MAJI RUNJE I KRUGU ZA TRG TREBA UPUTITI JAVNU ZAHVALU

MAJI RUNJE I KRUGU ZA TRG TREBA UPUTITI JAVNU ZAHVALU

27. lipanj, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

Više od deset godina neumorno prosvjedovali na trgu jugoslavenskog zločinca, tražeći da se njegovo ime ukloni s najljepšeg trga u Zagrebu. Osobno u više navrata, pa i u vremenima najvećih obiteljskih tragedija bio nazočan na tim prosvjedima ne samo u Zagrebu, nego i tijekom dvadeset godina života u Australiji do 1990. godine

Napisao: Antun Babić

Prijedlog Milana Bandića da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske još jedna je podvala najvećeg političkog kameleona u povijesti nove hrvatske države. Naravno, treba proslaviti Bandićev poraz u njegovoj 25. godišnjoj obrani zlikovca, maršala Tita. No, istovremeno važno je držati na umu kako se radi o čovjeku čija riječ ništa ne vrijedi i koji je bio najuporniji čuvar imena maršala Tita, nego bilo koji hrvatski komunist ili član SDP-a. Da je ostao živ čak bi i Ivica Račan prije nego Bandić popustio pred pritiskom javnosti da se s javnih mjesta u Hrvatskoj promjene imena trgova, ulica i raznih drugih javnih mjesta koja su nosila i nose ime partizanskog koljača stotine tisuća Hrvata nakon Drugog svjetskog rata.

Solomonsko rješenje

Bandićeva opijenost s moći koju mu daje vlast u Zagrebu, ili pak strah od istinskog i nenamještenog suđenja za zlouporabu vlasti, o čemu i ptice na grani u Zagrebu pjevaju, toliko je nazočna u svim njegovim današnjim političkim, tj. oportunističkim potezima, da je on ovih dana spreman prodati sve i svakoga samo da spasi svoju debelu, ali i sve manje sigurnu kožu.

Pritisnut od Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, s jedne strane, i njegovih komunističkih istomišljenika, s druge strane, Bandić je došao sa solomonskim rješenjem da se ime Trg maršala Tita promijeni u ime Trg Republike Hrvatske. U normalnoj zemlji i normalnom društvu, meni bi takav prijedlog bio sasvim prihvatljiv. Ne i u Hrvatskoj, koja je pod čizmom maršala Tita nosila ime Socijalistička Republika Hrvatska, a sadašnji Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu zvao se Trg Republike (1947. do 1990.) 

Trg hrvatske države ili Trg dr. Franje Tuđmana

Moj prijedlog za ime koje bi trebalo dati sadašnjem Trgu Maršala Tita je – TRG HRVATSKE DRŽAVE. Hrvatski se narod više od 900 godina borio za svoju samostalnu državu i to ime odavalo bi priznanje svim generacijama Hrvatica i Hrvata koji su se borili i koji su dali svoje živote da bi mi danas imali, kakvu takvu, svoju hrvatsku državu. Kao drugu moguću opciju predložio bi ime – TRG DR. FRANJE TUĐMANA. Ipak, ma koliko ja osobno cijenio prvog hrvatskog predsjednika, HRVATSKA DRŽAVA MORA BITI VJEČNA I IZNAD SVAKOG POJEDINCA. S tim na umu pozivam sve vijećnike u Zagrebačkoj skupštini koji budu, ako Bandić ne promijeni svoje mišljenje, glasovali o promijeni imena Trga maršala Tita, da ne upadnu u zamku koju im namješta Titovac Bandić. Milanu Bandiću jako je važno da se u novom imenu vidi kontinuitet komunizma i Titove zločinačke Jugoslavije. To se mora spriječiti.

Na kraju, treba istaknuti kako su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović mudro i odlučno iskoristili svoju novu političku moć da natjeraju Milana Bandića na ovaj do sada nezamisliv Bandićev ustupak, zbog kojeg sigurno noćas neće mirno spavati. Međutim, ovo je sada odlična prilika da se također uputi i javna zahvala gospođi Maji Runje i svim članovima Odbora Krug za Trg, koji su više od deset godina neumorno prosvjedovali na trgu jugoslavenskog zločinca, tražeći da se njegovo ime ukloni s najljepšeg trga u Zagrebu. Osobno u više navrata, pa i u vremenima najvećih obiteljskih tragedija bio nazočan na tim prosvjedima ne samo u Zagrebu, nego i tijekom dvadeset godina života u Australiji do 1990. godine.

