OBERSNEL I RIJEČKI KOMITET KRŠE EUROPSKE ZAKONE

OBERSNEL I RIJEČKI KOMITET KRŠE EUROPSKE ZAKONE

11. siječanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Bahati gospodari hrvatske države, kao ni lokalni SDP-ovi crveni buržuji „pušu u isti rog“. Ono što je već i maloj djeci jasno jest da je današnji HDZ manje-više isti kao SDP, te da se priprema teren za veliku koaliciju. Na zasadima tzv. „antifašizma“, a zapravo na krvi i kostima hrvatskih domoljuba koji su stoljećima ginuli za Hrvatsku. Također je očigledno da su riječki komunisti, na čelu s faraonom Vojkom I, ovu provokaciju osmislili u suradnji ili barem uz znanje državnog vrha

Tekst: Krunoslav Pavlaković, HSP Podružnica Rijeka

Za 75-u obljetnicu „oslobođenja“ Rijeka, dakle 3.5.2020., a u godini u kojoj je Rijeka Europska prijestolnica kulture, riječka komunistička bulumenta dopustila si je ipak previše. Za one koji još ne znaju, angažiran je neki čudni umjetnik da na vrh jednog od simbola grada na Rječini – Riječkog nebodera – postavi “Spomenik memoriji i krizi memorije”.  Konkretno – crvenu zvijezdu petokraku.Riječkog crvenog faraona i njegovu vojsku crvenih uhljeba uopće ne dira činjenica da je Europski parlament prošle godine donio Rezoluciju o važnosti sjećanja na budućnost, kojom je u potpunosti izjednačio dva totalitarna režima – nacistički i komunistički. To se odnosi, naravno, i na njihovo znakovlje. Ono prvo zlo imalo je kukasti križ, a ovo drugo zlo – crvenu zvijezdu petokraku.

Vidi li netko nešto prijeporno u „kulturno-umjetničkoj instalaciji“ pod patronatom riječkih komunista? Iako mnogi zatvaraju oči pred ovim činom, kao što već mjesecima pod tepih guraju spomenutu rezoluciju EU parlamenta, Hrvatskoj stranci prava to nije promaklo. Još prije nekoliko mjeseci pozvali smo vlastodršce da hrvatsko zakonodavstvo i praksu prilagode ovoj rezoluciji.

Indikativno je kako je HDZ-ova vrhuška prečula ovaj poziv HSP-a očito ne želeći reagirati na ispravan način te pripremiti sve potrebne radnje da se iz hrvatskih gradova i sela maknu trgovi i ulice s nazivima komunističkih ubojica i njihovih postrojbi, kao i spomenici koji dan-danas veličaju one koji su pod krinkom svoje parole „Smrt fašizmu – sloboda narodu“ poubijali sve one koje su proizvoljno smatrali krivima. Za bilo što. Bez suđenja. Metak. I gotovo.
Očigledno je da HDZ-ovi bahati gospodari hrvatske države, kao ni lokalni SDP-ovi crveni buržuji „pušu u isti rog“. Ono što je već i maloj djeci jasno jest da je današnji HDZ manje-više isti kao SDP, te da se priprema teren za veliku koaliciju. Na zasadima tzv. „antifašizma“, a zapravo na krvi i kostima hrvatskih domoljuba koji su stoljećima ginuli za Hrvatsku. Također je očigledno da su riječki komunisti, na čelu s faraonom Vojkom I, ovu provokaciju osmislili u suradnji ili barem uz znanje državnog vrha.

