OSIM ŠTO SE UBIJAJU BRANITELJI I UMIRU VIŠE OD OSTALIH

OSIM ŠTO SE UBIJAJU BRANITELJI I UMIRU VIŠE OD OSTALIH

30. siječanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

Prosvjed-branitelja-Foto-24sata
Prema nama dostupnim podatcima, samo u četiri županije, (Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj i Bjelovarskoj), koje nisu izravno bile zahvaćene Domovinskim ratom, 2014. godine sahranjeno je 184 branitelja, a godinu dana kasnije – 230. A tijekom ove godine, ako i to nekoga zanima, na ovim smo se područjima zauvijek oprostili od ni manje ni više nego 21 branitelja! Prosjek njihove starosti je iznimno zabrinjavajući i iznosi – 49 godina

Napisao: Mladen Pavković

Netko bi se već trebao zapitati: kako je svakim danom hrvatskih branitelja i stradalnika sve manje, a tzv. antifašista sve više? Naime, možda to i nije točno, ali u javnosti i medijima neprestano se stječe takav dojam. Osim što smo svjedoci da gotovo svakog tjedna izvrši suicid neki branitelj, vrlo se malo ili ništa ne govori o sve većem broju ljudi koji su branili i obranili hrvatsku državu, a koji umiru – kao „gljive poslije kiše“. Što je razlog tome nije poznato, niti se o ovom problemu održavaju „okrugli stolovi“, pišu knjige ili snimaju tv emisije.
Prema nama dostupnim podatcima, samo u četiri županije, (Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj i Bjelovarskoj), koje nisu izravno bile zahvaćene Domovinskim ratom, 2014. godine sahranjeno je 184 branitelja, a godinu dana kasnije – 230. A tijekom ove godine, ako i to nekoga zanima, na ovim smo se područjima zauvijek oprostili od ni manje ni više nego 21 branitelja!
Prosjek njihove starosti je iznimno zabrinjavajući i iznosi – 49 godina!
Tim poražavajućim brojkama treba dodati još najmanje 20 posto onih branitelja koji su umrli, a koji nisu željeli sahranu uz vojničke počasti.
Već je poznato da oni koji su sudjelovali u Domovinskome ratu češće umiru od tzv. civila, pa bi ti i takvi podatci trebali biti „alarm“ za novu Hrvatsku vladu, a poglavito za Ministarstvo branitelja.
No, ako je ovakva žalosna situacija na navedenim područjima, što se pak s tim u svezi događa u onim dijelovima Hrvatske, poput Vukovarsko-srijemske ili Osječko-baranjske županije, koje su izravno bile zahvaćene srpskom i inom agresijom, gdje ni 25 godina nitko nije pitao niti pita: jesu li borbena razaranja ostavila bilo kakav trag na ljudima, poglavito djecom, koja su živjela u agresiji?
Ne, nije normalno da oni koji su stvorili hrvatsku državu relativno brzo odlaze, dok razno-razni tajkuni, dezerteri, izdajice, doušnici i njima slični žive poput“ bubrega u loju“ na mukama i krvi onih koji su dali ili koji su bili spremni dati i svoje živote – kad je trebalo! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 6 veljača, 2016, 08:15

    DULCE PROPATRIA MORI.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.