ORLIĆ: PROFESORI I UČITELJI SE SADA BORE I ZA VAS

ORLIĆ: PROFESORI I UČITELJI SE SADA BORE I ZA VAS

28. studeni, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Piše: Šefik Orlić

Kako u Hrvatskoj postoji ogroman antagonizam i društvena raslojenost, proizvodi se i pojačan osjećaj za izazivanjem reakcija raznih grupacija, pojedinaca, udruga, političkih stranaka uglavnom kroz iznošenje stavova i mišljenja, pa čak i napada naspram temeljnih društvenih vrijednosti kao što je to školovanje, namjerno ne koristim pojam obrazovanje.

ISTINA&DOMOVINA stvarno je sramno da su u orkestrirane napade se upregli mnogi koji nemaju što ponuditi Hrvatskoj, a od nje bi dobro živjeli, kao što to zorno demonstrira Vlada HDZ-a. Da, napade na učitelje i profesore, ne samo na njihove sindikaliste osobno, koji sasvim legitimno postavljaju legitimne zahtjeve, legitimno organiziraju po zakonu dopušteni protest – prosvjed – štrajk. Svi imaju što za kazati, pa i kako prosvjetari malo rade, imaju dugačke odmore, što hoće još, neka prihvate što im se sa stola nudi. Sve u svemu, inspiraciju su za nastupe i iznošenje nakaradnih konstatacija dobile mnoge protuhe, koje u sjeni kaosa u državi Hrvatskoj, nastoje pribaviti poneko DA za sebe, jer kao njihovo NE je važno. Tako se množe pitanja s DA ili NE, Vlada zaslužuje dalje povjerenje, školstvo sveukupno sa visokim školstvom zaslužuje biti temelj društva, ukupno društvo naša Hrvatska zaslužuje pravu demokraciju, Hrvatska zaslužuje bolju budućnost, naša djeca školski naraštaji zaslužuju bolju školu, a učitelji i profesori bolje uvjete rada, svi dobiju priliku za obrazovanje, e da, obrazovanje, jer školovani svi jesu, čitati i pisati znaju, neki i na nekom od stranih jezika, većina koristi engleski, ali obrazovani nisu, to tvrdim odgovorno.

Obrazovani nisu jer istraživanja su pokazala porazne rezultate, među ispitanicima sa diplomama fakulteta, od njih 17% samo je nešto blizu 7% znalo i moglo pročitani tekst prepričati i objasniti poruku što je napisano. DA ili NE sa takvima na mjestima gdje treba donositi odluke možemo imati iste šanse, imati bolje sutra, imati odgovorno ponašanje sa razumijevanjem problema i donošenja ispravne odluke, DA ili NE to hrvatska vlada zorno pokazuje da nije dorasla, da je podkapacitirana. Pa molim vas lijepo, da vam postavim pitanje, DA ili NE unatrag šest mjeseci što se je dobroga i korisnoga događalo, što smo mi kao društvo napravili korisno za sve građane Republike Hrvatske, da se sada stvara neka kritična masa može se sa strane paušalno govoriti, ali nema oporbe zdravih stavova, nema upravo onih koji mogu ispravno artikulirati DA ili NE, jer njima je sve u redu, kaotičnost, nerad institucija, ponovno politička magla sa predsjedničkim kandidatima odvlači svu pozornost prema Božiću, koji će sve manji broj hrvatskih građana biti u mogućnosti proslavljati i doma, jer više će ih biti vani po tuđim zemljama. Jesu li vladajući riješili ijedan od gorućih problema, pokrenuli proizvodnju spasili neku proizvodnju, stvorili nova radna mjesta, jesu li poboljšali makroekonomske elemente, je li rast BDP od 2,9% pohvalan ili ne. DA ili NE, mnogo je pitanja u Hrvatskoj uvodno sam napomenuo, ali ovi koji stvaraju i gomilaju probleme, ne mogu po samoj prirodi stvari donijeti pozitivni pomak to bi trebalo biti sasvim jasno. Pozivam vas na razboritost, bistrinu uma, da se odmaknete od ideoloških vatri i sa distance donesete prosudbu o stanju u Hrvatskoj i ako dalje želite ostati bez napretka i boljitka za sve, a ne samo za njih. To je vaša odluka, nemojte kriviti i prozivati druge, pa tako niti učitelje i profesore, jer oni se sada upravo bore i za vas.

Neka im je vječna slava i hvala! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji veliko hvala! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.