Pa zar ovim banditima iz šuma i gora ništa nije sveto? Zar nisu svjesni da je mnogo mladih života i iz našeg Grada i kraja utkano u temelje hrvatske države, a u Domovinskom ratu protiv kokarde i crvene zvijezde petokrake. Da, drugarice i drugovi iz riječkog komiteta, dobro ste čuli. Naši su prijatelji i suborci ginuli ZA Hrvatsku koju vi mrzite. Borili su se protiv jugokomunističkog agresora koji je na svojim kacigama i kamama nosio isti takav simbol koji je u vašim „srcima“, a koji sad želite natrkeljiti na vrh najpoznatijeg riječkog nebodera da nas sve bode u oči. I u srce. Neće vam to proći.
Što sad?
HSP od riječke gradske vlasti zahtijeva da se javno izjasni o ovoj provokaciji, te da odmah prekine sa svim rabotama koje su usmjerene postavljanju zločinačkog simbola na vrh riječkog nebodera.
HSP od državne vlasti očekuje da u najkraćem roku uskladi hrvatsko zakonodavstvo i pravnu praksu s odredbama rezolucije EU parlamenta o važnosti sjećanja na budućnost.
Da nije tužno i sramotno bilo bi smiješno. I HDZ i SDP se stalno pozivaju na europske vrijednosti i europske stečevine, a čim iz te iste NJIHOVE Europe dođe nešto što zadire u njihovu stvarnu ideologiju, prave se gluhi, nijemi i slijepi.
Hrvatska stranka prava će poslati prosvjedno pismo Ministarstvu kulture RH, Ministrici Nini Obuljen Koržinek . Prosvjedno pismo u kojem se postavlja pitanje što Ministarstvo kulture čini u provedbi zajedničke rezolucije Vijeća Evrope 1481 o osudi totalitarnih režima i zločina istih te zabrani korištenja i promicanja komunističkih i ostalih totalitarnih režima i njihovih simbola. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 11 veljača, 2020, 12:49

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. I Sisku petokraka sdp Ikićke
  #2 I Sisku petokraka sdp Ikićke 15 siječanj, 2020, 17:47

  Dok Europa poziva na zajedničko sjećanje o zlu komunizma u Hrvatskoj se javnim novcem obnavlja Titov Galeb, njegovo se ime diže na labinski Šoht, gđa Yu planira obnovu Kumrovca.
  Vrijeme je da hrvatska Vlada načelnu osudu zločina komunizma prevede u konkretnu politiku suočavanja s komunističkim naslijeđem. Eto, untersnel je najavio Europi kako staljinistička Rusija još nije propala. Sada bi i ikićka mogla na silosu “zločina Praljka” ponoviti prijeratnu parolu Tito, s petokrakom, na čijim će kracima sjediti neželjeni Milanović i ona s Baničekom, kao prokleta obitelj.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO.PETRUSIC2@OUTLOOK.C OM
  #3 [email protected] OM 12 siječanj, 2020, 03:03

  DOKLE ĆEMO SLUŠATI O TAKOZAVNIM ŽRTVAMA UDBE ??

  DOKLE ĆEMO HRVATSKU, KATOLIČKO-TERORISTIČKU ORGANIZACIJU AL-KAIDU, U SLUŽBI HLADNOG RATA ,KOJA JE PO ZAPADNOJ EVROPI UBIJALA NAŠE DIPLOMATSKE PREDSTAVNIKE I UNIŠTAVALA DRŽAVNU IMOVINU ,A SVE U REŽIJI CIE ,NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽNE I KATOLIČKE CRKVE U HRTVATA, NAZIVATI POLITIČKIM EMIGRANTIMA I ŽRTVAMA UDBE.????

