MISA I VIJENCI ZA HRVATSKE ŽRTVE U SISKU

MISA I VIJENCI ZA HRVATSKE ŽRTVE U SISKU

16. svibanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Pod zastavom udruge veterana, članovi sisačkoga Ogranka “Hrvatskog domobrana” nazočili su u subotu, 16. svibnja, pod vodstvom zamjenika predsjednika i tajnika, Ivana Vukušića i Saše Petrića, u katedrali Uzvišenja sv. Križa misi zadušnici za stotine tisuća zločinački ubijenih hrvatskih vojnika i civila po završetku Drugoga svjetskoga rata na Bleiburškom polju i dugo poslije uspostave Titove komunističke jugoslavenske vlasti na tzv. križnim putovima. Od toga ratnoga zlodjela na području Slovenije ostalo je 600, a u Hrvatskoj 840 masovnih grobišta, rekao je mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački.

S tim u vezi spomenuto je nečasno i brutalno postupanje britanske kraljevske vlasti i vojske, koje očito nisu obvezivale međunarodne i Ženevska konvencija o zaštiti razoružanih ratnih gubitnika i civila predane osvetničkim partizanima na milost i nemilost marševa smrti. Odgovornost za samovoljnu repatrijaciju Hrvata, djelo je najviših britanskih zapovjednika Petoga korpusa Osme armije poput feldmaršala Harolda Alexandera i brigadira Patrika Scotta, te političara Harolda Macmilana i premijera Winstona Churchila.

Za pokoj duša stradalih Hrvata, domobrani su zajedno s ostalim Siščanima kod spomenika blaženiku pred prvostolnicom palili svijeće i molili za dušu najvećeg našega nacionalnoga domobrana, zaštitnika od Pavelićeve i Titove vlasti, zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca.

Članovi Ogranka “Hrvatskoga domobrana” obišli su s vijencem i cvijećem prvi “Bijeli križ istine” za oko šest tisuća bez suda ubijenih hrvatskih domoljuba nakon 1945., na ulazu u partizansku mitološku šumu Brezovicu. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Susan Benson
  #1 Susan Benson 17 svibanj, 2020, 09:39

  Pozdrav, trebate li brz zajam?
  Ja sam Susan Benson, zajmodavac sam i financijski savjetnik.

  S obzirom na ekonomsku stagnaciju kroz koju svijet prolazi zbog nastajanja Corona-virusne bolesti (COVID-19), mnogi se ljudi suočavaju s nevremenim financijskim izazovima. S prisutnošću novčanog viška u našoj instituciji, želimo ubrzati promet novca financiranjem klijenata unutar i izvan Europe kreditom.

  Ako vam je potreban hitan zajam za pokretanje posla, kupite kuću ili automobil ili vam treba zajam iz drugih osobnih razloga? Želim da kontaktirate moju tvrtku. Pružamo sve vrste zajmova kao osigurani i neosigurani zajmovi. Ako ovo čitate i znate da vam treba financijska podrška, jednostavno nam pišite putem e-pošte: [email protected] ili mi direktno pošaljite poruku na WhatsApp putem: +447903159998 i primite odgovor u trenu.

  Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i posvećeni smo vam pomoći da poboljšate svoje dugoročne i kratkoročne financijske ciljeve, jer je vaša konačna cilj financijska stabilnost.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.