U Zagrebu, 27. lipnja 2017. T

365 komentara

Uskoči u raspravu
 1. charles lawhorn
  #1 charles lawhorn 18 lipanj, 2018, 08:46

  Pronađite brzu i povoljnu aplikaciju za kredit za plaćanje računa, postavljanje novog posla ili refinansiranje svojih projekata sa najjeftinijom stopom od 2%. Minimalni kreditni limit je 5,000 eur do 5,000,000 eur za više informacija o tome kako dobiti svoj kredit, molimo posetite [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pastorgodtime
  #2 pastorgodtime 17 lipanj, 2018, 23:37

  Želite li dobiti zajam za izlazak iz stanja spavanja koji uzrokuje bankama da ispuste vaše aplikacije za kredit kako bi dobili kredit za provedbu vaših projekata; Izgradnja stanarine ili stana; Kupi kuću i sl. Kreditna ušteda – uzajamno ima značajan kapital koji može pružiti: EURO … 10.000 do 7.500.000 EURO, $, svima koji se nalaze su financijske potrebe ili osobe koje žele dobiti zajam ni u kojem trenutku. U pogledu kamatnih stopa, to su između 1,4 i 5% ovisno o potrebnom iznosu. Za više informacija molimo kontaktirajte: {[email protected]} ili što nam je +1 (267) -29 (395) -29.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. DURDANE GUNEY
  #3 DURDANE GUNEY 17 lipanj, 2018, 06:42

  Trebate li zajam za plaćanje računa? Trebate li osobno ili poslovno
  t zajam od 5.000.000,00 eura. Nudimo zajam od 2% fiksne kamatne stope
  za thean? Trebate zajam za razne druge svrhe? Ako da, molimo kontaktirajte
  danas na ([email protected]) za zajam. Nudimo Vam
  najveće trajanje od 1-20 godina. Prije dajemo dva mjeseca počeka
  počinje mjesečna plaćanja. Dakle, ako ste zainteresirani za dobivanje zajma
  Pošaljite nam e-poštu ([email protected]) Bog vas blagoslovi Hvala

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. simon
  #4 simon 13 lipanj, 2018, 04:24

  ŽELITE LI ZAJEDNIČKI / POSLOVNI / INVESTICIJSKI ZAJMOVI? ZAJMA je ovdje za vas
  Kreditna tvrtka Simon Finn nudi vam pravi zajam.
  Dostavili smo više od milijardu dolara u poslovnim kreditima za više od 15.000 tvrtki
  vlasnici poput vas. Koristimo vlastitu definiranu tehnologiju rizika za pružanje
  s pravim poslovnim kreditom kako biste mogli razviti svoju tvrtku. Naše
  usluge su brze i pouzdane, krediti se odobravaju unutar 72 sata od
  uspješna primjena. Nudimo zajmove s minimalnim rasponom od $ 5000 do
  maksimalno 20 milijuna dolara.

  Nudimo:
  * Poslovni zajmovi
  * Osobni zajmovi ili potpis kredita
  * Ugovori za posudbu od $ 5.000.00 do $ 20.000.000
  * Izaberite razdoblje otplate od 1 do 10 godina.
  * Izaberite između mjesečnog i godišnjeg plana otplate.
  * Primijenjeni fleksibilni uvjeti i uvjeti zajma.
  * Kamate niži od 2%.

  Mi smo certificirani i vaša privatnost je 100% sigurna kod nas. Više se ne brinite
  svoje zajmove ili financije.
  kontaktirajte nas danas na našem e-mail: [email protected]
  čekamo vaš odgovor.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. LARRY FINANCE
  #5 LARRY FINANCE 13 lipanj, 2018, 04:24

  Pozdrav moje ime je Larry Scott Gregory i ja sam privatni zajam zajmodavac.