  SVE NAM TO SERVIRA NACISTIČKA STRANKA , HDZ-E-, KOJA SE PRETVORILA U HRVATSKI DŽIHAD-ISIL-A . ETO ,OPET NAS INFORMIRA DA JE BIVŠI ,KOMUNISTIČKI REŽIM UBIJAO SVOJE POLITIČKE PROTIVNIKE ,KOJI SU EMIGRIRALI JER SE NISU SLAGALI ,ČUJ OBJAŠNJENJA, SA KOMUNIZMOM. A PROTIVNICI, ODNOSNO POLITIČKI EMIGRANTI, O KOJIMA TELALI NACISTIČKI HDZ-E , BIJAHU DINARSKI INDOKTRINIRANI KATOLICI ,TALIBANI, HRVATSKE, KATOLIČKE AL- KAIDE,ALA IZ DANAŠNJEG ,DŽALALABADA, KANDAHARA I PEŠAVARA, KOJA JE, PO NALOGU CIE I NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE, UBIJALA JUGOSLAVNESKE DIPLOMATE I KONZULARNE ČINOVNIKE ,PALILA I MINIRALA OBJEKTE U VLASNIŠTVU DRŽAVE JUGOSLAVIJE. O NJIHOVOM SOCIO-KULTURNOM PORIJEKLU JE NAPISAO JEDNU SOCIOLOŠKU STUDIJU NAŠ NAJPRIZNATIJI SOCIOLOG,DINKO TOMAŠIĆ. ON JE DEST GODINA, IZMEĐU TRIDESETE I ČETIRDESETE GODINE PROŠLOG STOLJEĆA, PROUČAVAO SOCIO-KULTURNO STANJE IMOTSKE KRAINE,DALMATINSKOG ZAGORJA I HERCEGOVINE I KONSTATIRAO ,ARGUMENTIRANO, ISTO ILI SLIČNO STANJE ONAKVIM O KAKVIM JE PISAO TALIJANSKI PUTOPISAC FORTIS JOŠ 1787 GODINE KADA JE KONSTATIRAO DA SU TA PLEMENA DALMATINSKE ZAGORE,IMOTSKE KRAJINE I HERCEGOVINE NA NIŽEM STUPNJU RAZVOJA NEGO ONA POLINEZIJSKA KOJA JE KAPETAN KUK OTKRIO U PRVOJ POLOVICI 18-TOG STOLJEĆA.
  PA IOLE OBRAZOVAN ČOVJEK ZNA DA TI NEPISMENI I INDOKTRINIRANI KATOLICI SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA NISU BILI NA STUPNJU NI DRUŠTVENE NI INDIVIDUALNE SVIJESTI DA POSTANU SOCIJALISTIČKOM PORETKU POLITIČKI OPONENTI,OSIM VJERSKE INDOKTINACIJE KOJU IM JE CRKVA NAMETNULA I SA NJIMA APSOLUTNO MANIPULIRALA KAO SA KATOLIČKOM ,HRVATSKOM AL-KAIDOM U HALADNORATOVSKE SVRHE.

  PA IOLE OBRAZOVAN ČOVJEK TAKOĐER ZNA DA KOMUNIZMA NA NAŠOJ GEJI NIKADA NIJE BILO. ALI JE ON U SVOJIM POSTULATIMA PROTIVNIK ZLOČINAČKE , PLJAČKAŠKE ,KRVOLČNE I ZGRTAČKE KATOLIČKE CRKVE. CRKVA JE TO DOBRO PROUČILA U KOMUNISTIČKOM MANIFESTU ,KAO OSNOVNOM POSTULATU OKUPLJANJA PONIŽENIH ,OSIROMAŠENIH I SVIH DRUGIH KOJIIMA JE EGZISTENCIJA OVISILA O GOSPODARU ,FEUDALNOJ CRKVI I NJENIM POSLUŠNICIMA KAO NAJVEĆEM POSJEDNIKU, KRVOLOKU I ZLOČINAČKOJ KASTI ,KOJA JE SVOJIM DJELOVANJIMA ,POVIJEST JE SVIJEDOK, USPORAVALA RAZVOJ LJUDSKE MISLI I SPOZNAJNIH BIVSTVOVNJA. ONA JE DOBRO PROUČILA NAJRANIJA TEORETSKA PROMIŠLJANJA O ORGANIZIRANJU LJUDSKOG DRUŠTVA NA PRAVEDNIJIM I SIGURNIJIM OSNOVAMA OD POSTOJEĆEG ROBOVSKO- KMETSKOG ,EKSPLOATATORSKOG I NEHUMANOG ODNOSA KOJEG BAŠTIN CRKVA I NJENI POSLUŠNICI I DOGLAVNICI. SOCIJALISTI-UTOPISTI SU U SVOJIM TEORETSKIM PREDPOSTAVKAMA UZELI KAO GLAVNU PREPERKU I KRVOLOČNOG PROTIVNIKA ,MOĆNU KASTINSKU CRKVU. XX

