OKUPLJANJE DESNICE

OKUPLJANJE DESNICE

21. srpanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

 Čelnici četiri političke stranke te Miroslav Rožić i Pero Kovačević predstavili su demokršćansko pravašku  koaliciju desnih stranaka na tiskovnoj konferenciji održanoj  21. srpnja u prostoru Hrvatskog društva političkih zatvorenika žrtava komunizma u Zagrebu.

Desnu koaliciju za sada čine  četiri političke stranke – Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO), Hrvatska kršćanska demokratska Unija (HKDU), Ujedinjena stranka prava (USP) i Hrvatska demokratska stranka  (HDS) te istaknuti pojedinci pravaškog, demokršćanskog i konzervativnog  svjetonazora.

Okupljanje desnice istinska  je alternativa  postojećim političkim opcijama  koje su obnašajući  vlast dovele Hrvatsku do ruba ponora.

Pero Kovačević naglasio je da su se današnji brojni pravni problemi koje imamo sa Srbijom  mogli odavno riješiti, samo da su prihvaćeni neki od prijedloga zakona što su ih on i njegove pravaške kolege predlagale u Saboru.

 Miroslav Rožić, govoreći o slučaju poglavlja 23, ali i općenito o liberalnom razmišljanju u društvu, naglasio je problem hrvatske politike po kojem se kukavičluk proglašava mudrošću, a nesposobnost višim interesima.  Istaknuo je da je uništavanje moralnih i društvenih  vrijednosti puno opasnije od gospodarskog uništavanja te da je hrvatskom društvu u ovom trenutku potrebna  mladost, znanje i iskustvo, a to sve ova koalicija posjeduju.

 Antun Kljenak utvrdio je da ozbiljnost političkog trenutka nalaže tihoj pravaškoj većini, inteligenciji i braniteljima da se jasno odrede te da na ovim izborima ne ostanu po strani nego  da se aktivno uključe i svojim glasovima dovedu u Sabor onu opciju  koja će istinski zastupati hrvatske nacionalne interese.

Predsjednik HKDU-a Dean Golubić  posebno je istaknuo da su dosadašnje vladajuće garniture pokazale da ne znaju voditi našu državu, a da je demokršćansko pravaška opcija jasna alternative dosadašnjim vlastima te da nitko iz ove koalicije nije nikada sudjelovao u vlasti unatoč ogromnoj količini političkih mandata koje su članovi iste u prošlosti osvajali. “Hrvatski narod se proteklih godina naslušao puno velikih obećanja koja su sva redom bila lažna!” – naglasio je Golubić.

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić procijenio je da je desna koalicija toliko željena svježina na političkoj sceni i da nikada nije bila veća potreba za okupljanjem svih progresivnih snaga na desnici.

 “Ovo je jezgra hrvatske desnice, bolje nema. Mi smo alternativa, mi nismo eksperiment nego dokazana kvaliteta!” – istaknuo je Đapić.

 Koalicija desnih stranaka i pojedinaca pozvala je  političke stranke, pojedince i udruge koje dijele pravaški, demokršćanski i konzervativni svjetonazor na zajednički nastup na predstojećim parlamentarnim izborima kako bi se spriječila amputacija desnice u Hrvatskoj. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.