  Trebate li zajam? Želite li biti financijski stabilni? Ili želite proširiti svoju tvrtku? Nudimo kredit tvrtki, auto kredita, poslovni kredit i osobni zajam po vrlo sniženoj kamatnoj stopi od 3% s udobnim trajanjem koje je moguće dogovoriti. Ova je ponuda otvorena svima koji će moći pravovremeno vratiti novac.

  Kontaktirajte nas putem naše e-pošte: [email protected] ili WhatsApp, +2349051442970

  Čekam vam brz odgovor.
  Larry Scott Gregory

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. BIG LOAN COMPANY
  #6 BIG LOAN COMPANY 7 lipanj, 2018, 13:23

  I’m Tamara Johnson by name. I live in USA, i want to use this medium to alert all loan

  seekers to be very careful because there are scam everywhere. Few months ago I was

  financially strained, and due to my desperation I was scammed by several online lenders. I

  had almost lost hope until a friend of mine referred me to a very reliable lender called

  Mr Collins Williams Loan Company who lend me an unsecured loan of $75,000 under 24Hours

  without any stress. If you are in need of any kind of loan just contact him now via email:

  [email protected] I‘m using this medium to alert all loan seekers because of the hell I

  passed through in the hands of those fraudulent lenders thank you.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Mr.Maverick Klen
  #7 Mr.Maverick Klen 6 lipanj, 2018, 14:55

  Izlazite iz financijske krize .. dobili dobro, osigurani, zajmovi i povoljni krediti ovdje, u SAD-u .. dođite k nama da bismo došli k vama ..

  Naša ponuda iznosi samo 4% .00 za određeno razdoblje od 48 mjeseci.

  Naša ponuda vrijedi za sljedeće kategorije:

  * Osobni krediti:

  * Poslovni krediti:

  Moramo vam odgovoriti. Postoji kontakt putem kojeg možete doći do nas: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. ACCESS LOAN
  #8 ACCESS LOAN 5 lipanj, 2018, 12:01

  Zdravo,
  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u bilo kojem financijskom stresu ili trebate sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za podmirenje duga ili platiti račune i božićne kredite i novu godinu kredita? Imate li nisku kreditnu ocjenu i imate poteškoća pri dobivanju kredita od lokalnih banaka i drugih financijskih institucija? Želim vas obavijestiti da nudimo sve vrste zajmova s niskom kamatnom stopom od {3%} ako ste zainteresirani za dobivanje zajma od tvrtke ACCESS FUNDING INVESTMENT COMPANY, KONTAKTIRAJTE NAS IZMAJEM EMAILA: {[email protected]}

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. charles jackson
  #9 charles jackson 2 lipanj, 2018, 02:46

  Jeste li u nekoj financijskoj krizi? Trebate li zajam za refinanciranje svog doma ili proširiti svoje poslovanje? Trebate li zajam za podmirivanje hitnih dugova i ostati s jednim zajmodavcem? Trebate li zajam za isplatu računa? itd Dobiti zajam od 2.000 dolara na 150.000.000,00 USD / EURO / POUNDS, po stopi od 2%. Novac na vašem računu unutar 3 sata od odobrenja. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, slobodno nam pošaljite svoj zahtjev putem e-maila: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Elena
  #10 Elena 19 listopad, 2017, 21:30

  Poštovani tražitelji kredita

  Imate li bilo kakvih financijskih poteškoća? Želite li započeti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je za organizacije ljudskih prava širom svijeta s jedinom svrhom pomaganja siromašnima i ljudima s financijskim poteškoćama u životu. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, vratite nam se s pojedinostima u nastavku e-pošte: [email protected]

  Ime:
  Potrebni iznos zajma:
  Trajanje zajma:
  Broj mobitela:

  Hvala ti i Bog blagoslovi
  POVJERENJE
  Elena

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Mrs. Emily
  #11 Mrs. Emily 8 listopad, 2017, 23:36

  Pozdrav prijatelju, moje ime je gospođa Emily i ja sam CEO i voditelj grupe LENDUP.CREDIT, vidio sam vaš post i shvatio sam kako vam je potreban ovaj kredit ako ste stvarno spremni za dobivanje zajma bez odgode i stres, ispunite sljedeći obrazac.

