OD AKADEMIKA JAVLJA SE SAMO ĐIKIĆ

OD AKADEMIKA JAVLJA SE SAMO ĐIKIĆ

15. ožujak, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

 Evo, nema ni jednih novine ili tv emisije a da se ne pojavi Ivan Đikić. Međutim, on ne može biti redovni član ove vodeće hrvatske znanstvene i kulturne institucije, ali može i jeste član Američke akademije znanosti i umjetnosti!

Nu, što je tu je, sad je ponovno prigoda da pitamo i naše uvažene znanstvenike – imaju li i oni nešto reći i o epidemiji zvanoj korona virusu, ili će i ta tema i dalje kraj njih prolaziti kao voda ispod mosta?

Napisao: Mladen Pavković

Nakon što je i hrvatsku državu zahvatio korona virus opet se nameće pitanje- je li vrijeme da Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) preispita kriterije za izbor svojih članova? Naime, „besmrtni“ se i ovog puta ne javljaju, šute ili se pak i dalje bave sami sobom ili „zdravstvom“ i sličnim temama u „stoljeću sedmom“, iako se od ovih ljudi očekuje da se odmah javi i oko ovakvih zdravstvenih katastrofa, kakve se ne događaju samo kod nas već i diljem svijeta.

Imaju li što reći

A nije istina da se neki od akademaca svakodnevno ne javljaju i kad je u pitanju korona virus. Evo, nema ni jednih novine ili tv emisije a da se ne pojavi Ivan Đikić. Međutim, on ne može biti redovni član ove vodeće hrvatske znanstvene i kulturne institucije, ali može i jeste član Američke akademije znanosti i umjetnosti!

U HAZU ga, prema njihovim kriterijima, ne primaju jer ne živi i radi u Hrvatskoj!

Na taj način da im se pojavi i Nikola Tesla on bi mogao biti samo njihov dopisni član!

Nu, što je tu je, sad je ponovno prigoda da pitamo i naše uvažene znanstvenike – imaju li i oni nešto reći i o epidemiji zvanoj korona virusu, ili će i ta tema i dalje kraj njih prolaziti kao voda ispod mosta?

Sabor opet prazan

Ovo se više ne da gledati ni slušati.

Hrvatski sabor manje-više zasjeda tri dana u tjednu, a sabornica je gotovo – prazna.

Desetak manje-.više istih lica sjedi i raspravlja, kao u nekakvoj mjesnoj zajednici.

Vjerovali smo da će tema o Fondu hrvatskih branitelja (srijeda) pobuditi barem malo zanimanja onih koji nas predstavljaju u ovom visokom domu, kad tamo – ništa.

Već smo se nekoliko puta osvrnuli na prazne saborske klupe, ali sve i dalje ide po starom.

Ovoga puta, imamo dojam, da se zastupnici ne odazivaju na svoja radna mjesta zbog korona virusa, pa su odlučili (svaka čast iznimkama) „raditi“ kod kuće, tj. gledati i slušati što nekolicina njihovih kolega ima za reći putem malih ekrana.

Velika većina zastupnika „radi“ samo na dan kad su glasovanja. Dođu, pritisnu gumbić i – odu svojim putem.

Taj i takav Sabor nema smisla. Bolje bi bilo da se tih „desetak“ zastupnika koji redovno dolaze na zasjedanja nađu za stolom u saborskoj kavani i održe rasprave bez tv i inih kamera, tim prije što neki od njih javno govore (svaka čast iznimkama) nema veze s temama (mozgom), a još manje sa zakonima koje donose.

Pojedina zasjedanja prate i učenici nekih osnovnih i srednjih škola. Sjede na „galeriji“ i gledaju prazne fotelje i slušaju nekolicinu zastupnika koji se „natječu“ tko će više i brže dobiti opomena, što im je još jedan razlog da umjesto u Saboru vrijeme provedu u tamošnjem restoranu i kavani, gdje mogu od jutra do večeri za „desetak“ kuna piti i jesti.

Predlažemo da zastupnici jednu sjednicu posvete sami sebi, tj. da se sami zapitaju- može li gore? T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 17 ožujak, 2020, 16:01

  OVAJ POŠTOVANI GOSPODIN ĐIKIĆ,SAZANDOH DA JE ,ČAK I AKADEMIK ,SVAKOM SVOJOM NOVOM IZJAVOM ME DEPRIMIRA. JA SE POUZDAO U NJEGA DA ĆE ME INFORMIRATI KAO GRAĐANINA ,U DANAŠNJOJ ,OVOJ,NA SMRT OPASNOJ POŠASTI, A ON ME ZAJEBAVA,JER SVAKIM SVOJIM NOVIM ISTUPOM U KOJEM SAM OČEKIVAO ODGOVOR , KAKO SE ODUPRIJETI OVOJ KUGI , A ON ME SVAKIM SVOJIM NOVIM ISTUPOM SVE VIŠEI GURA U OVU FRTUTMU SMRTI. PA SVAKI NJEGOV NOVI ISTUP JE NOVA DEFINICIJA OVE KUGE . PA ŠTA DA JA ,KAO NEUK,TIČUĆI SE OVE POŠASTI ,MISLIM O SVOJOJ IZVJESNOSTI PREŽIVLJAVANJA.????

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Vicius
  #2 Vicius 16 ožujak, 2020, 22:59

  Naravno da je Sabor prazan jer su si donijeli po svojoj mjeri kriterije za rad saborskih zastupnika. Dosao ne dosao, isto im se pise. Jadna drzava s takvim vodstvom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Nikita markovic
  #3 Nikita markovic 15 ožujak, 2020, 12:14

  Trebate li neposredni kredit za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile? Trebate li zajam za ujedinjenje ili zalog imenovanja? ne traži više kao što smo ovdje kako bi sve svoje financijske probleme u nešto prošlosti. Mi posuditi sredstva za pojedince koji zahtijevaju financijsku pomoć, koji imaju loš kredit ili trebaju novac za plaćanje računa, po 2% kamatne stope. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected] ,
  Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada možete u potpunosti vratiti uzimajući u obzir vašu sadašnju osobnu financijsku situaciju, a zatim naodgovarajući način postavljanja rasporeda otplate kredita

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Kostur
  #4 Kostur 15 ožujak, 2020, 11:19

  Osim Đikića mi i memamo ni jednog akademika, oni nazovi akademici su samo politički šljam. Oni u takozvanom HAZU nisu ni htjeli primiti Đikića u svoje redove (to bi zapravo njemu bila sramota).

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 15 ožujak, 2020, 09:37

  Sve je točno.I točka.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.