NOVINE ZA VELIKU NUŽDU

NOVINE ZA VELIKU NUŽDU

14. listopad, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Ne, nećemo ovaj „papir“ zapaliti, kao što je to svojedobno učinio Dražen Keleminec (i završio na sudu) već ćemo ga izgužvati i dati nekome (badava) da ga upotrijebi, ako nema WC papira, i na taj način možebitno pomoći čovjeku u nevolji.

Sve u svemu,  čudi nas da ovo što svaki tjedan izlazi  usred hrvatskog glavnog grada i prodaje se (bolje rečeno dijeli) diljem Hrvatske već nije prepoznato u Beogradu, Bačkoj Palanci ili Požarevcu, te da Srbi još nisu iskoristili prigodu i prvi broj izlaska Novosti proglasili – državnim blagdanom

Napisao: Mladen Pavković

Srpski (samostalni!?)  tjednik  Novosti, koji izlazi usred Zagreba, ima zadaću da pljuje i bljuje po svemu što hrvatski diše. Međutim, jel to hrvatska država mora financirati? Ako i „mora“, onda se postavlja pitanje – zašto i zbog čega?

Pregledali smo ovaj bilten od 11.10. 2019.

Zanimalo nas je jesu li jednu stranicu ili temu posvetili nečem dobrom u hrvatskoj državi?

Pa, idemo redom.

Na prvoj stranici naslov „Film strave i ustaša“, o skandaloznom, kako to oni ističu, dokumentarcu  „Dječje prihvatilište Sisak“.

Na stranici dalje: kratke vijesti. Ne sviđa im se što će 30. svibnja proglasiti Danom državnosti. To bi, kažu trebao biti blagdan, odnosno „intimna proslava“ HDZ-a, jer su tada njihovi članovi pobjednički ušli u Hrvatski sabor!? Potom bacaju drvlje i kamenje na predsjednika Vlade, predsjednicu Republike, a ne misle dobro ni o „histeriji“ u Splitu kad se igrala nogometna utakmica Hrvatska-Madžarska.

Smisao politike

Cijelu treću stranicu notorni Marinko Čulić posvećuje Kolindi Grabar Kitarović. Uz ostalo melje da je „uspjela sasvim degradirati i obesmisliti politiku u boljem smislu tog pojma i zadatak je Zorana Milanovića da taj bolji smisao vrati. Ali to će biti teže nego dobiti izbore, jer je u tom degradiranju djelomično i sam sudjelovao“ – misli ovaj nazovi pisac.

Na četvrtoj i petoj stranici crna prazna slova u obrani filma „Dnevnik Diane Budisavljević“ i opet sve najgore (i lažno!) po izvrsnom dokumentarcu Nade Prkačin „Dječje prihvatilište Sisak“. Tamo je po njima umrlo više od 1100 djece. Zamjeraju hrvatskoj Vladi i politici što daju potporu ovakvom projektu. Glupo, ali idemo dalje.

Šesta i sedma stranica srbijanskog biltena „rezervirana“ je za prosvjede u Hrvatskoj. Još jedna tema u kojoj prikazuju kako u Hrvatskoj „ništa ne valja“. Bune se, zamislite, medicinske sestre, školski sindikati, pravosudni policajci… Svi žele veće plaće! (Toga nema u Srbiji?).

Ni to se jednostavno ne da čitati.

Na stranici potom veliki naslov „Istina nije roba koja se kvari“, a u podnaslovu: „Istina je da su Hrvati u Jugoslaviji uredno u svim dokumentima u kojima je postojala rubrika „nacionalnost“ ispisivali „Hrvat“, da je Jasenovac bio  ustaški logor smrti, da je fratar s Badije prokazao sedmoricu partizana, a prethodno surađivao s fašistima“. Ovo je komentar Tomislava Jakića, Bogu za plakati!

E, sada nam dolazi  nitko drugi nego piskaralo koje se odaziva na ime Viktor Ivančić sa svojom kolumnom.  Suho i bljutavo, već od prvih rečenica, pa se stranica dakako kao i obično preskače.

Generali Ante i Koča

Na dvije stranice (10-11) dočekuje na komentar (sic!) ili kako  drugačije nazvati ovaj tekst neumornog Ivice Đikića. Što je pak sve taj namljeo pod naslovom „General u miru“? Pljuje po časnom i uvaženom generalu Gotovini, a nije zaobišao ni jako dobar igrani film Antuna Vrdoljaka „General“. Autor (da pukneš od smijeha) u ovom filmu Gotovinu uspoređuje s Kočom Popovićem!? Treba li dalje čitati?

Zatim slijedi stranica posvećena udruzi „Muževa katolika“, potom se niže sve veća konkurencija Tomiću, kao humoristi s kantom govana na glavi, još jedna kolumna Borisa Dežulovića (to se također preskače). Na gotovo sredini biltena opet neke kratke vijesti, ala „Hrvatska je u smeću“.