  Metode su jednostavne i jednostavne.
  Primajte i primite svoj kredit u roku od 3 sata, pod pretpostavkom da je to čvrsto u vašoj e-pošti.

  Ispunite ovaj obrazac odmah i vratite se nama kako bismo mogli započeti obradu vašeg kredita.
  Tvoje ime:
  adresa:
  zemlja:
  seks:
  dob:
  Iznos zajma:
  trajanje:
  Mjesečni prihod:
  telefon:
  Svrha zajma:
  Jeste li ga ikad koristili? Ako je tako, da biste dobili zajam?

  [[email protected]] ili [[email protected]]
  gospođo emily
  Potrebe hitne pošte

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. PATRICIA JOHNSON
  #12 PATRICIA JOHNSON 8 listopad, 2017, 15:18

  Zdravo,
  Ja sam gospođa Patricia Johnson privatna zajmodavca koja daje zajmove za životno razdoblje. Trebate hitni zajam za otplatu dugova ili trebate kapitalni zajam kako biste poboljšali svoje poslovanje? Jesu li banke i druge financijske agencije odbili? Trebate zajam za konsolidaciju hipoteke? Ne tražite dalje, jer smo ovdje zbog svih vaših financijskih problema. Posudimo novac od ljudi koji trebaju financijsku pomoć, koji imaju loše kreditne ili novca za plaćanje računa, da ulažu u posao po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij kako bi obavijestio javnost da ćemo pružiti pouzdanu pomoć i biti spremni ponuditi zajam.

  Pošaljite nam e-poruku na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. nortonfinance2017
  #13 nortonfinance2017 6 listopad, 2017, 23:00

  Jeste li pod pregledom duga ili administracijom? Jeste li na crnoj listi? Jeste li se borili za rješavanje svojih mjesečnih uplata? Želite li kupiti kuću, automobil ili poslovni zajam, ali ste pod pregledom duga ili upravi? Ako ste odgovorili DA na bilo koje moje pitanje? Molimo kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. michael richard
  #14 michael richard 6 listopad, 2017, 13:18

  Ja sam Michael Richard, ja sam glavni izvršni direktor ovlaštene renomirane tvrtke za financijske usluge koja financijsku pomoć pruža našim brojnim klijentima širom svijeta po kamatnoj stopi od 2% s minimalnim zajmom Iznos od ($ 5.000,00) i maksimalni iznos kredita (50.000.000,00 USD) u razdoblju od 1 do 30 godina. S našim fleksibilnim paketima kreditiranja, zajmovi se mogu obrađivati i prenijeti dužniku u najkraćem mogućem roku. Misija tvrtke je pružiti ljudima, surađivati organizacije i tvrtke kojima je potrebna financijska pomoć s zajmovima bez kolaterala i to nas razlikuje od Banke i druge financijske institucije, Na taj način pomažu siromašnima, potrebitima i svim onima koje su odbijene od strane banaka, intersted osobu bi trebali poslati e-mail na

  [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Grace Williams
  #15 Grace Williams 5 listopad, 2017, 10:49

  Pozdrav, moje ime je Grace Williams, žrtva prijevare u rukama lažnih zajmodavaca. izgubio sam oko 10.000 eura jer mi je potreban veliki kapital od 60.000 € skoro sam umro, nisam imao mjesta za odlazak. moje poslovanje je uništeno, i u tom procesu izgubio sam sina. Nisam mogao to ponoviti. u siječnju 2017. upoznala sam prijatelja koji me je upoznao s dobrom majkom, gospođom Alicia Radu, koja mi je u konačnici pomogla osigurati zajam u tvrtki. dobra majka želim iskoristiti ovu priliku da vam zahvalim, i da vas Bog i dalje blagoslivlja. Također bih volio iskoristiti ovu priliku savjetničkoj kolegi Hrvatskoj, da postoje mnogi scammers vani, pa ako trebate zajam i želite osigurati zajam, prijavite se samo preko gđe Alicia Radu putem e-pošte: ([email protected] ). možete me kontaktirati putem ove e-pošte: ([email protected]). ako imate bilo kakve sumnje. molim te, ona je jedina osoba koja je pouzdana i pouzdana.
  Hvala ti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Yuli
  #16 Yuli 5 listopad, 2017, 10:48

