hrvata. Bog i Hrvati!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. odakle je majić
  #3 odakle je majić 24 svibanj, 2019, 05:24

  Silno me zanima odakle je onaj čovjek što je arlkaukao protiv mrtvih ustaša u Bleiburgu. Ako neko znao neka napiše.Pitam zato jer u mom selu ima Majića, pa se bojim da nije možda podrijetlom iz moga sela taj idiot rođem možda u Njemačkoj.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Pupavac EU-zločinac
  #4 Pupavac EU-zločinac 19 svibanj, 2019, 15:47

  Velika nevolja u Bleiburgu, o kojoj je anemični Plenković, junak Domovinskoga rata i potomak majora KOS-a, Marija zgubidana. svakako trebao izvijestiti Europsku komisiju, gazdaricu pola svijeta i SR Njemačke bundeskanclericu Angelu Merkel. Pa, grogi Bujanec se zavadio s izvjesnim Danijelom Majićem, koji se predstavlja kao izvjestitelj “Frankfurter Rundschaua”. Jadna li Tagesblatta, kad mu je novinar Srbin, vele neki, a onda pronalaze da je Hrvat iz Šujice (Tomislavgrada), valjda i lojalni Nijemac. Baš svašta: Pa Ivica Đikić je zemljak dotičnoga provokatora i služi ustaške kune kod druga gubavcu pupavca, ratnoga zločinca iz Bučja, koji izdaje srbobranske “Novosti”, baš kao i čuveni ustašolog Hrvoje Šimičević i ostala vlaška žgadija. Nadalje čitamo da je Zlatko Hasanbegović iznenađen velikim brojem eseferjotskih zastava u propaloj carevini i kraljevini AUM, domovini ljepotana Adolfovoj, s petkorakom (plavi-beli-crljen?!) Kako ih neće biti u Austriji, kad im Plenlković tolerira da mašu u Kumrovcu, a juga je bila agresor na RH i četnička tvorevina Draže đenerala Mihailovića Antifašista. I opet Pupavac: ako je kompartija juge zgriješila protiv Stepinca, ne smije katoličanstvo griješiti u slučaju žrtava. Sad će taj četnik i zločinac iz Domovinskoga rata (dr. Ivan Šreter u Bučju) biti europarlamentarac i zastupati Hrvatsku u Bruxellesu…Baš je to anemični andrija dobro smislio, samo još fali Stazić pijandura.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO-MARXISTA
   FRANO-MARXISTA 29 svibanj, 2019, 16:37

   OVAJ ,BEZIMENI I BESPAMETNI ,ČOVO ,REKEO BI HEGEL,DVONOŽNO LJUDSKO BIĆE,NA STUPNJU RIRODNE SVIJETI, A TO HEGEL NAZIVA OBIČNA OPAŽAJNA SVIJET KOJU TREBA OSTAVITI PRIRODN I KAO NELJUDSAKU .TAKO SE OGLAŠAVA OVA SPODOBA O PUPOVCU ,ONAKO, STEPINČEVSKI,KRVOLOČNO ,NACISTIČKO-KLERIKALNO-ŠOVINISTIČKI KAO PRAVI POTOMAK NEKOG STEPINČEVSKOG KRVOLOČNOG SLJEDNIKA ,SREDNJOVJEKOVNOG KRIŽARA DRAKULE I V AMPIRA KOJI GAJI DUHOVNO I UMNO NASLIJEDSTVO OD SVOJIH PREDAKA SVE KATOLIČKIH KRVOLOKA STEPINČEVIH POB OŽNIH SLJEDNIKA.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. žrdina
  #5 žrdina 18 svibanj, 2019, 22:37

  Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. FRANO-MARXISTA
  #6 FRANO-MARXISTA 18 svibanj, 2019, 15:31

  DRUŠTVENO-POLITRIČKI NEUKI AKADEMIK,JOSIP PEČARIĆ,PIŠE STEPINČEVSKE DAVORIJE;
  JOSIP PEČARIĆ ,AKADEMIK, DOMOLJUB I KATOLIČKI NACIONALIST, DIKA SVOM TRIBALNO -ANTROPOIDNOM–TALIBANSKOM RODU I SOJU.

  JOSIP PEČARIĆ , APATRID IZ APOSTOLSKE HABSBURŠKE MONARHIJE,AKADEMIK TUĐMANOVE DUHOVNE I INTELEKTUALNO-SPOZNAJNE PROVENIJENCIJE, BRANI KATOLIČKI NAROD HRVATSKE ,OD ONIH DRUGIH I DRUGAČIJH. TO JE HRVATSKOM KATOLIKU OSTAVIO U AMANET ,BLAŽENI INCIJATOR I HITLEROV PROKURATOR HOLOKAUSTKI EGZEKUTOR U QUISLINŠKOJ HRVATSKOJ BOŽJOJ DRŽAVI, U II SVIJESTKOM RATU, OPAT,EGZARH, BISKUP,STEPINAC.

