OBILJEŽAVANJE DANA MAKARSKE

OBILJEŽAVANJE DANA MAKARSKE

24. listopad, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Na poziv gradonačelnika Grada Makarske Jure Brkana, u srijedu 24. listopada, u hotelu Park (kongresna dvorana), Ulica kralja Petra Krešimira IV, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovat će svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana grada Makarske.

Na dan kada Makarska slavi rođendan, u spomen na 1865. i uvođenje hrvatskog jezika u službenu upotrebu, prvo je iskazan pijetet svima koji su utkali svoje živote u Makarsku i Hrvatsku. Na Središnjem križu vijence su položili predstavnici Hrvatskog sabora, Grada Makarske, makarskog HDZ-a i SDP-a Makarske. Riječi odrješenja molio je mons. Pavo Banić.

Gradonačelnik Jure Brkan, u nazočnosti saborske zastupnice Dragice Vranješ, svojih pomoćnika Joze Vranješa i Dražena Nemčića, članova Gradskog vijeća, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradskih ustanova i poduzeća, crkve, policije i građana, zahvalio je svima koji su svojim životom i hrabrošću stvarali i obranili hrvatski jezik, omogući da mi danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.

Na Spomeniku hrvatskom branitelju cvijeće su položili predstavnici Hrvatskog sabora, Grada Makarske, HDZ-a, SDP-a, a svijeće su upalili udruge proizašle iz Domovinskog rata i Udruga 156. brigade HV. Predsjednik makarskog Gradskog vijeća Marko Ožić Bebek pozvao je na odavanje sjećanja na sve pale za slobodu domovine.

Nakon što su na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu predstavnici Hrvatskog sabora, Grada Makarske, Udruga iz Domovinskog rata, HDZ-a i SDP-a položili cvijeće i upalili svijeće saborska zastupnica Dragica Vranješ iskazala je zahvalnost svima koji su omogućili da živimo u slobodnoj državi i imamo svoj jezik, a poštujući svaki drugi.

Grad Makarska je na svoj dan cvijeće položio na Spomenik NOB-a na Glavici. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.