LETAK PROTIV MRŠIĆA KRUŽI KOPRIVNICOM

LETAK PROTIV MRŠIĆA KRUŽI KOPRIVNICOM

9. srpanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

Ovom „ministru promašaja“ uz ostalo navodno stavlja na teret: propali projekt tvornice u Tanzaniji (gubitak 100 milijuna kuna), propali projekt osvajanja tržišta Kine (gubitak 40 milijuna kuna), propali projekt osvajanja Dubaija (gubitak 40 milijuna kuna), bespotrebna kupnja Peveca u Koprivnici (gubitak 20 milijuna kuna), projekt plasiranja srpskog povrća u Rusiju (gubitak 40 milijuna kuna), projekt tvornice food solutio (gubitak 30 milijuna kuna), itd., što kad se zbroji je ukupni gubitak od 270 milijuna kuna

Napisao: Mladen Pavković

Bivši čelni čovjek SDP-a Davor Bernardić prije parlamentarnih izbora cvao je od sreće što će mu u novoj Vladi na mjestu ministra za gospodarstvo sjediti nitko drugi nego profesor ONO i DSZ-a, odnosno čovjek koji je završio sve vojne škole prije Domovinskoga rata – Zvonimir Mršić.

Kad je bivša komunistička stranka katastrofalno izgubila izbore i kad se sada marljivo priprema izabrati boljeg od popularnog Bere, pojavljuju se glasine da jedan dio SDP-ovca svim silama želi da na mjesto predsjednika SDP-a zasjedne nitko drugi nego – prof. ONO i DSZ, tj. Zvonimir Mršić.

Crvena utvrda

Ovaj daroviti politikant jedno je vrijeme bio i gradonačelnik Grada Koprivnice, a onda ga je SK-SDP politika gurnula i u fotelju prvog čovjeka najveće hrvatske prehrambene industrije – Podravke. (Prvi dan je na ovu dužnost došao biciklom, a već drugi najnovijim i vrlo skupim osobnim automobilom!).

Nu, u želji da podsjete o kakvom je stručnjaku riječ, u Koprivnici, Mršićevu gradu, „crvenoj utvrdi SDP-a“, kako govore, osvanuli su provokativni leci s nazivom „Da se ne zaboravi- ministar promašaja“. Aktualni gradonačelnik Grada Koprivnice i od nedavno saborski zastupnik Mišel Jakšić je rekao da je vidio ove letke i da dobro zna tko je njihov autor, odnosno autori.

Pa, kad zna, neka tu vijest podijeli i s nama – odgovorili su brojni Koprivničanci, vjerujući da će se i na taj način napokon saznati što je od svega toga istina, a što laž.

A u tom letku, koji je navodno podijeljen u nekoliko desetaka tisuća primjeraka, uz ostalo se može pročitati da se ovom „ministru promašaja“ uz ostalo navodno stavlja na teret: propali projekt tvornice u Tanzaniji (gubitak 100 milijuna kuna), propali projekt osvajanja tržišta Kine (gubitak 40 milijuna kuna), propali projekt osvajanja Dubaija (gubitak 40 milijuna kuna), bespotrebna kupnja Peveca u Koprivnici (gubitak 20 milijuna kuna), projekt plasiranja srpskog povrća u Rusiju (gubitak 40 milijuna kuna), projekt tvornice food solutio (gubitak 30 milijuna kuna), itd., što kad se zbroji je ukupni gubitak od 270 milijuna kuna!

Ovome još treba dodati i „rasprodaju“ Podravkinog odmarališta u Pirovcu!

U letku se dalje ističe da je „profesor ONO i DSZ“ otpustio 1.500 radnika i smanjio prihod gradskog proračuna, da je ugasio Danicu d.o.o. i zatvorio klaonicu, zatvorio pekaru, prodao lipički Studenac za sramotno malo novca (tko danas prodaje pitku vodu?), da je radnicima kao šef Podravke u 5 godina podigao primanja za 0 posto te da se pobrinuo za sebe, tj. za veliku plaću u Podravki, bonuse i nagrade, a nakon toga nastavio je enormno zarađivati u Agrokoru.. Neimenovani izvor kaže (ili laže) da je u kratkom vremenu zaradio 12 milijuna kuna i da je Zoran Milanović jednom za njega rekao: „Učinio sam ga bogatim čovjekom!“.

Stoga, Koprivničanci traže da „profesor ONO i DSZ“ napokon javno objavi svoju imovinsku karticu!

ONO i DSZ

U letku se također navodi da se „profesor“, koji je završio sve vojne škole, navodno obrukao i u tv-emisiji Nedjeljom u dva, gdje se navodno „cijelo vrijeme trudio predstaviti u pozitivnom svijetlu, kao političar koji je ujedno i ozbiljan gospodarstvenik te menadžer“ te da mu to „nikako nije polazilo za rukom“.

Stoga autor ili autori ovog letka-„podsjećanja“ zaključuju da je „vrijeme da ovakvi ljudi nestanu iz hrvatske politike i gospodarstva“.

Mršić i njegovi „učenici“ se još na ovo nisu oglasili, iako mnogi u „crvenoj Koprivnici“ s nestrpljenjem očekuju da profesor ONO i DSZ to i štošta drugo demantira, tim prije što u ovakvim teškim javnim optužbama (što čeka Državno odvjetništvo?) šutnja nije zlato, već prije – priznavanje istine. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 9 srpanj, 2020, 05:34

    Valjda će to pročitati i u SDp i donijeti pravovaljane zaključke.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.