NAJVEĆI SRBIN MEĐU HRVATIMA

NAJVEĆI SRBIN MEĐU HRVATIMA

21. veljača, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

pupovac-600x351
U svom sramnom pismu predsjednici Republike Hrvatske ne piše o Srbima koji su branili i obranili hrvatsku državu, nikada se i nije zalagao za te ljude, već „brani“ neke poznate srpske ličnosti koje žive u Hrvatskoj, kao da im treba baš takav „advokat“ kakav je predsjednik Srpskog narodnog vijeća, jedne obične Udruge, koja najviše državnog novca troši za „srpske i ine derneke“ i za zapošljavanje njemu odanih kameleona

Napisao: Mladen Pavković

Milorad Pupovac, političar po zanimanju, je ugrožen, odnosno zabrinut zbog netolerancije i govora mržnje! Više, kaže, ne može proći ulicom, a da netko ne pljune prema njemu ili da mu ne viče „četnik – marš iz Hrvatske“. A sve ove godine „borio“ se za Hrvatsku. No, čim je osjetio da više ne će primati enormna financijska sredstva za svoju Udrugu nazvanu Srpsko narodno vijeće (SNV) i za tjednik „Novosti“ koji je osnovan isključivo da blati sve što hrvatski diše, okrenuo je ploču, pa sad se nastoji prikazati kao žrtva. Pisao je i predsjednici Republike Kolindi Grabar – Kitarović. I opet je omalovažavao Hrvate, a poglavito hrvatske branitelje i stradalnike. Naime, on i dalje ne priznaje da je Srbija učinila agresiju na Republiku Hrvatsku, već za Domovinski rat isključivo traži krivce među Hrvatima, koji su za njega „ustaše“, koji se bore za Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH) i njegova poglavnika dr. Ante Pavelića.

Srpski derneci

Pupovac je čovjek koji neprestano širi mržnju, vrijeđa i kleveće. Sjetimo se samo njegovih „povijesnih“ govora u Hrvatskom saboru, a osobito onaj igrokaz sa žutom trakom. Misli da je važna i uvažena ličnost, a sad kad je napokon došla hrvatska vlast uvidio je da ga ne poštuju ni Hrvati ni Srbi koje tobože predstavlja.
U svom sramnom pismu predsjednici Republike Hrvatske ne piše o Srbima koji su branili i obranili hrvatsku državu, nikada se i nije zalagao za te ljude, već „brani“ neke poznate srpske ličnosti koje žive u Hrvatskoj, kao da im treba baš takav „advokat“ kakav je predsjednik Srpskog narodnog vijeća, jedne obične Udruge, koja najviše državnog novca troši za „srpske i ine derneke“ i za zapošljavanje njemu odanih kameleona.
Tako, Pupovac ukazuje gospođi Kolindi Grabar – Kitarović da nije samo on ugrožen, već je to i Mirjana Rakić, „jedna od najboljih vanjsko-političkih novinarki i predsjednica Vijeća za elektroničke medije“, Nina Violić, „istaknuta glumica mlađe generacije“ koja na svom facebooku „doživljava zaprepašćujuće izljeve mržnje, prijetnje i pozive na nasilje njoj i njezinoj obitelji, zatim je po njemu silno ugrožen kazališni redatelj i intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci Oliver Frljić, metropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i neki drugi pomozbog junaci, koji kao i on ne priznaju hrvatsku državu niti javno mogu izgovoriti njezino ime, već ako i spominju državu koja ih hrani jednostavno kažu – „naša zemlja“ ili „naša država“.
Čudi nas da zahvaljujući njemu nema nikakvih problema njegova nevjenčana žena Slavica Lukić, koja godinama puše u isti rog kao i njezin dragi, ili njegov sin Ozren, koji već godinama sa pjevačicom Vesnom Pisarović živi u inozemstvu.
Pupovac u svom pismu Predsjednici Republike uz ostalo ističe da se u proteklih 25 godina zalagao za demokraciju, boreći se protiv rata i za mir, zalažući se za ljudska i manjinska prava, radeći na obnovi tolerancije i povjerenja u Hrvatskoj i suradnji s našim susjedima.
Pa, ako se ovaj političar po zanimanju i u vrijeme hrvatskog Domovinskog rata, kako kaže, borio protiv rata, neka nam napokon otkrije u kojoj je hrvatskoj ratnoj postrojbi bio, ima li možebitno i neki čin iz Hrvatske vojske ili policije, je li je možebitno negdje bio na prvoj crti obrane i zalagao se među (svojim) četnicima za prekid vatre, ubijanja nevinih Hrvata i tome slično. Eto, njegov drugar, srpski četnik Vojislav Stanimirović, nakon okupacije Grada Vukovara bio je srpski gradonačelnik tog junačkog grada i ravnatelj vukovarske bolnice koju su četnici nazvali „Sv. Sava“. S obzirom na njihovo političko i ino prijateljstvo nas bi zanimalo kakva je bila njihova suradnja tijekom 1991. i 1992.? Nije valjda da se tada nisu ni poznavali?

