KUMROVEČKIH PADOBRANACA JE NAJVIŠE U DIPLOMACIJI

KUMROVEČKIH PADOBRANACA JE NAJVIŠE U DIPLOMACIJI

16. siječanj, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Od hrvatske predsjednice smo saznali, (pišu mediji), kako je hrvatski veleposlanik u Beogradu, odnosno u Srbiji, poslao upit u Zagreb treba li za proslavu Oluje na zgradi veleposlanstva RH u Beogradu spustiti zastavu na pola koplja kao znak žalosti! Riječ je navodno o Gordanu Markotiću (r.1958. u Beogradu)

Napisao: Mladen Pavković

Prošao je još jedan hrvatski državni blagdan – 15. siječnja – Dan međunarodnog priznanja RH. Taj blagdan, baš kao i većina ostalih, trebali su biti i te kako proslavljeni diljem Europe i svijeta, gdje Hrvatska ima svoja veleposlanstva. A jesu li? Sjetimo se vremena komunizma. Tada se nije moglo dogoditi da neko jugoslavensko veleposlanstvo u svijetu ne obilježi Dan Republike, 22. decembar-Dan JNA, Titov rođendan i brojne druge prigodne datume. Tko to od veleposlanika ne bi učinio odmah bi „letio“ sa svojeg radnog mjesta, ali takvih je bilo malo, jer su svi „igrali“ u yugo i srbijansku frulu!

Stari partijski kadrovi

Međutim, u jednom intervjuu predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović je izjavila kako se „i sama uvjerila da ima veleposlanika koji ne da ne rade u interesu hrvatske države, nego rade protiv državne politike!“.

Ako je to točno, a točno je, onda je to strašno i nedopustivo. Dakle, riječ je o starim partijskim kadrovima ili ljudima koji su postavljeni na ta mjesta, a koji i dalje dišu kao da se zadnjih 25 godina u Hrvatskoj nije ništa promijenilo, odnosno koji su još uvijek na liniji „bratstva i jedinstva“, i koji s „puta Josipa Broza Tita ne skreću“. Najviše je takvih iz doba Mesića i Josipovića. No, kad inače pogledate životopise većine naših veleposlanika, ali i onih koji su u vrhu hrvatskih veleposlanstva diljem svijeta možete se uvjeriti da su dobrim dijelom (svaka čast iznimkama) došli na te visoke i časne funkcije zahvaljujući u prvom redu svojim bogatim komunističkim vezama, da su završili sve komunističke škole i da su kao i bivši Udbaši (svaka čast iznimkama) preko noći bez provjera došli do radnog mjesta kakvog se samo poželjeti može.

Hrvatsku državu u svijetu trebali bi u prvom redu predstavljati hrvatski branitelji, ali na takvim i sličnim mjestima njih nema. Nisu, među ostalim, završili „diplomatske akademije“. A ovi jesu. Naime, dok su se branitelji borili na prvim crtama obrane, drugi su se školovali u inozemstvu, pa sad imamo to što imamo.

Od hrvatske predsjednice smo saznali, (pišu mediji), kako je hrvatski veleposlanik u Beogradu, odnosno u Srbiji, poslao upit u Zagreb treba li za proslavu Oluje na zgradi veleposlanstva RH u Beogradu spustiti zastavu na pola koplja kao znak žalosti! Riječ je navodno o Gordanu Markotiću (r.1958. u Beogradu).

Gdje je taj bio i što je radio u vrijeme Vojno-redarstvene operacije Oluja?

Hrvatski veleposlanik u SAD-u je Joško Paro. On je 1991. bio na „prvoj crti obrane“ u uredništvu časopisa Hrvatskog filozofskog društva „Filozofska istraživanja“. Vjerojatno zahvaljujući i tom angažmanu već je godinu dana kasnije primljen u Ministarstvo vanjskih poslova, a odmah potom je uslijedila njegova briljantna karijera diplomate. Kažu da je ipak najviše zapamćen po sramnoj izjavi o prvom hrvatskom predsjedniku, koja je navodno glasila – „Pustite ludog Tuđmana“. Oženjen je s Jasnom Paro (28 godina radi kao novinarka na HRT-u).

