ORLIĆ: BRANITELJI NISU NUŽNO POLITIČKA, ALI SU NAJBROJNIJA STRANKA

ORLIĆ: BRANITELJI NISU NUŽNO POLITIČKA, ALI SU NAJBROJNIJA STRANKA

17. prosinac, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Piše: Šefik Orlić

Svi vi koji ste ranih devedesetih stali u obranu naše domovine imate puno pravo, dužnost i odgovornost, dići svoj glas i ustati protiv negiranja, zatiranja, uništavanja, marginaliziranja, sramoćenja, blaćenja,…i korištenja svega onoga što ste vi napravili, u osobne ili stranačke svrhe, za osobne uskogrudne ciljeve, a najviše za bogaćenje pojedinca, napose iz vaših redova, na vaš račun.

ISTINA&DOMOVINA, Ne smijete dopustite sebe radi, vaših poginulih, stradalih i umrlih saboraca, vaših obitelji, vaše djece, vaših sugrađana i svih nas da budete moneta za potkusirivanje, niti u zamislima, a kamoli u realizaciji nekih beskrupuloznih, intrigantnih, bez prizornih, nevjerodostojnih, potkupljivih, nedoličnih, nedomoljubnih, pokvarenih, šarlatanskih likova, raznih Šćepana Malih, makar bili iz vaših redova da s vama trguju, na vaš račun za sebe i “svoje”, stvaraju afere, podmeću jedni drugima, ucjenjuju sve i svakoga, prijete i dovode u pitanje opstanak aktualne vlade, odnosno premijera Plenkovića, na bilo koji način, da li zbog “njegove” neprincipijelne koalicije, lidera nekih političkih stranaka u toj koaliciji, realne mogućnosti ne izbora KGK u drugom mandatu za predsjednicu države.

Razvlači i povlači

Čitam po portalima i ostalim medijima kako se vrši određeni pritisak na branitelje u pogledu njihova stava o gospodinu Pupovcu i njegovim istupima povodom čarki u nekom bircuzu, eventualnim neprimjerenim i neprihvatljivim postupanjima prema pripadnicima srpske manjine, pri čemu je izrekao čitav niz ocjena o današnjoj državi Hrvatskoj uspoređujući je, na neki način s NDH.

Ne ulazeći u ničije namjere oko ovog slučaja, kao ni u procjenu težine tih neprimjerenih kvalifikacija, mislim da je sve to preuveličano, da se namjerno razvlači i povlači, po medijima, da odvrati pažnju građana od drugih problema i propusta, da služi jednoj i drugoj strani za “bildanje” rejtinga, stvaranje nereda, novih podjela I sijanja mržnje. Nije to prvi i jedini puta da je sijevnulo nešto takvo ili slično s profesorom Pupovcem i vladajućima. To je naročito “profitabilno” i utilitarno oko izbora. Od svega toga neće biti ništa, kao i uvijek. U tome sudjeluju profesionalci, makar je amaterski izvedeno. Uvijek su isti akteri u igri. Žalosno je i za svaku osudu što u to uvlače branitelje, na svim razinama. ISTINA&DOMOVINA, zapale vatru, zakuhaju nešto, najbolje na nacionalnoj razini, sa srpskom manjinom, Domovinskim ratom, manjinskim pravima, … onda je gase, jer im se više ne isplati. Kad bi se vatra previše razbuktala, mogli bi neki “piromani” pri tom opržiti krila ili izgorjerti. Zna se tko uvijek iz tog “okršaja” izađe jači i postojaniji. Ne samo onaj koji vrijedi kao suho zlato, već i oni s prividno druge strane, koji su pomogli da se skrene pažnja građana s problema koji ih tište, krize koja se primiče, korupcije koja se valja, laži, obmana, praznog hvaljenja, netransparentnog bogaćenja, nerada, razbacivanja našim novcem, kapitulacije pred sindikatima, ne uspjelih reformi, nesposobnosti pojedinih ministara, raspada pojedinih vladinih resora, kolapsa zdravstva, vrludanja aktualne predsjednice, straha od izgubljenih izbora, SDP-a koji im puše za vratom. Pitanje je dana kad će ih prestići, ne zato što je SDP dobar, nego zato što su oni svaki dan sve lošiji.

