NOVI PREDSJEDNIK KOMORE SISAK

NOVI PREDSJEDNIK KOMORE SISAK

17. studeni, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Tihomir Babić, iz tvrtke Pounje d.d. iz Hrvatske Kostajnice, novoizabrani je predsjednik HGK – Županijske komore Sisak te predsjednik Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak, odlučeno je na konstituirajućoj sjednici Gospodarskog vijeća 14. studenoga 2019. Za njegovog zamjenika izabran je Miljenko Rospaher iz tvrtke Gavrilović d.o.o. iz Petrinje.

Predsjednik ŽK Sisak Tihomir Babić zahvalio je članovima Gospodarskog vijeća na jednoglasnom izboru te ukazanom povjerenju. „Ovo je ne samo osobno već i priznanje mojem profesionalnom radu, dugogodišnji sam predsjednik Uprave poznate tekstilne industrije Pounje, član Gospodarskog vijeća ŽK Sisak više od 20 godina te član Udruženja tekstilne i odjevne industrije HGK“, istaknuo je Babić dodavši kako i povjerenje i funkcija predstavljaju nove obveze.

Kao ciljeve svog četverogodišnjeg mandata Babić je najavio: „Izazovi koji nas čekaju u budućnosti, i moji osobni izazovi koje vidim, prvenstveno su u demografskim problemima koji su zahvatili našu županiju, zatim ono najvažnije za gospodarstvenike, makroekonomska politika koja utječe na naše poslovanje, s naglaskom na uvođenje eura te daljnju monetarnu i fiskalnu politiku. Digitalizacija odnosno implementacija 5G mreže kao preduvjeta naše konkurentnosti, zatim sustav odgoja i obrazovanja za buduća zanimanja koja ćemo trebati za 5 do 20 godina, a kao jedan od uvjeta za zadržavanje stanovništva na ovim prostorima jest podizanje kvalitete života u našim jedinicama lokalne samouprave“.

Dosadašnji predsjednik Boris Mesarić, osvrnuo se na svojih 18 godina predsjedanja Gospodarskim vijećem Županijske komore Sisak te 12 godina predsjedanja HGK – Županijskom komorom Sisak. „Moram reći da sam zadovoljan. Prošli smo puno turbulentnih vremena kako u samoj Komori tako i u gospodarstvu. Naravno uvijek se može napraviti puno više, ali zadovoljni smo svojim obvezama koje smo imali prema našim članicama, gospodarstvenicima, kojima smo uvijek bili na raspolaganju te rješavali njihove probleme“.

Potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš tom je prilikom predstavio projekt Digitalna komora, koji će implementirati sedam e-usluga radi ubrzavanja komunikacije s članicama, uz digitalizaciju izdavanja dokumenata javnih ovlasti, a kako bi gospodarstvenici mogli još aktivnije sudjelovati u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira.

Gospodarsko vijeće ŽK Sisak za novo četverogodišnje razdoblje od 2019. do 2023. godine čini jedanaest predstavnika tvrtki: Korina proizvodnja d.o.o. Novska (Željko Mirosavljević), Gavrilo­vić d.o.o. Petrinja (Miljenko Rospa­her), Mlin i pekare d.o.o. Sisak (Vesna Butorac), Pounje d.d. Hrvatska Kostaj­nica (Tihomir Babić), MMM Vukelić d.o.o. Brestača (Marijan Vukelić), PPS–Majur d.o.o. Majur (Mladen Galeković), Petrokemija d.d. Kutina (Davor Žmegač), Lipovica d.o.o. Po­povača (Vladimir Fresl), Selk d.d. Kutina (Ivan Brkić), Lo­nia d.d. Kutina (Krste Tomislav Jaram), Auto Promet Sisak d.o.o. (Darko Majić).

U nastavku sjednice, članovi Vijeća usvojili su Poslovnik o radu te Plan rada Županijske komore Sisak za 2020. godinu. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 11 veljača, 2020, 12:23

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu u vezi sa osiguravanjem zajma bez osiguranja, tada se danas obratite gospodinu Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Marie Alice
  #2 Marie Alice 6 siječanj, 2020, 13:30

  SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
  Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.