  TAKO NAŠ DRVENI AKDEMIK ,PEČARIĆ,PUTEM PORTALA =DNEVNO= KOJI JE SPECIJALIZIRAN, SA SVOJOM DINARSKO –TRIBALNOM ALAŠOM NOVINRA I SURADNIKA, DEŽURA , NE SPAVA, BDIJUĆI O KATOLIČKOJ SIGUNOSTI HRVATA NA OVIM PROSTORIMA I UPOZORAVA HRAVSTKU, KATOLIČKU JAVNOST DA SE OPET STVARA NEKA, ŠTO BI REKAO STEPINAC ,ZAVJERA ,KOJA IMA KORIJENE TAMO U ONONJ RASKOLINIČKOJ ,BEZBOŽNIČKOJ ,SVETOSAVSKOJ STRANI KOJA TRAŽI NOVE PROSTORE .TO JE NJENA POLITIČKA PRAKSA ŽIVLJENJA VEĆ 9-VET STOLJEĆA, JOŠ OD VREMENA RASKOLNIŠTVA, DA POMIĆE GRANICE NA ZAPAD, U CILJU PREUZIMANJA DUHOVNE I POLITIČKE PREVLASTI NAD PROSTORIMA NA KOJIM VEĆ 12 STOLJEĆA ŽIVI HRAVSTKI ČOVJEK,KATOLIK , KOJI SE EUGENIČKI I KULTURNO RAZLIKUJE OD ONOG TAMO, ALTAJSKO-AVARSKOG HOMO- EREKTUSA . JER KATOLIČKI HRVAT JE IZ POSTOJBINE MALO STARIJE OD NJIH ,ON JE IZ GEOLOŠKOG RAZDOBLJA DILUVIJA I ZATO NOSI DAVNO UGRAĐENI KOD KATOLIŠTVA SA NADMOČNOM KULTUROM ,KULTUROM TRIBALNO ANTROPIDNE SVIJESTI, SMJEŠTENIH NA DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA.
  PA JE VRIJEDNO PRATITI PEČARIĆEVA POVIJESNA ISTRAŽIVANJA NA PODRUČJU NA KOJIMA NAŠ HRVATSKI KATOLIK ŽIVI VEĆ 12 STOLJEĆA I UVJEK JE IZLOŽEN NASILNOM POKUŠAJU MIJENJANJA NJEGOVE OPSTOJNOSTI I RAZVOJA OD STRANE ONOG TAMO ISTOČNOG SUSJEDA ,SRBINA,ALTAJSKO-AVARSKE PASMINE ČIJA KULTURA DVA STOLJEĆA ZAOSTAJE IZA KATOLIČKO-HRVATSKE ,TRIBALNO ANTROPIDNE . I UPRAVO ZBOG TOGA SMO STALNO U PRIJEPORIMA ,PA ČAK I U OTVORENIM RATOVIMA, SA TIM BIZANTIJSKIM KONJUŠARIMA KOJI SE,POSLIJE SVIH NEUSPJEŠNIH RATNIH POHODA , SADA VEŽU NA NACIONALNE MANJINE PREKO KOJIH NASTOJE DESTRUIRATI KATOLIČKU NARODNU HARMONIJU ŽIVLJENJA NA ČEMU NAM ZAVIDE , NE SAMO BIZANTIJCI VEĆ I AVGANISTANCI I MNOGI DRUGI U AFRICI I AZIJI, TE NAS OPTUŽUJU ZA GENOCID TVRDEĆI DA JE KATOLIČKI HRVAT BIOLOŠKI RASISTA ZATO ŠTO SE ,UZ POMOĆ MAJKE CRKVE U HRVATA, USPJEŠNO BRANIO OD ASIMILACIJE ALTAJSKO- AVARSKE PASMINE .