U sve to se uvlače branitelji kao jedina moralna vertikala u ovom društvu. Međutim, u redovima branitelja ima svega, svačega, svakojakih osoba, pojedinaca i interesnih skupina, koji vode brigu isključivo o sebi, svojim benefitima, bogaćenju, nedoirljivosti i svom liderstvu. Takvi su svojim činjenjem, nečinjenjem, netransparetnim bogaćenjem, bahatošću, ohološću, pohlepom pridonijeli da sve branitelje stavljaju u isti koš, da ih prati nekakva ne baš dobra stigma, da se svode na zajednički nazivnik i da se na njih gleda podozrivo, jer dok drugi osiromašuju, branitelji žive ko “bubreg u loju”, što nije istina, nego čisti apsurd i blasfemija.

ISTINA&DOMOVINA, mislim, da je došlo vrijeme, da branitelji ne budu ničija moneta za potkusurivanje. Od kud pravo HDZ-u da svojata branitelje, na njih se poziva, s njima se brani, oni su im platforma s koje odašilju svoje fake news, deep fakes, jel misle kako će im ljudi vjerovati, ako se pozivaju na branitelje. S braniteljima i njihovom podrškom, vladajući žele pokazati, prikazati, dokazati i obraniti svoju vjerodostojnost, koje više nema niti u tragovima. To je u najmanju ruku nepošteno, loše, sramotno i nedomoljubno. Branitelji ne smiju biti ničije sredstvo, ni za što, a kamoli za stvaranje nesigurnosti, novih podjela i sijanje ikakve mržnje. Branitelji nisu razjedinjena niti ikakva stada ovaca, koje se mirno vodi “na klanje”, za usko grudne ciljeve pojedinaca, interesnih skupina ili vladajuće opcije. Branitelji su najbrojnija stranka, ne nužno politička, ali mogli bi i to, jer već djeluju, ukoliko se ujedine, prokažu i maknu sve one iz svojih redova koji su na bilo koji način lažni, koji dobro žive i bogate se na braniteljskoj grupaciji i njihovoj razjedinjenosti.

Narod nije glup

Narod je uvijek bio, danas je i biti će uz svoje branitelje. Taj isti narod nije glup, niti bedast dobro vidi, čuje i zna tko sve branitelje, gdje i kada iskorištava.

Samonametnuti lideri i vrhuška iz tih redova, s brojnim državnim sinekurama i povlasticama, u strahu da nešto od toga ne izgube, manipuliraju braniteljima, njihovim udrugama i životom. Tobože za njihovo dobro, savjetuju kako da se ponašaju, protiv koga da istupaju, kada da ustuknu, kome da se priklone i za koga da glasaju. Kaj god! Nisu branitelji lutke na koncu, kojima će neki opijeni Ščepani Mali, igrati predstave po scenarijima koji njima odgovaraju, koji su im dobro plaćeni i jamče im ostanak na zavidnoj, često ne zasluženoj poziciji, od kuda šalju određene zlosutne poruke i siju strah u narodu i među braniteljskom grupacijom. Istina je potpuno obrnuta. Ti i takvi dušobrižnici se boje, za sebe i svoje pozicije, koje su ne dostupne, ukoliko dođe do određenih promjena na oba brda.

Neka im je vječna slava i hvala! Vama Dragovoljci i istinski branitelji veliko hvala! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Šefik Štef Orlić
  #1 Šefik Štef Orlić 17 prosinac, 2019, 11:28

  Što vi mislite o ovoj temi?

  Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte..

  DA SE NE ZABORAVI

  Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka
  ​ISTINA&DOMOVINA
  ​Dragovoljac DR, HRVI
  Šefik Štef Orlić

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žrdina
  #2 žrdina 17 prosinac, 2019, 11:06

  Jedan bivši premijer koji bi sada htio biti predsjednik,
  rekao je ono što njegovi birači misle:

  – Ja sam slučajno Hrvat
  – Ja Hrvatsku oružjem nisam branio.
  – U rat je išla sirotinja. Ti koji su stali s oružjem su u
  pravilu bili s manje škole i iz siromašnijih obitelji.
  – Dali su sve, odnosno život jer drugo nisu imali.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.