NAGRADE NA FESTIVALU U BETINI

NAGRADE NA FESTIVALU U BETINI

9. rujan, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

U nedjelju, 8. rujna, u Prezentacijskom i informacijskom Centru Betina svečano zatvoren i velikim pljeskom ispraćen drugi po redu Betina Film Festival.

Dvorana je bila prepuna posjetitelja, a manifestaciju je vodila i lijepim riječima hvale zaključila zadarska glumica Tamara Šoletić. Članovi stručnog žirija, profesor s Umjetničke akademije u Splitu Vlado Zrnić te filmski kritičari Ivica Perinović i Marko Njegić, odabrali su najbolje od 66 kratkometražnih filmova prikazanih u natjecateljskom programu.

U kategoriji hrvatskih filmova, najboljim igranim filmom proglašen je film Leona Lučeva Malo se sjećam tog dana, a nagradu je preuzeo Sandro Miljuš, dok je nagradu za najbolji dokumentarni film dobio i preuzeo Arsen Oremović za svoj film Tak kak je. Nagradu za najboljeg mladog autora dobio je Tin Meze za film Sahrana (posljednji film u kojem je igrao velikan hrvatskog glumišta Ivo Gregurević), a nagradu je preuzela producentica filma Maja Gros. Najboljim animiranim filmom proglašen je Jedan od mnogih  Petre Zlonoge.

Međunarodni filmovi dobitnici nagrada su igrani film Yasmina (r. Ali Esmili, Claire Cohen), dokumentarni film Black Sheep (r. Ed Perkins) te animirani film One Small Step (r. Bobby Pontillas, Andrew Chesworth).

Zadovoljstvo s drugim izdanjem Betina Film Festivala te zahvale organizatorima, udruzi Mirage Kreativni Studio, izrazile su direktorica Turističke zajednice Betina Ana Mijat te predstavnica Narodne čitaonice i knjižnice Tisno te Prezentacijskog i informacijskog Centra Betina Andrea Vlaić.

Gromoglasnim pljeskom dočekan je osnivač i direktor festivala, Frane Bilić koji se zahvalio publici koja je svih pet dana festivala u velikom broju pratila i pljeskom nagrađivala sve prikazane filmove, pokroviteljima, partnerima i sponzorima koji su poduprli festival kao i volonterima, stručnom žiriju te svom organizacijskom timu, svima koji su svojim zalaganjem Betina Film Festival u njegovom drugom izdanju podignuli na jednu veću razinu.

Reakcije svih prisutnih na projekcijski i popratni program ovogodišnjeg betinskog festivala pokazuju da će se u tom smjeru ići i dalje, prema još boljem i jačem trećem izdanju festivala.

Osim bogatog projekcijskog programa koji je u jednu malu sredinu vratio film, veliku važnost festival ima i za one najmlađe – na zatvaranju su tako dodijeljene i diplome polaznicima Filmske školice u sklopu programa BAFF Kids. Djeca, od 10 do 16 godina, na radionici su pod stručnim vodstvom Maje Stojić i Vinka Radovčića napravili i kratkometražni film koji je prikazan na samom zatvaranju i dočekan s oduševljenjem, kako mališana, njihovih roditelja, ali i svih prisutnih.

Festival je zaključio dugometražni film Teret redatelja Ognjena Glavonića, koji je, kao i ostala četiri prikazana cjelovečernja filma bio izvan konkurencije.  T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Maria Guadalupe
  #1 Maria Guadalupe 14 rujan, 2019, 08:06

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.