NAKON 17 GODINA NOVI ALBUM DRUGOG NAČINA

NAKON 17 GODINA NOVI ALBUM DRUGOG NAČINA

30. lipanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email


Više od 40 godina postojanja, tisuće koncerata održanih diljem regije, stotine tisuća fanova, bezbroj velikih hitova koji se i danas vrlo rado slušaju, svakako svrstavaju Drugi način u živuće legende. Ovaj zagrebački rock bend, nakon punih 17 godina, napokon predstavlja novi album pod naslovom “Zgubidan”.

 Da se radi o materijalu na kojem je zaista pomno rađeno, a čiji se zvuk mjesecima osluškivao u najsitnije detalje, govori i podatak da je bend u zagrebačkom studiju ZG ZVUK proveo gotovo 5 godina.

 Od sveg materijala kojeg su snimili proteklih godina, odabrano je 11 pjesma od kojih su već poznate dvije; „Jedro za oluju“ i njihov još uvijek aktualni singl „Ljubav od porculana“. Za obje su pjesme snimljeni i video spotovi u režiji mladog hrvatskog foto i video majstora Igora Ilića, koji je inače član perspektivnog benda ORVEL.

 Pjesma „Prođe ovaj dan“ jedan je od bezvremenskih hitova Drugog načina i neizostavan je dio njihovog koncertnog repertoara pa su se odlučili na album staviti i koncertnu snimku te pjesme.

 Kako bi još dodatno obogatili svoj novi projekt, na njemu gostuje impresivan broj prijatelja benda i renomiranih glazbenika. Zdenka Kovačiček i Vedran Božić, samo su neka od velikana hrvatske glazbe, koji su osvježili zvuk snimljenih pjesama.

 Produkciju cijelog albuma potpisuju Božo Ilić – Dugi i Hrvoje Prskalo koji je ujedno zaslužan za mix i mastering albuma.

 Na albumu „Zgubidan“ nalazi se i jedan cover. Radi se o instrumentalu nizozemskog sinfo-rock benda FOCUS pod naslovom „House of the king“.

 Upravo s izlaskom novog albuma, Drugi način predstavlja istoimenu pjesmu za koju je snimljen i video spot u režiji Igora Ilića.

 Spot pogledajte na sljedećem linku

 https://www.youtube.com/watch?v=ahXK1WiCXGU

Kako ništa nisu prepustili slučaju, za osmišljavanje likovnog oblikovanja albuma, bio je zadužen višestruko nagrađivani Danijel Popović – umjetnik koji je ujedno zaslužan za dizajn i likovno oblikovanje prvog albuma Drugog načina (1975 godine).

 „Prema mišljenju kvalificiranih poznavatelja glazbenog opusa Drugog načina, koji su imali priliku preslušati materijal, sastav je ovom prilikom pokazao svoje visoke kriterije u odabiru tekstova, aranžmana, te u samoj izvedbi zadržao melodiozni polifoni lirski zvuk, uz zavidnu količinu rokerske energije u svojim up-tempo pjesmama što ih i dalje svrstava u sam vrh predstavnika „Rock klasike“ na području šire regije.“zaključio je Branko Požgajec

 Tijekom godina bend je mijenjao članove postave, a danas postavu Drugog načina čine:

 Branko Požgajec (vokal/flauta),

Božo Ilić Dugi (bas gitara),

Ernest Vinković (gitara/vokal),

Damir Vuk (klavijature/vokal),

Mario Domazet (gitara),

Mladen Palenkaš (bubnjevi/udaraljke/vokal)

 Drugi način svoj novi album posvećuje prijatelju i dugogodišnjem članu Drugog načina, Davoru Senčaru koji je preminuo 2011.godine.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.