KOLINDIRANJE

KOLINDIRANJE

22. veljača, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Gdje nam je domoljublje? Ne cijenimo napor i ne poštujemo genijalne inovacije i kreacije predsjednice, dok se smrzava pred ogradom Bijele kuće, dok sav svoj šarm i dar usmjerava na nebitnog sugovornika, nekakvog američkog senatora za kojeg nitko nije čuo, dok sva naprlitana presreće glavnog čovjeka Trumpove administracije i u sedam sekundi, dogovori bitne odrednice, dok svojom pojavom i nastupom “šokira” Lavrova, baš kao Grace Kelly de Gaula, u par minuta riješi problem Slavonskog Broda i desetgodišnjeg gušenja njegovih stanovnika u “dimu” iz bosanske rafinerije, u ruskom vlasništvu

Napisala: Ankica Benček

Od samog početka pojavljivanja gospođe Kolinde Grabar Kitarović na našoj plitičkoj sceni u ulozi kandidatkinje za predsjednicu države, iz današnjeg diskursa može se zaključiti da se sustavno, u mnogo čemu koristila alternativnim činjenicama.

Ne bih te “konstrukte” sad nabrajala, jer to opće poznato.

Što god radila, gdje god bila, s kim god razgovarala, družila se, putovala, sve je to bila svojevrsna priča, ponekad i bajka, koja joj je u narodu, trebala podići vrijednost i prikazati je kao najbolju moguću političarku, suvremeno modno osviješćenu ženu, sposobnu za sve, naročito za “muške” poslove.

U početku, ponekad je to možda nekome i bilo simpatično, međutim s vremenom se izrodilo u svoju čistu suprotnost i dovelo prema istraživanjima javnog mnijenja, do niskog predsjedničinog rejtinga, što nijedan dosadašnji predsjednik države nije do sada imao.

Zabrinjavajući rezultati

Uzme li se u obzir kako sama funkcija i mjesto predsjednika države odmah pri samom upitu za ocjenjivanje nosi prioritet i donosi pozitivne bodove, ovakavi rezultati koje vidimo zadnjih mjeseci su zabrinjavajući, ne samo za predsjednicu.

Unatoč tome, umjesto da se zebrine, zapita što je tome uzrok i nastoji promijeniti svoj stil, predsjednica ustraje u tome i svakim danom gubi sve više, jer čak i oni najgoljiviji njeni birači su konsternirari, zbunjeni, zatečeni i razočarani.

Ostali, naročito oni što su bili gorljivo protiv nje se ne vesele njenim gafovima i ekskapadama, jer ih je sram. Jedni, drugi i treći, zapravo svi, osim one šačice “zaluđenih” i lobotomiranih su uvrijeđeni kao građani i birači, zbog stalnih, prizemnih, neprimjerenih, ponekad bizarnih pokušaja obmanjivanja i prikazivanja sebe kao nekakve superržene, što odjećom, obućom, stajlingom odskaće od političara i dužnosnika njene provinijencije. svojim nadnaravnim sposobnostima, šarmom, diplomacijom, nametanjem, presretanjem, uguravanjem, samoinicijativnim uletavanjem u tuđi prostor (Vlada) želi stvoriti dojam kako je ona glavna u svemu, kako bi bez nje sve propalo, zapravo kako ne bi opstali kao država. Po predsjednici, s njom smo postali svjetski čimbenik stvaranja novog svjetskog poretka i preuzeli smo određeno “vodstvo” ne samo na “nestalom” Balkanu, nego u cijelom svijetu, postali smo transatlanska poveznica, s predomišljajem i sve većom dilemom kamo se okrenuti Trumpu ili Putinu. Rusija je preko noći postala bitan čimbenik koji se ne smije osporiti i zaobići, jer…ne znam što jer, naime ništa se s Rusijom i Putinom nije dogodilo preko te jedne noći, to je samo pokazatelj nečije “stabilnosti” i stava. Nemeće se pitanje: Gdje je nestao hibridni rat?

