NOVI ROMAN LILLI KOCI

NOVI ROMAN LILLI KOCI

15. rujan, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

U četvrtak, 19.rujna, s početkom u 19:30 sati u Knjižnici i čitaonici ,,Bogdan Ogrizović“, Preradovićeva 5, Zagreb održat će se promocija povijesnog romana “Isto i drugčije” autorice Llilli Koci.

Roman je slojevita pripovijest  o suživotu više naroda na jednom prostoru koji obilježavaju ista, ali i različita povijesna iskustva dugo-stoljetnog suživota. Prostor nije obilježen samo nacionalnim i jezičnim već i vjerskim razlikama, običajnim pravom i zakonodavstvom, kulturnim nasljeđem te posebno državno-političkim pokušajima nasilnog rješavanja problema. Okosnica romana zbiva se na državnom prostoru bivših Jugoslavija – stare unitarne kraljevine i nove socijalističke, federalne. Ključna mjesta zbivanja jesu Peć na Kosovu, Zagreb u Hrvatskoj te Zemun i Beograd u Srbiji.

O knjizi govore:

Zorka Jekić,

Ivan Bekavac Basić i

Marijan Grakalić.

Organizator je Društvo albanskih umjetnika Hrvatske – Dea uz pomoć Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Alicia Aronn
    #1 Alicia Aronn 15 rujan, 2019, 18:00

    Potvrda o primanju zajma Moje ime je Alicia Aronn i živim u Dubrovniku. Primio sam zajam od 35 000 € od ovog pravnog zajmodavca s kojim se obratite na svoju adresu e-pošte: ([email protected]) da biste dobili zajam. vrlo je legalno. Obećavam svima da će pokazati svoju dobru volju.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.