MI BRANITELJI SMO PODRŽALI BRANITELJA ZLATKA DALIĆA

MI BRANITELJI SMO PODRŽALI BRANITELJA ZLATKA DALIĆA

20. srpanj, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Piše: Mladen Pavković

Ovaj mulj i kaljužu spasila je na određeno vrijeme hrvatska nogometna reprezentacija predvođena Zlatkom Dalićem. Hrvatska je gotovo mjesec dana bila „prekrivena“ nacionalnim bojama, a mediji su isključivo (osim onih Pupovčevih, Pilselovih i jugoslavenskih) izvještavali o najvećem uspjehu hrvatskog športa.

Međutim, kako se kod nas sve relativno brzo zaboravlja, tako će bojimo se i ovaj golemi svjetski uspjeh relativno brzo staviti pod tepih, poglavito kad počnu suđenja najboljim hrvatskim nogometašima Modriću i Lovrenu.

Podrška branitelja

Kad su Dalića izabrali za hrvatskog nogometnog izbornika malo je tko vjerovao u njegov uspjeh. Nu, prvi su mu javno (što se također zaboravilo i namjerno prešutjelo) dali bezrezervnu potporu hrvatski branitelji, kad su mu još u ožujku ove godine u prostorijama zagrebačke HVIDR-e svečano uručili „Veliku zlatnu plaketu“ te poručili da su uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju i u dobru i u zlu. Tko je tada osim nas bio spreman to učiniti?

Inicijator ovog priznanja bila je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., odnosno moja malenkost, a pored Udruge branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“ potporu su nam dale i druge Udruge, a poglavito Ministarstvo hrvatskih branitelja na čelu s ministrom generalom Tomom Medvedom.

Prvi smo javno predložili (što je naravno prešućeno i marginalizirano) da se ponedjeljak, 16. srpnja proglasi neradnim danom, da se svim hrvatskim sudionicima Svjetskog prvenstva u Rusiji dodjele državna odličja, da se Zlatko Dalić proglasi počasnim građaninom Grada Zagreba te da jedan trg ili ulica u glavnom gradu nosi ime po velikanima hrvatskog nogometa – da se ne zaboravi!

Kad su Dalićevi izabranici ostvarili najveći uspjeh hrvatskog športa počelo se okretati „nebo i zemlja“. Svi su odjednom bili „za“. To nas je podsjećalo i na suđenje generalima Markaču i Gotovini, mada možda i nije za usporedbu. Naime, mjesec dana prije izricanja presude ovim hrvatskim velikanima, jedva smo na zagrebačkom Zrinjevcu uspjeli okupiti dvjestotinjak ljudi koji su im dali potporu. Međutim, kad su oslobođeni zagrebački je Trg bana Jelačića bio premali da primi sve one koji su „vjerovali“ u njihovu nevinost!

Tada nam se prvo smučilo kad smo vidjeli da je zajedno s njima u zrakoplovu iz Haaga doputovao i bivši žalosni ministar branitelja Predrag Fred Matić, koji hrvatske branitelje naziva „teroristima“ i zbog kojeg su branitelji protestirali 555 dana i koji snosi određenu „odgovornost“ i za preranu smrt hrvatske heroine Nevenke Topalušić, po kojoj danas nosi ime i trg po kojem se ovaj jadni politikant, okružen policajcima, godinama šepurio poput zagorskog purana!

Čitavo je vrijeme izigravao „nezavisnog“ političara, a ispod kaputa neprestano mu je „virila“ zvijezda petokraka!

Da, to su oni koji skaču samo kad se pobjeđuje, kad ocijene da bi i oni mogli uhvatiti komad kolača, koji im ne pripada.

Glumci, i to loši, koji ljetuju po „sedam kuna“, a što drugo?

Nakon velikog uspjeha Vatrenih

Zahvaljujući velikom uspjehu hrvatskih nogometaša, svi problemi pali su zasad u drugi plan. Više „nitko“ ne pita zašto su nam zdravstvo, kultura i poljoprivreda dotaknuli dno, zašto nema lijekova (obično se nude neki „zamjenski“), zašto u ustanovama gdje se liječe najteži bolesnici, recimo od raka, u WC-ima nema ni toaletnog papira, zašto se bune medicinske sestre, prosvjetni djelatnici, branitelji koji nemaju ni za liječenje, a kamoli za goli život, odakle većini novaca „koliko treba“ za odlaske na nogometne utakmice u Rusiju (čak nije bilo važno ni koliko je koštala ulaznica), itd. i tako redom.

Tko je u ove dane euforije uopće postavio i pitanje: zbog čega Hrvatski sabor ne radi daljnjih dva mjeseca, odnosno zbog čega zastupnici (svaka čast iznimkama) ne dolaze na svoja radna mjesta, već sabornica „zjapi“ prazna, kao da se tamo jedino odlučuje o uvozu „kikirikija“?

Inače, jeste li primijetili kako su poglavito zanimljive sjednice hrvatske Vlade, koje uživo prenosi i HRT? Tamo nema rasprava ni onih koji su protiv ni suzdržani. Kad predsjedavajući pita: tko je „za“ svi su za! Kao u Albaniji ili Sjevernoj Koreji!

Nakon velikog, svjetskog uspjeha, sada će hrvatske nogometne reprezentativce, a poglavito Dalića, razvlačiti poput guma za žvakanje.

Tako su i nas, jedno vrijeme, razvlačili nakon pobjede u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. A danas neki ne žele ni na grob prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana! T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #2 Linda Mark 9 travanj, 2020, 11:20

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto za molim vas, recite mu samo ja gospođa Linda McDonald da vas usmjerim za sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. merle
  #3 merle 22 srpanj, 2018, 15:19

  MA GOSPODINE PAVKOVIĆU POTPUNO SE SLAŽEM SA VAMA A podrumskog štakora matića NE TREBA SPOMINJATI JER ON NIJE VRIJEDAN TOGA!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #4 Anonimno 22 srpanj, 2018, 09:37

  Potpisujemo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #5 Anonimno 21 srpanj, 2018, 11:27

  Sve jt to točno, lp g. Pavkoviću.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.