MOGU LI PEČARIĆ I RAZUM KNJIGU O JASENOVCU PROMOVIRATI U BEOGRADU?

MOGU LI PEČARIĆ I RAZUM KNJIGU O JASENOVCU PROMOVIRATI U BEOGRADU?

30. siječanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Što znači „nastavak dobre kulturne suradnje“? I to još na poticaj Pupovčeva Srpskog narodnog vijeća? Nema tome dugo, Pupovac nam je u Zagreb doveo srbijanskog književnika, političara i zločinca Vuka Draškovića, koji je promovirao jednu svoju sramnu knjigu. Je li to ta „kulturna suradnja“?

Još nismo čuli ni čitali da je neki poznati i priznati hrvatskih književnika održao neku svoju promociju povijesnog djela usred Beograda! Kako, zašto? A tako „dobro“ surađujemo.

Zbog čega Srbima, kao agresorima, sve opraštamo, a oni nas kontinuirano pljuju i blate, od NDH, Jasenovca do Domovinskoga rata?

Napisao: Mladen Pavković

Ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek sastala se sa srbijanskim ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem koji je u Zagrebu na poziv Pupovčeva Srpskog narodnog vijeća (sic!) sudjelovao na Svetosavskoj akademiji.

Mediji izvještavaju da se razgovaralo o kulturnoj suradnji, ali i o povratu kulturnih dobara u Hrvatsku. Nigdje naravno ne piše da je riječ o ukradenim kulturnim i inim predmetima od strane Srba u svetom hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Hrvati su „sretni“ što su, kako je rekla hrvatska ministrica, nakon dugogodišnjih procesa povratka umjetnina iz Srbije oko ovog pitanja pri samom kraju.

Iz Srbije je u Hrvatsku od 2001. do 2018. vraćeno 26.885 pokretnih kulturnih dobara u muzeje, crkve, manastire i arhive.

Otuđeno blago

Nu, koliko je još otuđenih predmeta kod bivših agresora nije poznato, ali se zna da dosad nisu vratili kulturno blago iz manastira Krka i Šibenika.

Nakon ovog kulturnog i kriminalnog zlodjela, skandala nad skandalima, kako je moguće da se tek tako prelazi preko toga? Kao prvo, nas zanima, jesu li predmeti vraćeni cijeli ili oštećeni, tko ih je ukrao i zašto, i je li netko odgovarao ili će odgovarati zbog ovog lopovluka?

Srbi, na čelu sa Srpskim narodnim vijećem, čitavo vrijeme pričaju da nije bilo agresije na Republiku Hrvatsku!? Pa, ako nije bilo, tko je otuđio sve to blago?

I zašto bi mi sad morali i trebali biti sretni što nam je nakon toliko godina tek jedan dio vraćen bez ikakvih obeštećenja i sankcija?

Drugo, što znači „nastavak dobre kulturne suradnje“? I to još na poticaj Pupovčeva Srpskog narodnog vijeća? Nema tome dugo, Pupovac nam je u Zagreb doveo srbijanskog književnika, političara i zločinca Vuka Draškovića, koji je promovirao jednu svoju sramnu knjigu.

Je li to ta „kulturna suradnja“?

Još nismo čuli ni čitali da je neki poznati i priznati hrvatskih književnika održao neku svoju promociju povijesnog djela usred Beograda!

Kako, zašto? A tako „dobro“ surađujemo.

Zbog čega Srbima, kao agresorima, sve opraštamo, a oni nas kontinuirano pljuju i blate, od NDH, Jasenovca do Domovinskoga rata?

Dakle, ne možemo ići dalje, dok se ne ustvrdi tko je opljačkao kulturno blago Hrvatske, i kada će zbog toga odgovarati?

Pupovac opet provocira

U svakom intervjuu, pa i onom koji je nedavno dao tjedniku Express (27. siječnja 2019.), predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac, nigdje i nikada ne kaže, primjera radi, „hrvatska država“ i tome slično. Za njega i njegove političke satelite hrvatska država je „naša država“, a Vlada Republike Hrvatske – „Vlada“!?

