ONOLIKO KOLIKO SU SUDJELOVALI U IZGRADNJI TOLIKO ZAGREPČANI MOGU BESPLATNO KORISTITI DVORANU U SISKU

ONOLIKO KOLIKO SU SUDJELOVALI U IZGRADNJI TOLIKO ZAGREPČANI MOGU BESPLATNO KORISTITI DVORANU U SISKU

16. listopad, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Osim KHL Siska s adresom u Sisku registrirana je udruga građana pod nazivom „HK Siscia“, koja se uglavnom bavi propagandom i širenjem lažnih vijesti. Bivši delnički klub Mamut prošle je sezone u prvenstvu za seniore nastupao pod lažnim imenom „HK Siscia“ međutim većinu utakmica nisu bili u stanju odigrati jer nisu imali dovoljno igrača, koji su uglavnom veterani iz Zagreba s ponekim igračem iz Rijeke i Koprivnice. Većina utakmica je registrirana 5:0 ili 0:5 (jer se momčad nije pojavila na ledu), a dio je brisan iz rasporeda zbog nepostojanja momčadi. Ove godine udruga HK Siscia prijavila je pod svojim imenom i igrače hokejaškog kluba Kune iz Zagreba s namjerom da u prvenstvu nastupe kao HK Siscia

Tekst: Kristina Ikić Baniček

U Gradu Sisku djeluje jedan klub hokeja na ledu KHL Sisak koji je u sezoni 2019/20 prijavio momčadi za prvenstvo seniora, juniora i mlađih kadeta. Osim tri momčadi koje nastupaju pod okriljem Hrvatskog saveza hokeja na ledu KHL Sisak ima i ekipe U10 i U8 koje nastupaju na turnirima u Zagrebu i regiji. Ukupno je u Savezu registrirano 63 Siščana i dva stranca, koji su se doselili u Sisak, plus sisačka djeca velike i male škole godišta 2010. i mlađi, njih 39.

Osim KHL Siska s adresom u Sisku registrirana je udruga građana pod nazivom „HK Siscia“, koja se uglavnom bavi propagandom i širenjem lažnih vijesti. Bivši delnički klub Mamut prošle je sezone u prvenstvu za seniore nastupao pod lažnim imenom „HK Siscia“ međutim većinu utakmica nisu bili u stanju odigrati jer nisu imali dovoljno igrača, koji su uglavnom veterani iz Zagreba s ponekim igračem iz Rijeke i Koprivnice. Većina utakmica je registrirana 5:0 ili 0:5 (jer se momčad nije pojavila na ledu), a dio je brisan iz rasporeda zbog nepostojanja momčadi. Ove godine udruga HK Siscia prijavila je pod svojim imenom i igrače hokejaškog kluba Kune iz Zagreba s namjerom da u prvenstvu nastupe kao HK Siscia iako veliku većinu čine veterani iz Zagreba koji su prošle godine nastupili u seniorskom prvenstvu kao Kune, a godinu ranije kao Mamuti. Siščana u toj momčadi u pravilu nema, a golman i kapetan ekipe su stari 54 i 55 godina i žive u Zagrebu. Ista je stvar s ženskom momčadi. Fiktivna udruga HK Siscia prijavljuje igračice KHL Griča iz Zagreba kao svoje da bi navukla do 11 igračica koliko je potrebni za prijavu momčadi, a većina utakmica u rasporedu se ne odigra nego registrira 5:0 ili briše iz rasporeda. Jedino zajedničko tim momčadima je što ih u prvenstvu prijavljuje udruga s adresom u kući u Ulici hrvatskih domobrana u Sisku u kojoj živi Julija Baždar, kojoj se upravo sudi na Općinskom sudu za pronevjeru i krivotvorenje, a već je ranije osuđivana. Nejasno je čemu služi prijava zagrebačkih veterana u momčadi pod imenom HK Siscia, no vjerujemo da veteranima KHL Sisak ne pada na pamet da se prijave u hrvatsko prvenstvo pod imenom HK Agram jer je to besmislena egzibicija.

Ukupno gledajući djecu koja se u Sisku bave hokejom KHL Sisak ima u kategorijama juniora, mlađih kadeta, U10 i U8 74 aktivna igrača, a HK Siscia četiri igrača, koji međutim nigdje ne mogu nastupati jer je po službenim pravilima Saveza po kategoriji potrebno minimalno 11 igrača za prijavu. Svi seniori KHL Siska su Siščani, a gotovo niti jedan senior HK Siscije nije iz Siska niti ima veze sa Siskom.

Pokušaj državnog aparata, koji je preko sportske inspekcije Središnjeg državnog ureda za sport pokušao na silu uvesti Zagrepčane na led u Ledenu dvoranu Zibel i potjerati sisačku djecu, nije urodio plodom jer nije utemeljen na zakonu i za svoju rabotu će morati odgovarati na Upravnom sudu Republike Hrvatske. Ledenu dvoranu Zibel će u budućnosti koristiti Zagrepčani razmjerno onome koliko su Zagreb i država sudjelovali u financiranju njezine gradnje, a to je ukupno kada se na hrpu zbroje sve doznake Republike Hrvatske i Grada Zagreba…jedna velika nula (0)!

