MISA ZA UBIJENE U BORIČEVCU

MISA ZA UBIJENE U BORIČEVCU

21. srpanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

S obzirom da delikatna epidemiološka situacija s pandemijom koronavirusa ne obećaje neograničena slobodna okupljanja velikoga broja ljudi, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnoga društva Ante Beljo upozorio je zavičajne, braniteljsko-stradalničke udruge i organizacije, te jedinice lokalne uprave i samouprave da se u teško stradalom Boričevcu, kod Donjega Lapca, uz 79. obljetnicu masovnoga četničkoga zločina nad Hrvatima – koji je za propale Jugoslavije danom ustanka naroda Hrvatske – krajem srpnja ne može očekivati velik broj hodočasnika. Ipak, kod spomenika Republike Hrvatske za pogubljena 24 člana roda Ivezića na Dabinu vrhu održat će se zajednička molitva, paljenje svijeća i polaganje zajedničkoga vijenca.

Svetu misu zadušnicu potom za ubijenih 2400 Hrvata Boričevca i drugih naselja južne Like i susjedne Bosne, vodit će župnik Crkve hrvatskih mučenika i dekan udbinski vlč. Josip Šimatović i župnik D. Lapca vlč. Dino Rupčić.

Usprkos očekivanjima i nagađanjima da će čelnici manjinske Srpske demokratske samostalne stranke i Srpskoga nacionalnoga vijeća, članovi koalicijske HDZ-ove saborske većine – u znak dobre volje u nagodbenjaštvu – odustati od zdravorazumski besmislene Hrvatima i gadljive komemoracije za sudionike četničkih ubojstava katolika desetljećima lažno prikazivanih antifašistima. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.