  I UPRAVO NA TOM PODRUČJU JE MNOGO RADIO NAŠ DVOJAC PEČARIĆ-ARALICA, KOJI SU DOPRINIJELI TIM SVIM IZVIDIMA I NE TREBA ŽALITI IZGUBLJENO VRIJEME KOJE SU PROTRATILI U AKADEMIJI DOK SE NISU SNAŠLI I POČELI INTENZIVNO PROUČAVATI RAZLIKE IZMEÐU KOMUNISTIČKOG GRAÐANINA ,I NAŠEG KATOLIKA HRVATA ,TRIBALNO-ANTROPOIDNE SVIJESTI GDJE SU UTVRDILI VELIKE RAZLIKE ,KAO NAPRIMJR IZMEÐU GOLDSTEINA I MILANOVIĆA ,NA JEDNOJ STRANI I SEBE SA SVOJIM PAJDAŠEM ARALICOM, NA DRUGOJ STRANI. UTVRDILI SU VELIKU INTELEKTUALNU RAZLIKU ,ALI I NIZAK STUPANJ KATOLIČKOG DOMOLJUBLJA ,NA ONOJ TAMO KOMUNISTIČKOJ STRANI, ZBOG ČEGA JE DVOJAC ODLUČIO DA TAKVE LJUDE ,KAO GOLDSTEINA I MILANOVIĆA PROKAŽU KAO OTUÐENE I NEPRIPADAJUĆE GRAÐANE NJIHOVOM SOJU.TO JE UTVRÐENO AKADAEMSKI I U TO SE NE TREBA SUMNJATI. ZBOG TOG JE TA NAŠA ,TUÐMAN-STEPINÈEVSKA AKADEMIJA I ODBILA PROFESORA ,DOKTORA ,POVIJESNIH ZANANOSTI ,GOSPODINA GOLDSTGEINA IVU PRIMITI U AKDEMIJU JER JE DRUGI I DRUGAČIJI ,A MOŽE SE REĆI I DA IMA I ŽIDOVSKE KRVI KOJU STEPINAC NIJE PODNOSIO.PA JE KATOLIČKO-STEPINČEVSKA AKDEMIJA DOBILA SVOJ ZADATAK DA NAUČNO PROKAŽE I SELEKCIONIRA ONE DRUGE I DRUGAČIJE ,,JER JE TO AMANET STEPINCA I NJEGOVOG SLJEDBENIKA ,KRUPNOZUBOG ,SAMOUKOG POVIJESNIČARA DR.TUÐMANA,KATOLIČKOG PROZELITA I ULTRA ZLOČINCA KRAJA DRUGE DEKAD E 2‚1-VOG STOLJEĆA.
  ZATO , KRIŽARSKI PORTAL =DNEVNO=OKUPLJA NAŠE AKADEMIKE I VRSNE NOVINARE SLJEDBENIKE STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA I STALNO IH PRIZIVA DA SVOJA TRIBALNO-ANTROPOIDNA,TALIBANSKA ZNANJA I SPOZNAJE ,NA TOM VRLO-VAŽNOM PODRUČJU, ISTRAŽE I KONSTATIRAJU DA JE OPSTANAK TRIBALNIH DINARSKIH KATOLIKA JEDINA GARANCIJA OPSTANKA KATOLIČKOG HRVATSTVA ,TRIBALNO ANTROPOIDNE PASMINE, NA PODRUČJIMA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA . NARAVNO, TO ĆE BITI I JEDINI UVJET RAZMNOŽAVANJA KAKO BI SE KATOLIČKOJ CRKVI U HRVATA OSIGURALO DOVOLJAN BROJ KRIŽRSKIH ČANDALA,KRIŽARA..
  ZATO JE GOSPODINA PEČARIĆA I POTAKLO NA PISANJE OVAKVOG ZNANSTVENOG ESEJA IZ NAŠE POLITIČKE POVIJESTI I DA GA OBJAVI U KATOLIČKOM PORTALU=DNEVNO=ILI =KAMENJAR= KOJE ČITAJU SVI DINARSKI TRIBALNO-ANTROPIDNI TALIBANI ,SA DINRSKIH OSOJA I PRISOJA, KADA DOÐU SA VJERNAUKA , I SVA KUKLUS-KLANSKA BULUMENTA IZ ONIKKS I OKO TIH DVORA, KAKO BI DOKAZAO OPRAVDANOST NAŠE OPREZNOSTI PRED BIZANTIJSKIM KONJUŠARIMA,KOMUNISTIMA I GRAÐANIMA ŽIDOVSKE KRVI.