Sisačka djeca će i dalje trenirati na ledu sisačke Ledene dvorane Zibel, a veterani iz Zagreba ga mogu samo gledati na fotografijama! T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimus Sisciaensis
  #1 Anonimus Sisciaensis 4 studeni, 2019, 06:35

  Dok tragaju za suvremenim hajducima – koji su nemilosrdno ponovo nasrnuli na hrvatsku svetinju za 237 ratnih branitelja i žrtava pokraj placa “Kontrobe” – sisački policajci još uvijek ne otkrivaju tko su i odakle dolaze brutalni izvršitelji bolesnoga uma. Pita se većinski narod hoće li se polemičkim tonovima obrane i nedužnosti javiti nositelji anarhije Pupavčevi “ambasadori”, oni “zaslužnih antifa i ezdepeja udbaša Mesića crvene zmije Josipovića” ili pak međimurskoga Đelem Kajtazija”. Ipak, jasno je da je grad Sisak, štedeći na novcu poreza, prireza i drugih nameta, zaobišao instaliranje uređaja video-nadzora. Ni riječi o tome, bar zasad, nismo čuli od čelnih ljudi komunalaca i gradskih birokrata i haračlija. Preči je problem hoće li se potomak IB-ovaca sklizati na Zibelu kad su mu roditelji većinski dioničari ŠRC-a “Sisak”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Tikvari, zbor!
  #2 Tikvari, zbor! 30 listopad, 2019, 07:52

  U Gradskom muzeju Sisak i ove se godine održava besplatna edukativno-kreativna radionica na temu kiparenja bundeva. Radionica se održava uoči Noći vještica, a počinje u srijedu, 30. listopada s početkom u 17:00 sati.
  Radionica traje od 17,00 do 21,00 sati te je prvenstveno namijenjena srednjoškolskim i starijim uzrastima, a sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Sve izrezbarene bundeve, nastale na radionici, mogu se pogledati istoga dana u večernjim satima u atriju Gradskog muzeja Sisak. Radionica će se održati u ambijentu izložbe ”Vrata, varijacije: izložba u povodu stogodišnjice rođenja Branka Ružića” koja bi mogla neodlučnima poslužiti kao inspiracija za motive na bundevama. Broj polaznika je ograničen stoga se svi zainteresirani za sudjelovanje trebaju prijaviti u Muzeju ili na e-mail [email protected]. Dok ONA iz partijske gradske vijecnice uvelike pomaze cetnickoj srbijanskoj “afirmaciji istine o koncologoru za decu 1942., jer je o svemu doznala u muzeju”, vidimo da se ondje kraj istrazivanja bave i kiparstvom, likovnom umjetnosti tikava za vjestice. Bas ljepo, edukativno i korisno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Klub se uvjek zval Segesta
  #3 Klub se uvjek zval Segesta 28 listopad, 2019, 09:16

  Ne znamo ko je novinarima rekel da je HK Sisak najstariji gradski hokejski klub. Valda je racunal odkada je na vlasti omiljena i najmrskija SF-SN. Setite se samo HK Segeste, Lace Holubeka, Tine Ilijasa, Vlade Habulina i drugih vitezov z grabe kod Radojne.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Visoki dometi Srdjanova GGV-a
  #4 Visoki dometi Srdjanova GGV-a 28 listopad, 2019, 07:45

  Sisačko Gradsko groblje Viktorovac postalo je članom Udruženja značajnih groblja u Europi (ASCE), a certifikat je u belgijskom Gentu primio direktor Srđan Marić.

  Ovime je sisačko groblje ušlo u društvo najboljih europskih grobalja uz bok velikim grobljima Pariza, Beča, Londona, Berlina i drugih europskih gradova. Visoki domet zaposlenih i podcestara specijalista za ukope i razvoj grada Srdjana Mrdjana Marica, visok domet efikasne crvene gradske vlasti SDP-a i “antifasista”. Grada sporta i unistavanja spomenika Domovinskoga rata. Svi zajedno sad cemo lakse putovati i odlaziti na drugi svijet, pred Bozji sud, na sv. Mariju, Maricev brijeg, Teslicev vinograd.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Tahijevski teror para Ikic-Banicek
  #5 Tahijevski teror para Ikic-Banicek 26 listopad, 2019, 19:52

