IZLOŽBA IVE BATISTIĆ U DUBROVNIKU

IZLOŽBA IVE BATISTIĆ U DUBROVNIKU

6. kolovoz, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

Samostalna izložba fotografija hrvatsko njemačke umjetnice Ive Batistić otvorena je u petak, 4. kolovoza 2017., u galeriji Hrvatske matice iseljenika. Izložbu je otvorila povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković.

Iva Batistić frankfurtska je fotografica hrvatskog podrijetla s iskustvom prjevoditeljice i konferencijskog tumačenja. Uživa šetati ulicama i pri tomu ovjekovječiti posebnosti, poglavito kad uključuju ljude. Uz to, voli se poigravati sjenama i odrazima pristupajući im minimalistički. Njezin portfelj ispunjaju ulice Frankfurta, Berlina, Zagreba, Dubrovnika, Pariza, New Yorka i drugih gradova. Strastvena i zanesena fotografkinja još od svoje 15. godine, Iva Batistić također se bavi serijskom fotografijom, mnoge od kojih serija su trenutačno u izradi. Ivin rad objavljen je u katalogu LUUPS 2017 u rujnu 2016. te indijskom časopisu za književnost i kulturu KALIMATI u veljači 2017.

Tijekom 2017. godine njezine serije uličnih fotografija postavljane su na izložbama u Frankfurtu te na dvije izložbe u Ivinoj domovini Hrvatskoj. T

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.