  Zdravo,
  Moje ime je Yuli iz južne Jakarta u Indoneziji, želim koristiti ovaj medij kako bih savjetovao svima da budu oprezni u dobivanju zajma, tako da su mnogi zajmodavci ovdje svi prevaranti i oni su samo ovdje da vas zamrzne iz vašeg novca, Podnio sam zahtjev za zajam od oko 200 milijuna od jedne žene u Dubaiju i izgubio sam oko 10 milijuna eura bez uzimanja zajmova, pitali su se opet i opet za cijenu, plaćam gotovo 10 milijuna, i dalje nisam dobio zajam,

  Bog je slava, upoznao sam jednog prijatelja koji se upravo prijavio na zajam, pa je dobio zajam bez ikakvog stresa pa me je upoznao s gospođom Olivijom Daniel, a prijavio sam se za 400 milijuna, mislim da je to bila šala i prijevara, ali sam dobio svoj kredit u manje od 24 sata samo 2% bez kolaterala. Vrlo sam sretan jer sam spašen od uzimanja siromašnih.

  pa ja savjetujem svima koji ovdje trebaju kredite za kontakt
  Gospođa Olivia Daniel, putem e-pošte: ([email protected])

  Još uvijek možete kontaktirati mene ako trebate dodatne informacije putem e-pošte: ([email protected])

  još jednom vam zahvaljujem na čitanju svjedočanstva i da nas Bog nastavlja blagosloviti i dati nam dug život i blagostanje

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. ALICIANA CASTELO
  #17 ALICIANA CASTELO 4 listopad, 2017, 09:06

  Pozdrav,
  Tražite li legitimne i pouzdane financije / zajmodavca? Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna financijska pomoć? Trebate hitan zajam za brisanje dugova ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Nudimo sve vrste zajmova po kamatnoj stopi od 2% ljudima, tvrtkama i društvima u jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. Mi isporučujemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište tako da nas danas kontaktirajte da biste dobili instant zajam danas.

  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. ELIZABETH LEONARDO
  #18 ELIZABETH LEONARDO 3 listopad, 2017, 17:20

  Zdravo,
  Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja daje zajmove životnom vremenu. Pružamo sve vrste kredita Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte tražiti više jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske poteškoće učinili stvarom iz prošlosti. Nudimo zajam od 5000 dolara do 50.000.000 dolara uz izuzetno kamatnu stopu od 2%. Kontaktirajte nas danas putem naše e-pošte. Nije potrebna kreditna provjera, 100% zajamčena.
  Pošaljite nam e-poštu @: ([email protected]) za prijavu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. patricija bodnarova
  #19 patricija bodnarova 3 listopad, 2017, 07:52

  Trebate zajam? Jeste li muškarac ili žena, trebate li zajam za povećanje svog poslovnog ili investicijskog kapitala. Ovdje smo za ponudu kredita po kamatnoj stopi od 2%, kontaktirajte nas putem e-pošte: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Queeneth
  #20 Queeneth 2 listopad, 2017, 22:00

  POTVRDE UGODNE PRISTUPNE ZAJMOVE PRIMIJENITE SADA:
  ([email protected])
  Tražite li poslovni kredit? osobni zajam, stambeni kredit, automobil
  zajam, studentski kredit, dug konsolidacija zajam, unsecured kredita, venture
  kapitala, itd. .. Ili ste odbili zajam od banke ili
  financijske institucije iz bilo kojeg razloga. Mi smo privatni zajmodavci, pozajmljivanje
  tvrtkama i pojedincima u niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi od
  Kamatna stopa od 2%. ako ste zainteresirani za zajam? Kontaktirajte nas danas
  ([email protected]) i dobiti svoj kredit danas.
  whatsapp: +2348062209818

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.