Ne bi li bilo primjereno da je prvi čovjek Hrvatske u SAD-u netko tko poštuje hrvatsku povijest i prvog hrvatskog predsjednika? Recimo, neki hrvatski general, ali ne onaj koji je taj čin „zaradio“ u JNA, već u Domovinskome ratu? Ali, to nigdje pa ni tu nije „kriterij“.

Golstein s Titovom slikom

Najviše veleposlanika, čini se, postavile su lijeve hrvatske Vlade. Neke i bez iskustva, kao primjerice Ivu Goldsteina, čiji je otac poznati „mrzitelj“ hrvatstva – Slavko Goldstein, inače samouki povjesničar. Ivo nas je, kao veleposlanik, predstavljao u Parizu, gdje je kažu u centralnoj sobi za prijam imao izloženu uokvirenu fotografiju Josipa Broza Tita, jednog od deset najvećih europskih komunističkih krvnika.

S obzirom da je taj čovjek rođen 1958. mogao je i on biti sudionik hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, baš kao i Milanović koji ga je postavio na to mjesto, ali nije.

Od Milanovića smo ionako čuli da su u rat išle „samo budale i neškolovani ljudi“.

Sjećate li se Vanje Sutlića? On je među ostalim bio i ravnatelj HRT-a. A njegova sestra, udata za Srbina (što i ne mora biti neki grijeh) bivša je veleposlanica Hrvatske u Crnoj Gori. Imenovala ju je, a tko drugi nego – Vesna Pusić. T

I tako bi mogli redati životopise o našim diplomatima u nedogled. I uvijek se pitati: hrvatski branitelji, kako to da vas nema ni na poslovima zaštitara tih institucija u svijetu, pa da barem vidite tko se od tih i takvih veleposlanika s kime sastaje, odnosno kako i na koji način uzdižu (što bi im trebao biti posao i zadatak) hrvatsku državu?

Imamo dojam da jedan dio naših veleposlanstva u svijetu djeluju kao „željezničke postaje“. Ili bolje rečeno kao „mlake vode“. Nit štete nit koriste! T

14 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 31 siječanj, 2017, 04:22

  OPET MORAM REAGIRATI!!
  PA TKO JE ZASLUŽAN ZA OVE KONTAKTE IZMEĐU FRANCUSKIH PRIVREDNIKA I HRVATASKE VLADE ,TAKO MASOVNO ,AKO NIJE AMBASADOR KOJI STOLUJE TAMO ,A STEPINČEVSKA KRVOLIČNA NACISTIČKO-KATOLILČKA PAŠČAD SE RASPISALA O NJEMU KAO DA SMO NA PRAGU 1941 GODINE.DAKLE, SVE NAM GOVORI DA SE POMALO ŠULJAMO U STEPINČEVSKU BOŽJU DRŽAVU, KADA SE MOGU OČEKIVATI I CRNE LEGIJE KOJE PRIKUPLJAJU SVE DRUGE I DRUGAČIJE ,ZA PRISLNI RAD ,A ONO ,ODLAZAK NA ONI SVIJET.ŠTA ČEKAJU ANTIFAŠISTIČKI GRAĐANI HRVATSKE ,KUDA IH VODI OVA USTAŠKO-STEPINČEVSKO-TUĐAMANSKA FALANGA ,HDZ-EA I NA NJENOM ČELNOM MJESTU, PREDSJEDNIK VLADE ,POŠTOVANI GOSPODIN ,BLENTOVIĆ.????
  Like · Reply · 10 hrs · Edited

