NOVI IMAGE ZAGREBAČKOG MARATONA

NOVI IMAGE ZAGREBAČKOG MARATONA

16. travanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

Zagrebački maraton održao je prezentaciju stratnog paketa (majice i medalje) te vizualnog identiteta 28. Zagrebačkog maratona koja će se održati na Trgu bana Joisipa Jelačića u utorak, 16. travnja 2019. u 12 sati kod spomenika Banu.

Uz autora medalje Sinišu Marekovića na promociji su sudjelovati i naše promotorice, najbolje hrvatske maratonke: Marija Vrajić – Trošić, Matea Matošević – Hačić i Nikolina Stepan. Od ostalih govornika na predstavljanju su sudjelovali: Marko Jakopović, direktor maratona i predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza, Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba, Boro Stipić, voditelj ureda maratona, Marko Šebalj, dopredsjednik Zagrebačkog atletskog saveza i Izvršnog odbora maratona te monika Gvardijan ispred udruge Inspiro.

Uz postojeću, sada već tradicionalnu unikatnu finišersku medalju autora Siniše Marekovića koja će ove godine nositi znak Medvedgrada svi naši sudionici dobiti će kvalitetnu trkaču majicu dugih rukava. Ove godine najveća novost je trkača Joma majica dugih rukava prepoznatljive plave boje sa logom utrke. Time Zagrebački maraton postaje jedna od rijetkih utrka u Hrvatskoj koja će svoje sudionike opremiti za treninge i u hladnijim mjesecima. Svi sudionici humanitarne akcije imati će na poleđini majice otisnuti slogan „Pusti baterije, napuni pluća“.

Autor ovogodišnjeg vizualnog identiteta svih materijala za 28. Zagrebački maraton je D72 studio i dizajner Igor Kuduz koji je sada već drugu godinu zaredom objedinio medalju i prepoznatljive simbole našeg Grada u vizualni identitet utrke.

Sudionicima su osigurani brojni noviteti:

 • Utrka građana na 5 km se mijenja u Garmin 10 km utrku sa startom 13. listopada 2019. u 9 sati. Utrke 10 km su sve popularnije među trkačom populacijom jer predstavljaju veći izazov i za početnike te uz ravnu trasu Zagrebačkog maratona nudi mogućnost ostvarenja osobnih rekorda.

 • Velika novost je i maratonska štafeta sa 4 dionice (14 km, 7 km, 14 km, 7 km) i to u kategorijama muška, ženska i mješovita (2 M I 2 Ž) štafeta.

 • Humanitarna akcija “Pusti baterije, napuni pluća” gdje se članovi Udruge INSPIRO želi aktivno i konkretno podržati kroz utrke Zagrebačkog maratona i pozvati sve nove i stare trkače da se priključe ovoj velikoj humanitarnoj akciji. Želja je aktivirati sve sudionike utrka Zagrebačkog maratona da nam pomognu i kroz plemenitu gestu omoguće stručan i kvalitetan rad na pripremama i rehabilitaciji osoba sa transplatiranim plućima. Kod prijave utrke po želji svi sudionici imaju mogućnost označiti polje da želit sudjelovati u humanitarnoj akciji te na taj način uz plaćanje startnine platiti dodanih 20 kn koje će se namjenski koristiti za rehabilitaciju i stručni rad sa osobama nakon transplatacije pluća koja će ih osposobiti za normalno kretanje i aktivan život. Prvi zajednički trening je iza nas sa lijepim odazivom naših trkača i dobro osmišljenim treningom od strane naših promotorica Marije Vrajić – Trošić i Matee Matošević – Hačić.

 • Idući zajednički trening pod znakom Garmin Hrvatska održat će se na Jarunu (kod ulaza Hrgovići) 7. svibnja 2019. u 18:30. Zajednički treninzi će se održavati svakog početka mjeseca do listopada gdje ćemo zajedno sa našim partnerima organizirati za sve sudionike besplatne treninge na raznim lokacijama u Zagrebu kako bi aktivirali trkače i osigurali brojna zabavna druženja i zajedničke pripreme. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Gonzalez Andres
  #1 Gonzalez Andres 10 svibanj, 2019, 01:03

  Pozdrav, trebate li kredit uz nisku kamatu od 2% Jeste li odbili bankovne kredite jer nemate nikakav kolateral ili imate loš kredit? Jeste li umorni od stresa u banci Zatim ste na pravom mjestu i kontaktirajte nas putem e-maila ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.