Niti suncokret, niti vjetrokaz se tako brzo ne okreće oko svojeg uzrokom vrtnje, štiteći najprije osobni interes, a zatim predstavljajući državničku viziju, zasnovanu na potrebama novog vremena i modernog društva, gdje danas više ništa nije kako je bilo jučer, samo što to drugi ne vide.

Umjesto das mo sretni, zadovoljni i ponosni, što je naša predsjednica jedna od rijetkih koja se u hodu prestrojava, nismo zadovoljni i sram nas je.

Inovacije i kreacije

Kakav smo mi to narod? Gdje nam je domoljublje? Ne cijenimo napor i ne poštujemo genijalne inovacije i kreacije predsjednice, dok se smrzava pred ogradom Bijele kuće, dok sav svoj šarm i dar usmjerava na nebitnog sugovornika, nekakvog američkog senatora za kojeg nitko nije čuo, dok sva naprlitana presreće glavnog čovjeka Trumpove administracije i u sedam sekundi, dogovori bitne odrednice, dok svojom pojavom i nastupom “šokira” Lavrova, baš kao Grace Kelly de Gaula, u par minuta riješi problem Slavonskog Broda i desetgodišnjeg gušenja njegovih stanovnika u “dimu” iz bosanske rafinerije, u ruskom vlasništvu.

Dečki” iz vlade tko vam je kriv? Treba znati, a ne samo raditi i pokušavati.

Treba sići među narod. Treba se “narodnjački” ponašati, a ne salonski, diplomatski i gospodski. Što se diplomacije tiče, predsjednica ima jako puno prigovora. Ona to vjerojatno najbolje kuži i zna. Nije nitko poput nje napustio mjesto veleposlanice i bez ičijeg znanja i dopuštanja otišao samovoljno u NATO, za činovnicu, s mogućnostima koje se samo sanjati mogu, kao na primjer obući vojnu uniformu, nositi oružje, pucati iz oružja, posjećivati NATO postrojbe, diljem svijeta, slikavati se s onim stasitim, zgodnim i uvježbanim momcima, naročito marincima, svih boja i rasa. Tako se stvara karakter, čeliči tijelo, razvija um i svima pokazuje što sve može žena, između svega ostalog gaziti vojničkim korakom u štiklama (crvenim, žutim, zelenim,…), što je fascinantno. Kancelarka Merkel to ne zna i ne može.

Neka Angela samo proba obući vojnu uniformu, Theresa May neka proba stupati u štiklama, Margaret Thacher unatoč svojoj genijalnosti, nije mogla ni zamisliti da presreće neke svjetske velikane na marginama međunarodnog samita, Indira Gandy bi se time zgrozila, našoj Savki bi to bilo ispod časti, Milka Planinc se slabo služila engleskim, ona bi možda prišla Putinu…

Danas je novo vrijeme, nove potrebe, novi ljudi, nova diplomacija, nove mogućnosti, novi stilovi, … jednom riječi kolindiranje.

Fučkaj ustav, zakone, protokol, svjetsku piramidu vlasti, uljudno i primjereno ponašanje, dostojanstvo, vjerodostojnost, znanje, sposobnosti, kompetencije, kompeticije, kulturu, tradiciju, civilzirano ponašanje, sve je to zastarjelo. Nužno je potrebno, djelotvorno, “kreativno”, dosad neviđeno, utilitarno, svojeglavo, bezglavo, nerazumno, balkansko, primitivno, neprimjereno, jedinstveno, neprikladno, zdravo seljačko ponašanje i djelovanje, pri vrhu svijeta.