  A CRKVA JE DAVNO POSTALA SVJESNA POSTOJEĆIH PROTURIJEČNOSTI FEUDALNO-ROBOVSKIH ODNOSA NA KOJIMA GRADI SVOJU KASTINSKU MOĆ I GOSPODSTVO . A O TIM ODNOSIMA JE NAJPRVI I NAJEKSPLICITNIJE PISAO I GOVORIO TOMAS MORUS , ENGLESKI KANCELAR I KNJIŽEVNIK JOŠ U DOBA REFORMACIJE. ON JE I OSNIVAČ UTOPIJSKOG SOCIJALIZMA PA JE I PRVO SVOJE DJELO O PROBLEMIMA I NEPRAVEDNIM ODNOSIMA, KOJE BAŠTINI CRKVA, KAO GLAVNI I DOMINUIRAJUĆI VLADAR MATERIJALNIH I DUHOVNIH ODREĐENJA, NAZVAO = UTOPIJA= PO ČEMU SE I TAJ NOVI POKRET ZA OSLOBOĐENEJE NAZVAO UTOPIJSKI SOCIJALIZAM.

  SVIJESNA PRVIH TEORETSKIH PROJEKCIJA O PRAVEDNIJIM DRUŠTVENIM ODNOSIMA U DJELIMA TOMASA MURUSA U 16 –TOM STOLJEĆU NA KOJIMA POČIVA IDEJA UTOPIJSKLOG SOCIJALIZMA, KOJI KROZ POVIJEST LJUDSKIH ODNOSA PRERASTA U NOVI VIŠI STUPANJ REALNOG SICIJALIZAMA ČIJI KRAJNJI CILJ JE OSLOBOĐENJE RADA KAO CARSTVO SLOBODE,A NJIHOV PRAVI I POSLJEDNJI FINALNI CILJ JEST TEORETSKA I PRAKTIČNA ORGANIZACIJA SVIH POROBLJENIH ,PONIŽENIH I ODBAČENIH POZVATI U KOMUNISTIČKI SAVEZ, PA SE CRKVA , ZA SVOJU OBRANU, USTROJILA KAO ZLOČINAČKA ,KVOLOČNA ORAGNIZACIJA I SVAKU HERETIČKU POJAVU PREMA NJENOM VLADANJU KAŽNJAVALA LOMAČAMA I DRUGIM SREDSTVIMA MUČENJA I KAŽNJAVANJA KOJA SU ,TEK 3OO GODINA KASNIJE, PRIMJENJIVALA NACISTIČKO-KATOLIĆKA NJEMAČKA U II SVJETSKOM RATU.

