HSS-STJEPAN RADIĆ PODUPIRE BABIĆA

HSS-STJEPAN RADIĆ PODUPIRE BABIĆA

12. studeni, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Na svojoj sjednici u subotu 9. studenoga 2019. predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke – Stjepan Radić jednoglasno je poduprlo Antuna Babića kao predsjedničkog kandidata na dolazećim izborima za predsjednika države. U tom smislu stranka će poduzeti sve potrebne aktivnosti, uključujući i prikupljanje potpisa za kandidaturu.
Na toj je sjednici Antun Babić kooptiran u Predsjedništvo stranke HSS – Stjepan Radić te imenovan potpredsjednikom i glasnogovornikom te stranke. Želimo naročito istaknuti da je Antun Babić jedini preživjeli visoki dužnosnik Hrvatske seljačke stranke u emigraciji, a i jedini koji se vratio u Hrvatsku 1990. godine.
Na sjednici se raspravljalo i o budućem radu Hrvatske seljačke stranke. U dogledno vrijeme HSS – Stjepan Radić objavit će dorađen program te stranke, koji će zadržati temeljna načela programa Stjepana Radića, kao što su, primjerice, hrvatska državnost, demokratsko uređenje, gospodarsko blagostanje i socijalna pravda. No, u oblikovanju tog programa uzet će se u obzir i velike promjene koje su se dogodile u hrvatskom i svjetskom društvu od osnivanja Hrvatske seljačke stranke 1904. godine.
Jedan od glavnih kratkoročnih ciljeva stranke HSS – Stjepan Radić bit će ujedinjenje svih Radićevskih stranaka i svih Radićevaca u Hrvatskoj i u iseljeništvu. Da bi se ta zadaća u cijelosti postigla, predsjedništvo stranke HSS – Stjepan Radić zauzelo je čvrsto stajalište da što žurnije mora doći do promjene vodstva Hrvatske seljačke stranke, koju, na veliku žalost svih istinskih Radićevaca i svih hrvatskih domoljuba, danas vodi Krešimir Beljak, čije zadnje javne izjave najbolje potvrđuju da njegovo mjesto nikako nije u stranci čiji je osnivač Stjepan Radić dao svoj život u borbi za slobodu i državnu samostalnost hrvatskog naroda.
HSS – Stjepan Radić oštro će se suprotstaviti bilo kakvom prijedlogu o udruživanju Republike Hrvatske u tvz. «regionalnu» asocijaciju u kojoj će granice biti otvorene za slobodno kretanje ljudi iz država jugoistočne Europe. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 14 studeni, 2019, 03:03

  HSS-KATOLIČKA –KMETSKA OSTAVŠTINA ,SA KAPTOLSKIM STOŽEROM.

  KAKVOG LI PARADOKSA KADA SE POSLUŠA OVE FUNKCIONERE HSS-A,POSEBNO POŠTOVANOHG ZATUCANOG ,KMETA ,BRANKA HRGU, KOJI JE PRAVI ISPRDAK TOG KMETSKO KLERIKALNOG POIMANJA SELJAŠTVA KOJE JE UVJEK, DO ZAVRŠETEK DRUGOG SVJETSKOG RATA , BILO FEUDALNO—KLERIKALNA LATIFUNDIJA KATOLIČKE CRKVE U HRVATA , PA PREMA TOME HRVATSKI SELJAK JE IMAO ROPSKI POLOŽAJ SVE DO ZAVRŠETKA II SV JESTSKOG RTA .