Čovjek se samo pita zašto to nije pozitivno nagrađeno, pogotovo doma, jer rejting strmoglavo i nezaustavlivo pada, pada, pada. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Vila velebita
  #1 Vila velebita 23 veljača, 2017, 12:29

  Kolinda vec dvije godine na vladi.Ne moze sminuti dva poslanika.Cigan mesic u par mjecece siminu sve Generala.Draga ptedsjedice ajde pokazi svoju hrabrost napravi nesto za Hrvatsku iHrvatski narod.Ne vrti se uvjek u istom krugu dosta je govora a malo rada.Kaznite te nakaze koje ruseHrvatsku Za Dom Spremni

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Palamasan
  #2 Palamasan 23 veljača, 2017, 01:56

  Ankice kako napisa anonimus da te jebe, ondak i ja kažem, jebo te i ja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ujo
  #3 Ujo 23 veljača, 2017, 01:54

  Slika iznad Ankičina teksta sve govori. Ankice ako ti je to psedonim i ako si muško,onda si zbilja pederčina. Ako si muško, a glumiš žensko, ako ti je to pseudonim, onda si kurac od ovce.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 23 veljača, 2017, 01:50

  Strašna zavist spopala je tu jadnicu Ankicu,pak nasrnula na Kolindu takvom žestinom kao da joj je mater ubila.Nisam odavno pročitao mizerniji tekst o predsjednici jedne države,koja se zove Hrvatska .Ankice prčio te Josipović. Zaprdio ti Mesić. Jebla te Pusićka.Daj nešto raspali o njima,pa ću te onda možda i ja poželit upoznat u biblijskom smislu,isto onako kako je David upoznao Besabeju.Ankice jebo te ja..

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Black Jack
  #5 Black Jack 22 veljača, 2017, 18:46

  Jedno je sasvim jasno a to jest da su pobjedili Yugosipović i Milanović već bi uspostavili novu žandarsko četničku šugoslaviju!
  Na balkanu neumorno traže saveznike ali osim srbije ntko nije zaintresiran.
  Huškanje na rat prikriveno kroz bratsvo i jedinstvo!
  Previše je njima boško buha lupio u glavu značku udarnu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Black Jack
  #6 Black Jack 22 veljača, 2017, 18:40

  Domoljublje to su Čačić, Pusić, Milanović, Ostojić i dr.
  Poslali 200.000 Hrvata na bauštelu u njemačku i vratili 133.000 srba u tkz krajinu!
  Za Hrvate nije bilo novca niti za minimalac socijale ali za srbe u hrvatskoj ima!
  Prava Banda Šugoslavenska!

  Novcima rusije i srbije i novcima koje kradu od hrvatskih poreznih obveznika financiraju antihrvatske udruge koje onda bojaju svastike , tjeraju pederima suze u oči ili rade u hrvatskoj antihrvatske filmove!
  Umjesto vritnjaka smo onima na traktorijadi dali za piti, jesti i gorivo.

  Nadam se da će napokon doći netko pamatan na vlast i tražiti od tih povratnika ratnu odštetu makar radnim akcijama!

  Jer ako čobanko može krumpir guliti zašto onda oni koji su podržali Slobu koji je razarao Hrvatsku nebi radnim akcijama i lopatama u ruci radili za opće dobro!?

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 22 veljača, 2017, 18:23

  Do kad će nam ova baba soliti pamet? Baniček?

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. FRANO
  #8 FRANO 22 veljača, 2017, 16:54

  KOLINDINA PORUKA ,SVOM ,KATOLIČKO-ROBOVSKOM NARDU HRVTASKE!!!

  KOLINDA GROBAR –KRITIKIROVIĆ I NJEN DUHOVNI ISTANT UČITELJ ,ATLANSKA SV ETA ALIJANSA ,PORUČUJU OVOJ RADNIČAKOJ ALAŠI ,KOJA JE ZAISTA POSTALA ALAŠA ,JER JOJ JE ,SAMOUKI, STOŽERNIK KATOLIČKIH KRIŽARA,KRŠĆANSKE REVOLUCIJE U HRVATSKOJ , TUĐAMAN ,KATOLIČKI SATRAP, ODREDIO MERAJU NA KOJOJ ĆE DANGUBITI , OSLOBOĐENI OD SVAKOG RADA ,ARALAUČUĆI KATOLIČKOJ CRKVI, NJENIM LAŽNIM MITOVIMA , KOJI IH OKUPLJAJU NA OVAKVIM DERNECIMA KOJI SE ZAVRŠAVAJU U KOLONAMA NA KAZANU ČEKAJUĆI PORCIJU GRAHA CRVENE KUHIJE. MAŠALA.