Karte na stol

Pupovca je najbolje razotkrio Davor Jurketić, voditelj popularne tv – emisije „U zdrav mozak“, kad mu se predstavio kao hrvatski premijer Tihomir Orešković, a ovaj je stvarno mislio da razgovara s tako važnom hrvatskom ličnošću. Svi koji su to gledali mogli su zaključiti samo jedno – da je Pupovac uistinu politički „plitak“ i kameleon kakvog majka rađa jednom u stotinu godina.
Ali, da ovog čudnog političara ne podržava ni nekoliko posto Srba koji žive u Hrvatskoj po zna koji puta javno je pokazao i dokazao mag. iur. Nenad Vlahović, čelnik Srpske pravedne stranke i predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj. Čovjek je objavio i otvoreno pismo s nazivom „Milorade Pupavec – „karte na stol“ u kojem ga pita i optužuje za niz kriminalnih djela, ali to je pismo, osim na pojedinim portalima, ostalo prešućeno i marginalizirano, a poglavito od legalnih institucija koje su se već odavno trebale „pozabaviti“ s navodnim financijskim malverzacijama „najvećeg Srbina među Hrvatima“.T
Tako ga Vlahović među ostalim javno pita, a Pupovac šuti, kako je i na koji način stupio u posjed ili vlasništvo reprezentativnog prostora u Gajevoj 7 u središtu Zagreba, kojeg SNV i SDSS već godinama koriste, je li taj prostor bio vlasništvo nekadašnje beogradske Politike i u kakvoj je vezi s njima danas, gdje je nestala većina opreme prigodom preseljenja SNV-a iz Ilice 16 u Gajevu 7, koliko je članova njegove stranke pravomoćno osuđeno, je li točno da je stan u Berlinu u kojem se nalazi njegov sin i snaha kupio, koliko ga je platio, iz kojih novaca, koliko je puta u ovih 20 godina boravio u SAD i Velikoj Britaniji, zbog kojih poslova i je li možebitno zbog osobnih interesa, itd. i tako redom.
Vlahović kaže da ne će biti zadovoljan dok se ne pokrene istraga o svim malverzacijama Pupovca, kojem su Srbi u Hrvatskoj „zadnja rupa na svirali“.
Pa, kako bilo da bilo na redu su DORH, Uskok i slične službe. Pupovac mora odgovarati.
A to da ga pljuju i vrijeđaju na ulici možda je i reakcija na otvoreno pismo časnog i uvaženog Nenada Vlahovića koji se ne da zastrašiti, baš kao što se nije dala ni Predsjednica Republike od jednog marginalnog i „bolesnog“ srpskog političara.T

4 komentara

Uskoči u raspravu
  1. ZDS
    #1 ZDS 22 veljača, 2016, 07:46

    E, moj Molorade, nitko ne voli-malo čudno!?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.