Taj i takav, koji je već odavno trebao odgovarati za niz svojih navodnih kriminalnih, političkih i inih postupaka, i dalje je dio vladajuće većine, kao što je uvijek bio.

To je politikant kakav se vjerojatno rađa jednom u stotinu godina!

Osim toga, svako malo dijeli lekcije, uopće se ne obazirući tko je i što je.

Nu, nije on kriv. Krivi su oni koji mu, kao šupljoj političkoj „kruški“ svako malo daju nešto komentirati, a on svaku prigodu dobro iskoristi za zamjenu teza.

Tako u spomenutom intervjuu, uz ostalo, proziva vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i kaže da je „marioneta jednog tipa politike koja od 2012. želi Hrvatsku vratiti u tamnu političku prošlost“, a kad se ga pita je li može imenovati nositelje te politike, odgovara da „oni dolaze iz dijela političkih stranaka, uključujući HDZ, ali i dijela braniteljske populacije, obavještajnih i policijskih krugova i crkvene grupacije“.

Znači, svi žele Hrvatsku „vratiti u tamnu političku prošlost“, pa čak i hrvatski branitelji, koji su se borili i koji se i dalje bore i protiv takvih kakav je i taj, nažalost, jadni i sirovi politički manipulant!

Zatim ističe da je „potrebno zaštiti Ustav ove države (koje države, op.p.) jer ove grupacije žele narušiti temeljne ustavne vrijednosti“ te dodaje da „žele narušiti vrijednosti mira, političkog pluralizma, nacionalne ravnopravnosti i elementarne vrijednosti građanskog društva“ i da to „predstavlja ozbiljan problem“!

Kad sve to čitamo, ne možemo a da se ne zapitamo: zbog čega su u svetom hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu toliki ljudi dali svoje živote?

Da im razno razni pupovci drže lekcije?

Kako netko uostalom može biti saborski zastupnik, kao taj, a da nikada javno nije priznao agresiju na Republiku Hrvatsku?

Više u Beogradu nego u Zagrebu

S druge pak strane, ovaj tužni i žalosni politikant, više je u Beogradu nego u Zagrebu, što nažalost „nikoga“ ne brine. Čak se ide tako daleko da se ignoriraju zahtjevi Hrvata da mu se ukine financijska i ina dotacija za njegov politički bilten Novosti, koji godinama pljuje po svemu što hrvatski diše.

Čudno je da u svojim govorima zaobilazi Škabrnju i njezine nevine žrtve, iako je rođen u tome kraju? Kako, zašto?

Umjesto da osuđuje srpske ratne zločince, on ih brani, pa čak i posjećuje u zatvorima!

Da komedija bude veća, sve to Hrvati još i dobro plaćaju!

Dakle, Pupovac se jasno i glasno izjasnio tko „destabilizira hrvatski ustavni poredak i narušava hrvatski ugled u svijetu“!

Srbi, poput njega, sigurno ne.

I za to su krivi „svi“, od „gradonačelnika Vukovara, branitelja do obavještajnih i policijskih krugova te crkvenih grupacija“. Popovi koji na snimci, zajedno s mitropolitom Porfirijem pjevaju pjesmu posvećenu četničkom vojvodi i ratnom zločincu Momčilu Đujiću, „nemaju veze“ s time, a još manje s mržnjom koju iz dana u dan nama Hrvatima (!?) spočitava notorni Pupovac! (Zamislite da su zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića „uhvatili“ da pjeva ili „mrmlja“ neku ustašku pjesmu!)

Najžalosnije je što hrvatski državni vrh šuti (!?) o Pupovčevim izljevima bijesa, mržnje, krivotvorinama i sličnom – što se može protumačiti i kao „podrška“!?

