OSJEČKA LIPA U VIROVITICI

OSJEČKA LIPA U VIROVITICI

15. studeni, 2015.
Print Friendly, PDF & Email

HPD Lipa Virovitica-5-141115
Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” Osijek protekloga je vikenda, točnije u subotu, 14. studenoga 2015., uspješno gostovalo u Virovitici, gdje je na pozornici Kazališta Virovitica održalo kratak, ali atraktivan i iznimno uspješan nastup.
“Llipašice” i “lipaši” bili su posebni gosti na svečanom koncertu “Rodoljub i prijatelji”, organiziranom u povodu obilježavanja 135 godina rada i postojanja uglednog Hrvatskog pjevačkog društva “Rodoljub” iz Virovitice, stalnog sudionika državnih natjecanja i smotri pjevačkih zborova. Lipa je poziv “Rodoljuba” dobila kao jedan od najtrofejnijih i najboljih amaterskih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, a ovo je ujedno bila odlična prilika za produbljavanje prijateljskih odnosa između dva Društva te za predstavljanje recentnih aktivnosti “lipaša” građanima Virovitice, gdje Lipa nije nastupila više od dva desetljeća.
Na koncertu “Rodoljub i prijatelji” u Kazalištu Virovitica predstavili su se ansambli iz Bjelovara, Koprivnice, Virovitice i, naravno, Osijeka, a Lipa je imala čast nastupiti posljednja, na samom završetku programa. Pod ravnanjem dirigentice, prof. Valerije Fischbach, četrdesetak pjevačica i pjevača izvelo je zanimljiv program koje su činile hvaljene i nagrađivane skladbe “Plaudite manibus” Branka Starca i “Slavonica” Davora Bobića te a cappella verzije triju izabranih pop-rock hitova s nedavnog iznimno posjećenog “Bum! Tres! LIPA Ples 2” koncerta: “Sve još miriše na nju” (Parni valjak), “Plači” (Pips, Chips & Videoclips & Darko Rundek) te “Tango” domaće, virovitičke rock skupine Vatra.
Na kraju “lipašice” i “lipaši” nagrađeni su pravim ovacijama te su dobili pozive za nova gostovanja iduće godine u Bjelovaru i Koprivnici.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.