NATJECANJE U 16 PLIVAČKIH DISCIPLINA

NATJECANJE U 16 PLIVAČKIH DISCIPLINA

12. srpanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Kvalifikacije za “Zlatni medvjed” su na rasporedu u subotu 13. srpnja od 9.00 sati, dok popodnevna finala počinju od 17.00 sati, kada će natjecanje biti svečano otvoreno. U nedjelju 14. srpnja kvalifikacije su također od 9.00 sati, a popodnevna finala od 17.00 sati.

Zlatni medvjed“ i ove će godine ponovno postati mjesto na kojem će se okupiti najveća plivačka imena Hrvatske i svijeta – njih preko 250 od čega i ukupno 41 natjecatelj iz Slovenije, Italije, Češke, Njemačke, Poljske i Estonije, koji će nastupati u 16 plivačkih disciplina.

Posljednje je to natjecanje u seriji Grand Prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza u ovoj sezoni, a koje ujedno trenerima i plivačima služi za isplivavanje normi za velika prvenstva te kao testno natjecanje onima koji su norme za ista već ostvarili.

Tako valja posebno izdvojiti najjače adute od ukupno 29 plivača i plivačica Plivačkog kluba Medveščak: državne prvake Nikolu Obrovca i Nikolu Miljenića, kojima je ovo posljednje natjecanje prije Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji te juniorke Paulu Lončarević i Klaru Bošnjak, koje su se upravo vratile s Europskog juniorskog prvenstva u Rusiji. Klari se sezona tek zahuktava pa ju tako nakon „Medvjeda“ čeka nastup na ljetnom izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži, koji se krajem srpnja održava u Azerbejdžanu, kao i na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je na rasporedu u kolovozu u Budimpešti.

Inače, „Zlatni medvjed“ tradicionalni je plivački miting, koji se organizira od 1986. godine te je tijekom godina postao zaštitni znak ne samo Plivačkog kluba Medveščak, nego i Grada Zagreba, a od 2016. održava se na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.