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 25 siječanj, 2017, 16:20

  TKO JE PROFESOR DR.IVO GOLSTEIN???
  DR.PROFESOR IVO GOLDSTEIN , JE UGLEDNI POVIJESNIČAR ,IZRASTAO U OVOM PODNEBLJU I POSTAO POVIJESNI ZNANSTVENIK SVJETSKOG GLASA ,IZA KOJEG STOJE OZBILJNA POVIJESNA GRAĐA ,POSEBNO O SREDNJEM VIJEKU, PA I NOVOM ,A POSEBNO O II SVIJETSKOM RATU.I KAO TAKAV JE UVRŠTEN U SVE EVROPSKE I AMERIČKU VIKIPEDIJU KOGA SE CITIRA ,AKO SE NETKO ŽELI POVIJESNO OČITOVATI. PA KADA JE TAKO KOJIM POVODOM SE JAVLJAJU STEINČEVSKA KLERIKALNA,KATOLIČKA PAŠČAD, SA ZAVRŠENIM VJERNAUČKIM AKADEMIJAMA ,KOD FRA-LUJE ILI FRA-KOŠIĆA ,DA O TAKO POZNATOM I PRIZNATOM SVJETSKOM ZNANSTEVNIKU PISKARAJU,LAJU AVAZOM PRAVIH STEPINČEVSKIH KRVOLOKA, SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA ,OBORUŽANI ONOM KLERIKALNO-INDOKTRINIRANOM ,KRIŽARSKOM,KRVOLOČNOM MRŽNJOM,ČIJI MOZGIĆI SU NA STUPNJU HOMO-EREKTUSA IZ GEOLOŠKOG RAZDOBLJA DILUVIJA, ČIJI SE AVAZI ČUJU OD GOSPIĆA DO KNINA ,OD KNINA DO DRNIŠA ,OD DRNIŠA DO ČITLUKA I ŠIROKOG BRIJEGA ,DAKLE,UZDUŽ I POPRIJEKO TUĐMAN-STEPINČEVSKE KRVOLONO-ZLOČINAČKE SATRAPIJE ,UPRENI PROTIV SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,AMANETSKI NASLIĐENO IZ VREMENA HOLOKAUSTSKE -BOŽJE DRŽAVE U SLUŽBI III-ĆEG REICHA. POŠTOVANA REDKCIJO ,JEDANJE O DRŽAVI NA UMIRANJZU ,SA TAKVIMNASLOVOM ,A OVAJ JE DIREKTNI ODGOVOR OVOM PAVKAOVIĆU.POŠTOVANO UREDNIŠTVO ,ODLUČITE ,VAŠA VOLJA.!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 25 siječanj, 2017, 16:18

  TKO JE PROFESOR DR.IVO GOLSTEIN???
  DR.PROFESOR IVO GOLDSTEIN , JE UGLEDNI POVIJESNIČAR ,IZRASTAO U OVOM PODNEBLJU I POSTAO POVIJESNI ZNANSTVENIK SVJETSKOG GLASA ,IZA KOJEG STOJE OZBILJNA POVIJESNA GRAĐA ,POSEBNO O SREDNJEM VIJEKU, PA I NOVOM ,A POSEBNO O II SVIJETSKOM RATU.I KAO TAKAV JE UVRŠTEN U SVE EVROPSKE I AMERIČKU VIKIPEDIJU KOGA SE CITIRA ,AKO SE NETKO ŽELI POVIJESNO OČITOVATI. PA KADA JE TAKO KOJIM POVODOM SE JAVLJAJU STEINČEVSKA KLERIKALNA,KATOLIČKA PAŠČAD, SA ZAVRŠENIM VJERNAUČKIM AKADEMIJAMA ,KOD FRA-LUJE ILI FRA-KOŠIĆA ,DA O TAKO POZNATOM I PRIZNATOM SVJETSKOM ZNANSTEVNIKU PISKARAJU,LAJU AVAZOM PRAVIH STEPINČEVSKIH KRVOLOKA, SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA ,OBORUŽANI ONOM KLERIKALNO-INDOKTRINIRANOM ,KRIŽARSKOM,KRVOLOČNOM MRŽNJOM,ČIJI MOZGIĆI SU NA STUPNJU HOMO-EREKTUSA IZ GEOLOŠKOG RAZDOBLJA DILUVIJA, ČIJI SE AVAZI ČUJU OD GOSPIĆA DO KNINA ,OD KNINA DO DRNIŠA ,OD DRNIŠA DO ČITLUKA I ŠIROKOG BRIJEGA ,DAKLE,UZDUŽ I POPRIJEKO TUĐMAN-STEPINČEVSKE KRVOLONO-ZLOČINAČKE SATRAPIJE ,UPRENI PROTIV SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,AMANETSKI NASLIĐENO IZ VREMENA HOLOKAUSTSKE -BOŽJE DRŽAVE U SLUŽBI III-ĆEG REICHA.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 31 siječanj, 2017, 11:46