  A PORUKA JE SIGURNO SUŠTASTVENO -SUVREMENA ,KOJOM OVA KATOLIČKA ISPOSNICA SVETE ALIJANSE,ATLANSKE OSLOBODILČAČKE ORGANIZACIJE , SAOPĆAVA DA ĆE ONA , KAO IZABRANICA , UZ BOŽJU POMOĆ,UZ ATLANSKE ORUŽANE SNAGE , UZ VATIKANSKU MILOST ,VEĆ SUTRA OTVORITI PROZORE DRUGAČIJEG JUTRA KOJE ĆE , NA SVOJIM HORIZIONTIMA, VEĆ SUTRA NAVJESTITI NOVO VRIJEME ,VRIJEME KADA ĆE SVI RADNIC PRIMITI ZAOSTALE PLAĆE, SVI ĆE ONI ,KOJI SU OSLOBOĐENI TOG PONIZNOG RADA, PRIMATI SKROMNU SOCIJALNU POMOĆ ,KOJA ĆE IMATI OBILJEŽJE ,ISUSOVOG SIROMSTVA U POKORI I PONIZNOSTI , JER ĆE TAKAV ISPOSNIČKI ŽIVOT BITI POSEBNO PREPORUČEN SVEVIŠNJEM ZA REZERVIRANO KRALJEVSTVO NEBESKO. SVE TO MORA BITI POD KONTROLOM SVETE MATERE CERKVE , NJENIH NEŽENJA,BAKOVA ,OVNOVA,SEKSUALNIH UZNIKA, KOJI SU ZADUŽENI ZA PROPOVJEDANJE STRPLJENJA U SVOJIM LJUDKSIM NAGONIMA ,JER ĆE SAMO TAKVO PONAŠANJE BITI ZAGRATNIRANI PUT U KRALJEVSTVO NEBESKO ,U DRUŠTVO HRVATSKIH MUŽEVA,STEPINCA ,TUĐMANA KUHARIĆA,JELAČIĆA, FRANKOPANA ,MAĐARSKOG VELIKAŠA , PA ZRINSKE ,ONE ZATUCANE TEREZIJANSKE SATRAPE, I SVIH OSTALIH NEŽENJNA KOJI SU ZAVRŠIL U BLAŽENOM KRALJEVSTVU.
  POŠTOVANA KOLINDA JE DAMA VELIKOG ISKUSTVA ,A POSEBNO KATOLIČKOG, ISPOSNIČKOG, KOJA ĆE SAMA SVOJIM PONAŠANJEM NACIJU PRIPREMITI ZA KRALJEVSTO NEBESKO , A CRKVU DINARSKO-TRIBALNO-IRANSKIH HRVATA , STEPINČEVSKOM ZADUŠNICOM . KOLINDA ZASLUŽUJE ,VEĆ SADA POSEBNO PRIZNANJE VATIKANSKE DINASTIJE DA JU PROGALSE BLAŽENOM ČINOVNICOM SVETE ALIJANSE.
  ZATO JE POJAVA ATLANSKE ISPOSN ICE , NA RAZNIM KATOLIČKI-HODOČASNIM DERNECIMA ,, NEOBJAVLJENA OBJAVA KAPTOLSKE DINASTIJE , DA SE DINARSKI TRIBALNI, ANTROPOIDNI KATOLICI ,POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA ,ANGAŽIRAJU NA SVIM PODRUČJIMA KATOLIČKIH LAŽI KOJE PROPOVJEDA ,POZAMAŠNA MARKEŠICA I OSTALE KONSPIRATIVNE CRKVENE ,ANTIKOMUNISTIOČKE ORGANIOZACIJE ,KOJE PRIPREMAJU TEREN ZA NASTUP NAŠE ISPOSNICE DA IDUĆE DECENIJE POSTANE UMJESTO SVJETOVENE , ATLANSKE ,POSTANE ,CRKVENA ISPOSNICA.-

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.