  HSS-A JE PRAVI POVIJESNI RECIDIV KLERIKALIZMA NA HRVATSKOM SELU, ODNOSNO NA OVOM HRVATSKOM PROSTORU, KAO OSTAVŠTINA AUSTRIJSKE, CARSKE, KATOLIČKE LATIFUNDIJE. A ZA SVE JE TO ZASLUŽNA KATOLIČKA-ZOČINAČKO-PLJAČKAŠKA CRKVA U HRVATA KOJA JE I SAMA BILA VELIKI EVROPSKI FEUDALAC I POLITIČKO-TERITORIJALNI PROVODITELJ CARSKIH I CRKVENIH INTERESA. U TIM VREMENIMA CRKVA I DINASTIJA ŽIVJELI SU U INTERESNOJ I DUHOVNOJ SIMBIOZI PA JE NAŠ HRVATSKI GRAĐANIN BIO KMETSKI ROB : NEUK I PONIŽEN ,JER JE SLUŽIO ISKLJUČIVO KAO TEGLJEČA MARVA I TAKO GA SE GLEDALO I TRETIRALO.
  A CRKVA JE ,RADI USPJEŠNE POLITIČKE I SVAKE DRUGE KONTROLE NAD PUKOM ,INSTALIRALA SVOJE ODABRANIKE KOJE JE PROMOVIRALA U PLEMIĆE ,JER IM JE U SKLADU SA SUSTAVNOM UPRVALJAČKOM STRUKTUROM CIJELOG CARSTVA PRIPADALA I NAGRADA KOJA SE PREDICIRALA U ODREĐENOM POSJEDNIČKOM IMANJU I ODREĐENOM BROJU KMETOVA KOJE JE NOVI VLASTELIN IMAO U POSJEDU KAO TEGLJEČU MARVU. TAKO JE CRKVA UVELA JOŠ JEDAN SLOJ KLASE, KLASU HRVATSKIH PLEMIĆA KOJI SU SE BORILI DA NAROD BUDE POKORAN I PONIZAN U SLUŽBI CRKVE A INDIREKTNO I VLADAJUĆOJ DINASTIJI. TAKO JE CRKVA PO UZORU NA ZAPADNU DRUŠTVENU I POLITIČKU STRUKTURU GRAĐANA UVELA POČETKE GRAĐANSKOG SLOJA A KOJI NEMAJU NITI ĆE IMATI NIKAKVU NI DUHOVNU NI MATERIJALNU, A NAJMANJE POLITIČKU ULOGU U UPRAVLJAČKOJ STRUKTURI CARSKE I CRKVENE FEUDALNE DINASTIJE.(IZVORI, DINKO TOMAŠIĆ-POLITIČKI RAZVITAK HRVATA)

  PA SLJEDSTVENO TOME HRVATSKI SELJAK JE U TOM CRKVENO CARSKOM MILJEU TOTALNO BIO ZAPOSTAVLJEN I NE MOŽE SE GOVORITI O HRVATSKOM GRAĐANSKOM DRUŠTVU ,NJEGOVIM POČECIMA DO ZAVRŠETKA I SVJESTSKOG RATA KADA SE JAVLJAJU PRVI POČECI GARAĐANSKE SVIJESTI OD MALOBROJNOG DIJELA TADAŠNJE INTELIGENCIJE. IZBORI U HRVATSKO 191O GODINE POKAZUJU STANJE DRUŠTVENO-POLITIČKIH ODNOSA KADA SAMO 5O HILJADA GRAĐANA IMAJU PRAVO GLASA .TO JE SLIKA U KAKVIM DRUŠTVENIM PRILIKAM JE ŽIVIO NAŠ SELJAK,ODNOSNO GRAĐANIN HRVATSKE.JER KLERIKALNA CRKVENA DEMOKRACIJA OCRTAVA DRUŠTVENU STRUKTURU ODNOSA KOJA SE NEĆE BITNO PROMJENITI, NI POSJEDNIČKI NI POLITIČKI, SVE DO PRED KARJ TRIDESETIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA .ALI NI TADA NEŠTO ZNAČAJNIJE.
  DRUGI SVJETSKI RAT JE USLOVIO VELIKE DRUŠTVENE I POLITIČKE PROMJENE, A TOME JE ZASLUŽNA SOCIJALISTIČKA RADNIČKA REVOLUCIJA KOJU JE PREDVODILA KOMUNISTIČKA PARTIJA HRVATSKE .
  A ŠTO SE TIČE POŠTOVANOG STJEPANA RADIĆA O KOME UVJEK ZBORI GOSPODIN HRGA, I GALERIJA KLERIKALNIH STEPINČEVSKIH KATOLIKA ZATUCANI HOMO RUSTICUSA I MNOGI DRUGI ZATUCANI TRIBALNI-ANTROPIDNI TALIBANI SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA ,CITIRAT ĆU KRLEŽU O TOME: KRLEŽA POLEMIČKI PIŠE ESEJ U KOJEM SE ŽESTOKO OBRAČUNAVA SA RADIĆEVIM OPORTUNIZMOM I POLITIČKOM NEDOSLIJEDNOŠĆU .NERVIRALI SU GA RADIĆEVA IDAEOLOŠKA KONZERVATIVNOST ,NJEGOV ANTIMARXIZAM, PROTUDARVINIZAM I ZAZIRANJE OD FRANCUSKE REVOLUCIJE , A UZDIZAO FOLKLORNOG JELAČIĆA, SELJAČKO-SEOSKO FRULAŠTAVO,BANDERIJE , ZDRAVICE I KATOLICIZAM VIŠE NEGO RACIONALNOG ELEMENTA.ZAMJERIO MU JE TAKOĐER ZAŠTO JE VLADIMIRA NAZORA ,KADA JE POSTAO MINISTAR KULTURE U KRALJEVSKOJ VLADI ,SMJENIO ,ODNOSNO POSLAO U PENZIJU . A KRLEŽA GA JOŠ PITA ŠTA JE SA ONIM HRVATSTVOM TRNJA I VAGONSKE SIROTINJE ZA KOJU SE KRLEŽA OTVORENO ZAUZIMAO I KOJE JE NAZVAO POTISNUTO ,BEZIMENO I PONIŽENO HRVATSTVO.=