Dokle? T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. SOFIJA ROSA
  #1 SOFIJA ROSA 19 veljača, 2019, 23:07

  Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. X.2.
  #2 X.2. 9 veljača, 2019, 10:31

  politiku koju vodi pupavac+deyan jowish je nastavak politika braće pribičevića sa istoričarima tipa čubrilović(4c.akademik u jazu),kresić i sl.,ta politika/platforma je davno napisana ,a provode ju pupavci za izrod-političarima hrvatske,pod patronatom EU+V.B.,Ruse bi iztoga isključio..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Gvido
  #3 Gvido 31 siječanj, 2019, 22:33

  Bilo bi vrlo korisno da ta antikristijanka održi akademiku Pečariću predavanje o “konclogoru i ubijanju srpske dece” u Sisku 1942/43. Sve je to ona vidjela i posvjedočila, iako je došla na svijet tri desetljeća kasnije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Stjepan
  #4 Stjepan 31 siječanj, 2019, 20:15

  Degutantna suradnja Zagreba i Beograda, kažete. Odvratna, zapravo, jer je usiljena i uvlakačka. Imam konstruktivan prijedlog: Neka Bandić odlikuje bivšega inoministra jugoslovije, budu lončara, udbaša koji nas je razoružao po narudžbi slobodana miloševića (živi u Rusiji, nije zaklopio plemenite i krvoločne oči).Bandić, kojega je sisačka đoksa ikača nazvala licemjerom, jer dolazi u Brezovicu među antife i ne zna pozdraviti SF-SN! Da nije toliko mrziteljski raspoložena spram davora bernardića, kojega bi žurno bacila u otpad, pa je nema na popisu potencijalnih europarlamentaraca. Svemu bi u zbližavanju sa zločinačkim čoporom svetosavaca preko Dunava najviše mogla pomoći prištava ikić baničekova esdepejka koja ljubi četnike vojislava šešelja. Sjetite se samo bajage i drugih čuda s onima koje prosječni Siščani ne mogu ni zamisliti. Da, zadnjega lanjskoga mjeseca upalila je prvu advetsku svijeću (po nalogu ck sk), a novo je ljeto otpočela kažnjavanjem svećenika na privatnom zemljištu, otkazala prostorije Matici hrvatskoj (ne valjda stoga što je dipl.iur. Jelena Ste(pićka) iz GOS-a stalno pisala anonimne kaznene prijave protiv žute blesavice i baničeka, kuma velikog i bolesnoga mislioca marasa i dičnoga šefa jadne titoračanove partije u zagrebu. Dobro se beštija potkožila, raspolaže dionicama, kupila vikendicu na Pagu poput ljepotice mrak-taritaš, zaposlila familiju, popravila svratište za djecu s duševnim potrebama, užasna beštija koja navija za kandidaturu onog nesposobnog mafijaša milanovića. Sretna je što ga podržava i četnički zet ivo yosipović đujić, rasplakan što su neki iz kruga KGK napadali njegova oca udbaša na vikendu u El Shatu s ostalim orjunašima. O ikićkinim zamjenicima samo najbolje: krička je nešto previše kenjao u Uskoku o 90-km opljačkanoj pruzi Sisak-Glina-Karlovac i udruzi kopa beache, a rendulić vazduhoplovac? Baš lijepa ekipa! I baš lijepo trenira očajne rimokatoličke Siščane, uz pomoć sdss-a i muslića i imama alema. Bog i Hrvati!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Žrdina
  #5 Žrdina 30 siječanj, 2019, 23:47

  Slovenci piju vodu filtriranu kroz poklane Hrvate.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. mugabe
  #6 mugabe 30 siječanj, 2019, 18:52

  “Nu”, jes, jes, nu..nu…nu

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Black Jack
  #7 Black Jack 30 siječanj, 2019, 14:32

  Degutantna je ta “saradnja” Zagreba i Beograda!
  Partizani i Četnici kao u doba križnoga puta kada su zaklali 500000 Hrvata!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.