E, na 16. i 17. stranici (već smo mislili da ga nema)  javlja se Saša Kosanović. Njega brine što su na hrvatskim sudovima oslobođeni hrvatski branitelji: Frano Drljo i Božo Krajina te Jure Šimić iz Bjelovara. Kako oslobođeni? – kao da se pita ovaj jadni spisatelj. Na jednoj od tih strana je i „reagiranje“ pakračko-slavonskog episkopa Jovana koji im piše da – izmišljaju!

Kad njihov pop o  ovom biltenu ima takvo mišljenje nema ni potrebe da ga dalje listamo (još čitamo u nekom članku da se u Koprivnici Židovsko groblje nalazi 3 kilometara izvan grada, a ono je u samom gradu (sic!), pa nam dođe do povraćanja.

Ne, nećemo ovaj „papir“ zapaliti, kao što je to svojedobno učinio Dražen Keleminec (i završio na sudu) već ćemo ga izgužvati i dati nekome (badava) da ga upotrijebi, ako nema WC papira, i na taj način možebitno pomoći čovjeku u nevolji.

Sve u svemu,  čudi nas da ovo što svaki tjedan izlazi  usred hrvatskog glavnog grada i prodaje se (bolje rečeno dijeli) diljem Hrvatske već nije prepoznato u Beogradu, Bačkoj Palanci ili Požarevcu, te da Srbi još nisu iskoristili prigodu i prvi broj izlaska Novosti proglasili – državnim blagdanom!

Ovo majka  ne rađa! T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Hiper-zlocinac Koca Popovic
  #1 Hiper-zlocinac Koca Popovic 18 listopad, 2019, 09:07

  Drug vlaski general Koca je, stovise, specijalizirao metode umiranja zarobljenih hrvatskih nesretnika. I dok je, nakon prolaska ruskih divljaka Tolbuhinovih, haracio po selima i gradovima, u Mariboru je zakopane do vrata zivota lisavao brnacama koje su otkidale glave domobrana i ustasa. I bas na tome, nakon uzasa smrdljive servijanske kraljevine, temeljilo se bratstvo i jedinstvo “jugoslovenskih i svih srpskih naroda i narodnosti”. Bila je to Sugoslavija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ubojica Koca Popovic
  #2 Ubojica Koca Popovic 16 listopad, 2019, 12:17

  Mladji Hrvati u iseljenistvu zasigurno se ne sjecaju da je tzv. zapadna medjunarodna zajednica – koje li drskosti – predbacivala tzv. JBT-u da je navodni intelektualac, ratni general Koca Popovic, njemacke artiljerijske rovove kod Maribora pretvorio u grobove tisuca Hrvata. Bili su to domobrani koji su branili svoju drzavu NDH, medju njima je bilo i ustasa. Bila je to domovinska na prijevaru Britanaca razoruzana i kriznim putovima unistena vojska. Zapadnjaci su stoga pljuvali na jugoslavenskoga ministra inostranih dela K.Popovica, ali je JBT hrabro odsutio prijekore. Servi i komunisti ista bagra. I tko to moze Popovica usporedjivati s gen. Gotovinom?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Andrej kum Plenkovic
  #3 Andrej kum Plenkovic 15 listopad, 2019, 08:49

  Da anemicni Andrej Plenkovic, karijerist zalutao na visoke i odgovorne duznosti nase zemlje, ima imalo nacionalnoga osjecaja i ponosa, ne bi se ortacio s pupavcem i drugim svetosavskim banditskim olosem, ne bi na taj nacin svom etnikumu prkosio i dovodio ga u ludilo. Zato ce biti najbolje prekinuti praksu njegova soliranja i reci mu gdje mu je mjesto. U drzavotvornoj stranci pok. dr. Tudjmana ne zelim ni o cemu odlucivati, dok je ljudski izmet to sto jest. Kabinetski europljanin vuce narod za nos i pri tome se bogati i razmjesta clanove uze i sire obitelji i kumove. Andrej Kum

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Cirilicni gestetner bilten
  #4 Cirilicni gestetner bilten 14 listopad, 2019, 11:29

  Mali cirilicni pamflet gestetnerei za veliku nuzdu! Tako treba glasiti naslovnica, a umjesto ustase s nozem i djetetom na vratu treba biti fotka neurednoga Draze Mihailovica i srbijanskoga predsjednika Vukodlaka Aleksandra Glinskoga. Procitaj, pobljuj se i daj dalje sljedecem Servinu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Jobenty
  #5 Jobenty 14 listopad, 2019, 09:24

  Milorade bekriji
  sce si pare popio.
  Popio si tri ‘iljade
  crni Milorade.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 14 listopad, 2019, 08:35

  I malu!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.