  ZNAČAJNO JE KAZATI DA JE STRUKTURA HRVATSKOG DRUŠTVA 1948 GOPDINE BILA SLIJEDEĆA:78% SELJAČKOG STANOVNIŠTVA ,ŠTO ZNAČI OSTATK SU OSTALI GRAĐANSKI SLOJEVI. U IZVJEŠTAJU NA PETOM KONGRESU KP JUGLAVIJE , KOJI JE POSLUŽIO DA PRIKAŽE SLIKU NOVE JUGOSLAVIJE ,NARAVNO PO REPUBLIKAMA ,PA JE HRVATSKA IMALA 67% NEPISMNENOG STANOVNIŠTVA, IAKO JE OSNOVNA ŠKOLA SA 4 RAZREDA UZETA U KRITERIJ PISMENOSTI.
  PA O KAKVOJ SE TO POVIJESNOJ HSS,STRANCI, RADI KOJA SE SPOMINJE NA GODIŠNJIM SKUŠTINAMA ILI U PREDIZBORNIM MITINZIMA, KAO NEKA POLITIČKA PARTIJA U HRVATA. STALNO SE BARATA O NEKOM RADIĆU ILI RADIČEVSKOJ HSS-U, PA MALO MAČEKOVSKA ,ALI UVJEK HRVTASKA . OD SVEGA TOGA NIJE NIŠTA ISTINITO.NI HRVATSKA ,NI RADIČEVSKA ,NI MAČEKOVSKA NEGO FEUDALNA, CRKVENA KMETIJA KOJU ,POŠTOVANI ,ALI NEUKI ,ZATUCANI KATOLIK HRGA PONOVNO REINKARNIRA U TOM SVOJSTVU. TAKO JU REINKARNIRAJU I JOŠ NEKI HRVATSKI NOSTALGIČARI I TRAŽE JOJ MJESTO U HRVATSKOJ POLITIČKOJ I DRUŠTVENOJ STRUKTURI. A ONA UOPĆE NE POSTOJI !!!!!!

  OD NEKIDAN POSTOJI IZVJESNO PRESTROJAVANJE OVE TRADICIONALNE OKLJAŠTRENE I OPLJAČKANE STRANKE HRVATSKIH SELJAKA , KOJI SU BILI ROBOVI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA GDJE SU BILI DUHOVNO I EGZISTENCIJANO PONŽENI . NOVI IZBOR NOVOG RUKOVODSTVA ULIJEVA NADU DA ĆE SE TA STRANKA I POVIJESNO I TRADICIONALNO I DUHOVNO ODREĆI SVOJIH VOĐA, I SVIH NASLIJEDNIH KATOLIČKO-KLKERIKALNIH ATAVIZAMA KAO RUŽNE PROŠLOSTI KOJI SU JOJ ZAPREČILI RAZVOJ NAJMANJE STO GODINA I KRENUTI U OSVAJANJE NOVIH SPOPZNAJNIH DOSTIGNUĆA NAUKE I TEHNOLOGIJE TE SE USTROJITI U STRANKU KOJA ĆE PROMOVIRATI DRUGE I DRUGAČIJE DRUŠTVENE I DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE ,ONE NOVE ,KOJE NAMEĆE KIBERNETIKA, TO ZNAČI ZAJEDENIČKO ZAJEDNIŠTVO, BEZ PRIVATNOG VLASNIŠTA, KOJE NAM SE ,KROZ POVIJEST POKAZALO DA JE SITNI AGRARNI POSJED BIO ROBOVSKA ZAKRPA NA GUZICI VELEPOSJEDNIKA KOJIMA JE POKROVITELJICA I SUVLASNICA UVJIJEK BILA ZLOČINAČKA CRKVA. TA SU VREMENA ,SREĆOM, DAVNO PROŠLA ,JER DANAŠNAJA PLANETRANA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA BRIŠE SVE GRANICE MEĐU LJUDIMA I NJIHOVIM ANTAGONISTIČKIM PROTURIJEČNOSTIMA, PA JE ZADAĆA NOVOG VODSTVA DA KRENE U NOVE ODNOSE ,U PRVOM REDU NA NACIONALNOJ, DRUŠTVENOJ RAZINI KOJI SE TREBAJU SPROVESTI U SVE PORE DRUŠTVENOG ŽIVOTA. DRUGOG PUTA NEMA .TKO GOD MISLI ILI ZAGOVARA TRDICIONALNE , KAPITAL ODNOSE TAJ JE NA STUPNJU HOMO EREKTUSA IZ DILUVIJA

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.