  Bolesno svađalačkim tonom, svakako neodgojena i bezobrazna gradonačelnica Siska, međutim, nastavlja polemično bistrenje pojmova, premda je svi slobodnomisleći građani (MB RIS 365 osobito) upozoravaju kako je svojom samovoljom u prvom mandatu i prvim mjesecima drugoga za 127 milijuna kuna zadužila i praunuke Siščana. Još u vrijeme kad se do 2013. uspinjala političkom pozornicom, tvrdila je kako s puno iskustva iz HCR-a svoja znanja može primijenti i u upravljanju gradom. Rekla, pa porekla. Ljepše joj je i lakše glumatati boljševičku gubernatoricu educiranu u Obersnelovoj crvenoj luci hrdjava “Galeba” Rijeci, iz koje je, ne znamo čijim naputkom i dopusnicom, preuzela i tzv. građanski odgoj osnovaca. Umjesto da za farbanje biciklističkih staza, polovično rekreacijsko uređenje desetljećima zapuštene Ciglanske grabe i druge kozmetičke zahvate troši skupi kreditni i proračunski novac, mogla se okrenuti prema fondovima EU. Vjerojatno još 2013., kad je uz potporu ondašnjega SDP-ova ministra Siniše Hajdaša Dončića, ex-šefa stranke i premijera Zorana Milanovića, zajedno sa svojim “skojevcima” iz udruge “Kopa Beach” izvela neviđenu pljačku državne imovine i rastrošno rasfućkala 10 milijuna kuna. Procitajte report RTL-ove “Potrage” o gnjusobama Ikic Banicek, Marka Kricke, Ivana Rendulica i niza podrepasa iz ezdepeja protiv hokejasa “Siscije”

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Hadezejci pljuckali Ikicku
  #6 Hadezejci pljuckali Ikicku 25 listopad, 2019, 19:30

  Odrzali jubilaarci hadezeja novinsku konferenciju i poslagali se uz Maloga Celjaka redom: neki bradonja, pa nezaobilazna doktorica saborska sutljivica Josic, jedna zenska NN, pa bosoglavi ocalinko, cak i fiskulturnik gimnazijski Dujmic (rado bi za sklekove rusio i maturante), a iza svih zakriljena ostade najbolja macka, Ankica Grubisic, ravnalica DZ Siska. Sve prvotimci hadezeja. Dobrano su ispreskakali Ikic Banicekovu, koja privatizira cak i led LD “Zibel”, a za svoga kucnoga spavaca veli da ima ogromno radno iskustvo(?). Ona ocito spominje minuli rad u sugoslaviji, kad je mlatimudan cuvao Racanovoga cucka i Dijanu od mina.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Kad Maras nabrusi slicuhe
  #7 Kad Maras nabrusi slicuhe 20 listopad, 2019, 13:33

  Bas i nije tako. Sto ako svoju socijaldemokratsku ekipu prijavi strasni intelektualac Gordan Maras iz zagrebackoga ezdepeja? Pa i on je zasluzan, preporucio je drugarici Ikaci povoljan kredit za ledenjacu s promjenljivom kamatom. Kad se kamata promijeni, a obveze porastu, Ikaca vise nece biti nikakav sisacki faktor. Postat ce sefica kabineta predsjednik Crnomerca, cirilicnoga Zoke Milanovica. Ne dao Bog.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Covjece, ne ljuti se!
  #8 Covjece, ne ljuti se! 20 listopad, 2019, 13:28

  Stanovali smo u istoj zgradi, ali nemrem skuziti zasto taj Marincelj sjedi uz kom. zutu hokejasku groficu? Nikad nije nista znao igrati, osim “Covjece, ne ljuti se”, a sada politicki i sportski radnik u capraskom Pavelicevu naselju. Filokom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Manuela od
  #9 Manuela od "paka" 20 listopad, 2019, 08:56

  Istina je: ovaj na slici s brkom je doista jedan od SDP-ovih Marincelja, a kratkokosa plavka vjerojatno Manuela Bukovac, druga drugarica svestranoga poduzetnika foto-Branka, prijateljica gradonacelnice i predsjednica HK Siska. Za one koji ne raspoznaju.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Nick
   Nick 18 prosinac, 2019, 11:07

   Da imate imalo informatičke pismenosti i opće kulture koja je isključivo odraz kućnog odgoja, na javnim portalima ne biste pretpostavljali tko je na slici i crnili prostim rječnikom ljude koji to nisu zaslužili. Da imate gore navedeno, prvo bi provjerili tko je na slici, pa tek onda iznosili javno svoje zlobne misli i neostvarene puste i zločeste želje. Srećom, takvih nepismenih i zlobnih ljudi nema u tolikoj mjeri da bi prevladali u našem društvu. A onih oni koji žele svoj grad Sisak po mjeri čovjeka i cijene, koriste i uživaju sve ono što se uloži u grad a ne u nečiji džep, su pretihi ili ih nema na javnim portalima. Ili neće trošiti svoje vrijeme na isprazne komentare raznih zlobnika i neznalica.

   Odgovorite na ovaj komentar
 10. Yugomarincelj
  #10 Yugomarincelj 17 listopad, 2019, 07:54

  Evo i druga Zvonka Marincelja, legendarnoga jogoslovena iz hrvatske zeljeznicarkse obitelji.Yugomarincelj

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.