NA INCIJATIVU HSP AS U SABORU ZATRAŽENO UKIDANJE MESIĆEVOG UREDA

NA INCIJATIVU HSP AS U SABORU ZATRAŽENO UKIDANJE MESIĆEVOG UREDA

19. ožujak, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

1

Klub zastupnika HSP AS u Hrvatskom saboru, koji čine predsjednik stranke prof. Ivan Tepeš te dopredsjednik stranke prim. dr. Ivan Krin i glavni tajnik Pero Ćorić održao je konferenciju za medije u Hrvatskom saboru dana 17. ožujka glavna tema bilo je stavljanje u zakonsku proceduru HSP AS-ovog prijedloga Zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti. Krajnji cilj HSP AS jeste isti zakon raspraviti i usvojiti te trajno ukinuti Ured bivšeg predsjednik Stjepana Mesića.

Glavni tajnik Pero Ćorić podsjetio je kako je HSP AS još 22. svibnja 2015. isti zakon stavio u zakonsku proceduru te je na temelju Članka 178. Poslovnika Hrvatskog sabora pokrenuo inicijativu za provođenje istog. Novinarima je dostavljen prijedlog našeg zakona koji će u istom obliku biti ponovno pokrenut u za to predviđenom zakonskom roku.

O prijedlogu izmjena Zakona govorio je prof. Ivan Tepeš pojašnjavajući glavne aspekte zašto HSP AS ne odustaje od svog prijedloga: „Sporan je članak 6. Postojećeg Zakona koji kaže da se te izmjene ne odnose na jedinog predsjednika koji to može konzumirati do kraja života, a to je Stjepan Mesić. Ono što također moramo naglasiti jeste i činjenica kako je rad bivšeg predsjednika Mesića u kontradiktornosti s vanjskom politikom Hrvatske. Isto tako, kada razgovaramo u uštedama na sve strane, nije zanemariv niti trošak ovog Ureda, tako da su sve to argumenti zbog kojih idemo u izmjenu ovog Zakona!“ T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.