  APATRIDU, I NEUKOM AKADEMIKU, PEČARIĆU,MORA SE PRIZNATI DA SE INTELEKTUALNO ,SA SVOJOM SVIJEŠĆU I RAZUMOM ,KOJI STOLUJE NA STUPNJU NESRETNE SVISTI,REKAO BI HEGEL, NASLONIO NA DUHOVNU OSTAVŠTINU , OCA KATOLIČKOG, HOLOKAUSTKOG EGEZKUTORSTVA,HIMLEROVOG AÐUTAMATA IZ VREMEN III-ĆEG REICHA , ZA ČIŠĆENJEM BOŽJE DRŽAVE,POSTOJBINE HRVATSKIH ,DINARSKIH, TALIBANA NA OVIM PROSTORIMA, OPATA,BISKUPA,STEPINCA, PA JE DIREKTNO UPRO PRSTOM U ONE ANTIKATOLIČKE I ANTIHRVATSKE POVIJESNIČARE I POLITIČARE, KAO ŠTO JE PROFESOR,DOKTOR ,GOLDSTEIN IVO , KOJI UVJEK ZAGOVARAJU ŽIVOT SMJERNOG HRVATSKOG KATOLIKA, FALCIFICIRAJUĆI NJEGOVU POVIJEST POSTOJANJA I VJEROVANJA ,KULTURNA I DRUGA DOSTIGNUĆA I AUTOHTONOST ŽIVLJENJA NA OVIM PROSTORIMA . A SVE TO BAŠTINI HRVATSKI KATOLIK U ALAŠI ZAPDNE KATOLIČKE CRKVE .
  AFERIM ZA NAŠEG NEUKOG AKADEMIKA ,APATRIDA,KRIŽARA I DOMOLJUBA .ETO TO JE NAŠ ,AKADEMIK PEČARIĆ ,ALI ISTIH ILI SLIČNIH PROMIŠLJANJA JE I NJEGOV PREDSJEDNIK KUSIĆ KOJI JE U SVOM NEDAVNOM INTERVJUU,IZMEÐU NEJASNIH DEFINICIJA,TAKO BI SE TREBALO ČITATI , POTVRDIO DA DUHOVNO I INTELEKTUALNO PRIPADA PASMINI STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA. U SVOM INTERVJUU NIMALO SE NIJE LIBIO DA NEKADAŠNJE PREDSJEDNIKE SVRSTA ,PO NJIHOVOJ ,NJEMU POZNATOJ , POLITIČKOJ VRIJEDNOSTI ,A JAKOVA SIROTKOVIĆA KAO PREDSJEDNIKA NIJE SE UDOSTOJIO NI SPOMENUTI.NEKA MI OPROSTI ,POŠTOVANI PRESDSJEDNIK KUSIĆ AKO SAM PREVIDIO, DA JE ON TO REKAO .UNAPRED NUDIM MOJU IPRIKU I MOLIM ZA UVAŽAVANJE. O TOM INTERVJU SAM NAPISAO I MOJ KOMENTRA KOJEG ,KRIŽRSKI PORTAL=DNEVNO= NIJE HTIO OBJAVITI. TAJ MOJ KOMENTAR JE OBJEVLJEN NA FACEBNOOKU I GOOGLU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 18 svibanj, 2019, 08:56

  Ne kaže se “bio”, jebal te srpsko-hrvatski, nego “bil”. Ne kaže se “vrjemen”, nego “vremen”.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • pepe
   pepe 19 svibanj, 2019, 19:19

   dakle, i ovdje se moram zalihostno ponoviti. u stvarnosti pišem trenutačno “najhrvatskije” na međumrëži. dakako, i ovaj moj “najhrvatskiji” jezik nije posvem hrvatski kakov bi mogao i trëbao bīti, nego sliedi “kompromisni” put prilagođen hrvatskoj stvarnosti, u kojoj su novoštokavci danas vjendar pretežna i velika većina. nu, kada bih zaisto pisao onako kako prëdlažeš, brojni novoštokavci bi se pogubili u prievodu. u ostalom, ovaj jezik je maldane onaj kojim su pisali brojni hrvatski pisci iz razdoblja prije prielomne i prekretničko-prevratničke 1850. godine, nakon koje je hrvatski jezik odbačen i odmienjen posrbljenom vlaškom novoštokavskom ijekavskom jezičnom inačicom s područja srbske iztočne hercegovine.

   Odgovorite na ovaj komentar
 8. pepe
  #8 pepe 18 svibanj, 2019, 06:32

  dakle, poznavao sam papu frana jošte dokole je bio kardinal bergoglio, i nije onakov kakovim ga pojedina glasila u hrvatskoj uporno pokušavaju klevetnički prikazati. štivopisac ovoga slaboga uradka ne može niti pojmiti što znači biti “papa” u vatikanu, i tko sve osvjen boga stoji izza pape. konačno, crkveni redovi u hrvatskoj davno su morali biti lustrirani od “crvenih udbaških biskupov”, koje razna glasila namjerno lažno prikazuju u hrvatskom domoljubnom svjetlu. na žalost, i ovo štivo je pisano na “hrvatskosrbskom” ili “srbskohrvatskom” jeziku iz prohujalih YU vrjemen, ter na vukovom ili “novosadskom” srbskom “čobanskom” pravopisu. u stvarnosti, svega navedenoga radi pozivanje na “folklorno hrvatstvo” nema ni jole vjerodostojnosti, dočim papa fran u svemu mora gledati “širu sliku”, obzirući se na brojne iznimno složene svjetske “geopolitičke” stvarností i interese velikih sil.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.