   …..franu je opet*zelo*,trese ga *kozara*. Hitno se javiti
   majoru Simi Dubajiću a onda *lekarski kod dr.Dabića!
   Jel jasno????

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. X
  #4 X 21 siječanj, 2017, 18:10

  Franjo, hitna ambulanta u Vrapcu radi i vikendom…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ivo
  #5 Ivo 18 siječanj, 2017, 23:19

  Vanja Sutlic ili Jovo Kuga. Sestri je djevojacko prezime Kuga a sto je udata za Srbina ne mijenja nista.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. ndh
  #6 ndh 17 siječanj, 2017, 19:49

  Frano jedeš govna a kruh par kuna

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Black Jack
  #7 Black Jack 17 siječanj, 2017, 11:53

  ČETNICI I PARTIZANI su zajedno voljeli jednu te istu stvar: JUGOŠEVIJU
  Zbog toga nas Hrvate u udruženom zločinačkom podhvatu mrze.
  U udruženom zločinačkom podhvatu su nas klali i bacali u razne hudine jame.
  A nakon rata u Jasenovcu nasatvili ubijati!

  Banda šumskog maršala!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. FRANO
  #8 FRANO 17 siječanj, 2017, 04:17

  DANAS SU KARMINE SAMO-UPRAVNOJ -SOCOJALČISTIČKOJ DRŽAVI HRVTASKOJ.!!~!!
  OVO SU DANAS ,ZAISTA,PRAVE KARMINE ,TAKO STOJI I U NASLOVU OVOG NOVINSKOG
  IZVJEŠATAJA OBJAVLJEN NA T-PORTALU,A JA DODAJEM DA SE SLAŽEM I DA JE OVAJ DATUM ZAISTA DAN KADA JE UMRLA SLOBODA RADNIČKOG SAMOUPRAVNOG USTROJA DRUŠTVENO-PROIZVOIDNIH ODNOSA,U JUGOSLAVIJI ,ODNOSNO ,U HRVATSKOJ,KADA JE PO PRVI PUT LJUDSKO BIĆE ,ODNOSNO, JEDNA LJUDSKA ZAJEDNICA SLAVENSKIH GRAĐANA,UJEDINJENA U JEDNOJ ZAJEDNICI ,DRŽAVI JUGOISLAVIJI ,RADNIČKOM REVOLUCIJOM UKINULA KLASNU DRŽAVU I NJENE SVE ISNTITUCUJE I UVELA NARODNO-RADNIČKO-SAMOUPRAVLJANJE SREDSTVIMA ZA PROIZVODNJU ,ŠTO ĆE REĆI,PO PRVI PUTA U LJUDSKOJ POVIJESTI SE JEDNA ZAJEDNICA POPELA ,SVOJOM SVIJEŠĆU NA STUPANJ SAMOSTALNE SAMOSVIJESTI PA UKINULA PRIVATNIO VALSNIŠTVO I UVELA ZAJEDNIČKO NARODNO SMAOUPRAVNO ODLUČIVANJE O SVOM STVARANJU MATERIJALNIH VRIJEDNOSTI ,NJIHOVOJ UPOTREBI ZA EGZISTENCIJU I PERSPEKTIVNI RAZVOJ. DAKLE,TOGA DANA NAS JE KATOLIČKA CRKVA ,UZ SVESRDNU POMOĆ ,VATIKANA ,I ZAPADNE SVETE ALIJANSE NAPALA , NAČINILA VELIKE ZLOČINE ,NAJSLIČNIJE ONIMA IZ VREMENA III -ĆEG RICH NAPALA NAS HORDAMA PROFESIONALNIH UBOJICA LJUDI ZA NOVAC I SVOJIH DINARSKIH TALIBANA ,UVIJEK SPREMNIH ESKADRONA SMRTI ,U SLUŽBI ZLOČINAČKA CRKVE U HRVTA ,POTOMCIMA