  ,
  MARXOV SE ATEIZAM NE JAVLJA KAO PROJEKT LJUDSKOG ŽIVOTA I SVIJETA UPEREN PROTIV BOGA, VEĆ PONUDA POZITIVNE MOGUČNOSTI LJUDSKOG PREBIVANJA NA ZEMLJI I NJEGOVOG BESKONAČNOG RAZVITKA BEZ BOGA ,KAŽE MARX.
  KOMUNIZAM NIJE PROTIV RELIGIOZNIH UVJERENJA NEGO PROTIV KALSNIH ODNOSA ,A SLJEDBENICI CRKVE SU NAJSIROMAŠNIJI I NAJ MASOVNIJI DIO GRAĐANSTVA KOJIM ,RADI SVOJE ZAŠTITE OD SVAKE PROMJENE DRUŠTVENIH ODNOSA, A KOJI BI TAJ SIROMAŠNI ,NAJVEĆI DIO NJENIH SLJEDBENIKA PRIHVATIO , BI BIO KRAJ CRKVE ,JER ONA NEMA NIKAKVIH ČVRSTIH UPORIŠTA KOJI BI BILI KONKURENTNI BOLJEM, SIGURNIJEM I BEZBRIŽNIJEM ŽIVOTU ČOVJEKA U BESKLASNOM DRUŠTVU. PREMA TOME TI KATOLIČKI NEPISMENI ,DINARSKI TRIBALNI TALIBANI POSTADOŠE , HRVATSKA ,KAPTOLSKA ,KATOLIČKA AL-KAIDA A NE POLITIČKI EMIGRANTI. KAKVOG LI PARADOKSA ???? ,JER SU IH CIA I NJEMAČKA OBAVJEŠTAJN SLUŽBA, TAKVE PRIMITVNE I ZATUCANE KATOLIKE ISKORISTILI ZA TERORISTIČKE POHODE I NAPADE NA SVE SLUŽBENE INSTITUICIJE SOCIJALISTIČKOG BLOKA , NA SVE ŠTO JE IZA BERLINSKOG ZIDA ,NA SVE ŠTO PRIPADA SOCIJALISTIČKOM LAGERU.

  A PRAVO JE SVAKE SUVEREN DRŽAVE DA SE BRANI ,DA BRANI SVOJ TERITORIJ I SVOJE INTERESE BEZ OBZIRA NA KOJEM PODRUČJU SVIJETA, AKO TO ,PO MEĐUNARODNIM KONVENCIJAM I DRUGIM PRAVNIM UZUSIMA NE ČINI DRŽAVA NA ČIJOJ SE TERIORIJI UGROŽAVAJU LJUDSKI I MATERIJALNI INTERESI DRUGE SUVEREN DRŽAVE A ZAPADNA NJEMAČKA , U DOBA HLADNOG RATA , KAO AMERIČKA OKUPACIONA ZONA I TAMPON DRŽAVA ,BIJAŠE BASTION SVIH ZALA KOJI SU KRASILI SUŠTINU HLADNOG RTATA.
  PREMA TOME ,ZAKLJUČAK SE NAMEĆE ,SAM OD SEBE, DA JE NJEMAČKA PERMENENTNO UGROŽAVALA JUGOSLAVIJU ,ODNOSNO HRVATSKU PUTEM UPADA TERORISTIČKIH SKUPINA ,GRUPA BUGOJNO, I PERMNENTONO UGROŽAVANJE I UBIJANJE NJENIH DIPLOMATSKIH SLUŽBENIKA I UNIŠTAVANJE NJENE IMOVINE NA TERITORIJU ZAPADNE KATOLČKE EVROPE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. pepe
  #4 pepe 12 siječanj, 2020, 00:11

  zamislite sāmo, kakovi su to veliki “hṙvatski” domoljubi, koji i dan danas obće na YU hṙvatskosṙbskome i pišu proglase iz HSP-ovih stotinak jazbin na vůkovskome sṙbsko-vlašskome krivopisu iz IX stoljeća. pokojni dr. starčević se okreće u grobu kakoti turbina.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Zumbul
  #5 Zumbul 11 siječanj, 2020, 19:21

  umjesto reklame za haineken nepismene komunjare postavile svoju zvijezdu

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. žrdina
  #6 žrdina 11 siječanj, 2020, 12:42

  1909.

  Na vješalima. Suha kao prut.

  Na uzničkome zidu. Zidu srama.

  Pod njome crna zločinačka jama,

  Ubijstva mjesto, tamno kao blud.

  Ja vidjeh negdje ladanjski taj skut,

  Jer takvo lice ima moja mama,

  A slične oči neka krasna dama:

  Na lijepo mjesto zaveo me put!

  I mjesto nje u kobnu rupu skočih

  I krvavim si njenim znojem smočih

  Moj drski obraz kao suzama.

  Jer Hrvatsku mi moju objesiše,

  Ko lopova, dok njeno ime briše,

  Za volju ne znam kome, žbir u uzama!

  A. G. Matoš

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.