STEPINLČEVIH KRVOLOČNIH AŽADAJA ,USTAŠA KOJI SU 4 GODINE ,POD ZASTAVOM BOŽJE DRŽAVE ,U SLUŽBIN III-ĆEG REICHA, ČISTILI OVU SLAVENSJKKU ZAJEDNICU HRVATSKIH GRAĐANA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJI NA NAJZVJERSKIJI NAČIN PA SE TA AUTOHTONA SKLAVENSAK ZAJEDNNICA, HRVATSKIH GRAĐANA,KAO I UVIJEK NEPOKORENA , ODUPRLA SE ,UZEVŠI PUŠKE I PROTJERALA TU KATOLIČKO-KRVOLOČNU POŠAST,TE DINRSKE TRIBALNO-ANTROPOIDNE KATOLIČKE BOJOVNIKE ,KRVOLOKE ,POSMREMIVŠI IH NAJVEĆI DIO ,NARODNIM SUDOM U CRNU RUPU, A DOBAR DIO BIVA SPAŠEN OD ZAPADNE KATOLIČKRE ,ZLOČINALČKLO-PLJAČKAŠKE CRKVE I POSEBNO VATIKANA ,TE IH RASULA PO SVIM DRŽAVAMA KATOLIČKOG SVIJETA ZAPADA ,A POSEBNO PO JUŽNOJ AMERICI DGDJE SU SU SE SPECIJALIZIRALI ZA MARVENSKE GONIČE ,GAUČE.
  I DANAS PONOVNO MI ANTIFAŠISTIČKI ,AUTOHTONI HRVATSKI GRAĐANI, PONOVNO MORAMO SLUŠATI CEREMONIJALNA SLAVLJA O GODIŠNJICI I DANU KADA JE PONOVNO REINKARNIRANA TA STEPINČEVSKA ,KALSNO-ROBOVSAK DRŽAVA. NADAM SE DA ĆE ANTIFAŠISTIČKI ,SVJESNI ,HRAVTSKI GRAĐANI IMATI NA UMU ,NA BRIZI ,DA SE OVA STEPINČEVSKA, ROBOVLASNIČKA DRŽAVA ,ŠTO PRIJE PROMJIJENI U ONU PRAVU ,SAMOUPRAVNU -HRVATSKU DRŽAVU,DRŽAVU SVIH NJENIH GRAĐANA.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • bracko
   bracko 23 siječanj, 2017, 23:05

   Koji si ti sotonski okot koji besplatno egzistira i trosi uludo i zrak kojeg udises. Ali zapamti nista na ovom svijetu nije bezplatno pa i ovo tvoje bezgranicno – bolesno istresanje mrznje prema hrvatskom narodu ne ce olako proci pred konacnim sucem (Isus Krist), kojeg ti naravno nikako ne uvazavas.

   Odgovorite na ovaj komentar
 9. džudija
  #9 džudija 16 siječanj, 2017, 19:29

  Taj golštajn mrtvu mu jebem majku sramoti mi zemlju Hrvatsku. Raus u Srbiju!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. UHLJEB 007
  #10 UHLJEB 007 16 siječanj, 2017, 15:41

  Pa kuda bi Hrvatska došla, kada bi u državnim i javnim tvrtkama, zapošljavala hrvatske branitelje. Hrvatski ratnici imaju zavod za zapošljavanje i socijalnu pomoć. Diplomacija je rezervirana za ljude, kojima nitko u široj obitelji nije bio na ratištu, što nas je i dovelo u sadašnju poziciju gubitnika na svim poljima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Sanja
  #11 Sanja 16 siječanj, 2017, 14:48

  Odlično, napokon se netko sjetio i ove teme.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.