HSP NAJAVLJUJE POSTAVLJANJE NOVIH PLOČA NA MJESTU STRADAVANJA BORCA HOS-a

HSP NAJAVLJUJE POSTAVLJANJE NOVIH PLOČA NA MJESTU STRADAVANJA BORCA HOS-a

23. travanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Predsjedniče Države, ako već smatrate da HOS-ovu ploču treba uzeti i „baciti negdje“, onda, ako ste „junačina“, dođite osobno pa ploču uzmite i „bacite negdje“.
Sada ćemo postaviti pitanje cjelokupnom Hrvatsko nacionalnom korpusu: Je li „ovaj“ i vaš predsjednik kojega su birali neodgovorni Hrvati i hoćete li ikada nešto naučiti iz vaših pogrešaka

Tekst: Karlo Starćević, predsjednik HSP-a

Opet se neka „nevidljiva sila“ u svojstvu jednog besćutnog predsjednika, potrudila, događaj, na kojem bi jasno i nedvosmisleno trebalo osuditi zločin, a svim žrtvama, njegujući kulturu sjećanja, iskazati duboki pijetet, i od mjesta i događaja na kojem bi kontinuirano trebalo raditi na razumijevanju i toleranciji, učinila prvorazredan politički skandal.

Kada Predsjednik Republike kaže kako ‘onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod pokličom „Za dom spremni“ borio za Hrvatsku, mora znati da se borio i za NDH, onda je posve bespredmetno objašnjavati kako su pripadnici HOS-a jako dobro znali za kakve su se i koje ideale borili, a boreći se pod tim geslom borili su se za Republiku Hrvatsku, u kojoj danas mi slobodno živimo a Vi ste u toj državi postali nesretni predsjednik. Odstupite!

Kao što je posve bespredmetno podsjećati gdje su se pripadnici HOS-a borili, kao da nije poznata uloga HOS-a u obrani Vukovara, Osijeka, Karlovca, Zadra, Šibenika, Dubrovnika, Gospića, Bosne, Hercegovine….

Posve bespredmetno je navoditi i činjenicu kako smo prije nekoliko mjeseci sahranili Žarka Manjkasa Crvenkapu, junaka Domovinskog rata koji je pod pokličem „Za dom spremni“ položio život na oltar Domovine. I to one Domovine čiji Predsjednik javno kaže kako ploču, njemu u čast, treba „baciti negdje“. Sramota predsjedniče!

Također je posve bespredmetno tražiti objašnjenje od premijera Plenkovića, koji nije reagirao na skandalozne izjave Predsjednika Države, jer znamo kako je upravo premijer Plenković čak četiri puta bio u Jasenovcu, jedan put u Yad Vashemu i jedan put u Auschwitzu, ali baš nikada nije bio nazočan na komemoraciji u Bleiburgu gdje su predsjednikovi preci i uši okrvavili o nevinu hrvatsku krv. Obzirom kako birači HDZ-a tu i takvu politiku godinama honoriraju, onda je posve bespredmetno tražiti i kod njih odgovore.

Potpuno je bespredmetno i uzaludno reagirati na provokacije Predsjednika Države, koji u maniri „opakog“ kvartovskog štemera jeftino provocira izjavom kako „ploče HOS-a treba baciti negdje“, no tu svoju „opaku“ narav nije demonstrirao onda kada je trebalo, nego je, upravo suprotno, dokazao kako je 91. u stanju do zadnje kapi krvi braniti i obraniti baš sve podrume u Tkalčićevoj u Zagrebu. Ali ono što ima smisla i ono što mu poručujemo mi, članovi „Hrvatske stranke prava“, prije svega kao članovi političke stranke koja je dala veliki obol u obrani Republike Hrvatske i osnovala „Hrvatske obrambene snage“, kada drugih nije bilo na vidiku, je slijedeće: Predsjedniče Države, ako već smatrate da HOS-ovu ploču treba uzeti i „baciti negdje“, onda, ako ste „junačina“, dođite osobno pa ploču uzmite i „bacite negdje“.
Sada ćemo postaviti pitanje cjelokupnom Hrvatsko nacionalnom korpusu: Je li „ovaj“ i vaš predsjednik kojega su birali neodgovorni Hrvati i hoćete li ikada nešto naučiti iz vaših pogrešaka.

I na kraju, „Hrvatska stranka prava“, kao politička stranka koja je osnovala i koja trajno skrbi i zalaže se za promicanje istine o HOS-u, ovom prilikom najavljuje, na mjestima stradavanja junaka HOS-a, postavljanje novih spomen ploča njima u čast. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 10 svibanj, 2020, 18:22

  STEPINČEVSKA,KRVOLOČNA TABLA U JASENOVCU,PONOVNO PRKOSI ANTIFAŠISTIČKOJ HRVATSKOJ DRŽAVI I TREBA JE BACITI U SMEČE,A NEJNE POSTAVLJAČE KAZNITI.

  PLOČA U JESANOVCU,O KOJOJ SE VODE RASPRAVE ,DA LI TAMO OSTATI ILI NE, A NITKO DA SE ZAPITA STVARNE NAMJERE NJENE POSTAVE I NJEZINOG SIMBOLA, KOJI NAM PONOVNO VRAĆA U SJEĆANJE QUSLINŠKU SLUŽBU HRVATSKE ,III-ĆEM REICHU , ZA HOLOKAUSTSKO ČIŠĆENJE HRAVTSKE I BALKANA ,POD VODSTVOM ZAGREBAČKOG EGZARHA ,ZLOČINAČKOG KATOLIŠTVA ,HIMLEROVOG ADŽUTNTA ,KRVOLOKA ,NON PUS-ULTRA , LJUDSKOG STRAŠILA ,DUHA I IZGLEDA, BISKUPA,S T E P I N C A . KRIŽ I NOŽ ,ODNOSNO ,MAČ, SU SIMBOLI PATNJE, TRPLJENJA ,POSLUŠNOSITI ,ODANOSTI , A SVE U SLUŽB I SMTRI,KAO SIMBOAL APSOLUTNE PONIZNOSTI VLADAJUĆOJ KASTI KRŠĆANSKE RELIGIJE ,KOJA JE KROZ SVOJU POVIJEST ,KAŽE PAPA U OSTAVCI,BENEDIKT XV I-TI , PERMANENTNO HRLILA ZA ZGTANJEM OVOZEMALJSKIH BOGATSTVA I APSOLUTNOG VLADANJA LJUDIMA I PRIRODNIM RESURSIMA, PA SVAKI PRIGOVOR TAKVOM VLADANJU OD VELIKIH KRŠĆANSKIH UMOVA,BIVAO JE OSUĐEN ,A NJEGOVI INCIJATORI SPALJIVANI NA LOMAČAMA.
  PREMA TOME ,SAMA TABLA JE PRKOS I UVREDA HRVATSKOJ ,ANTIFAŠISTIČKOJ GRAĐANSKOJ JAVNOSTI ,KOJA JE I DANAS NAJVEĆA VEĆINA HRVATSKIH GRAĐANA,KOJA JE OVU HRVATSKU STVORILA ,UPRAVO, U BORBI PROTIV TOGA MAČA I KRIŽA ,SIMBOLA KRŠĆANSKOG ,HOLOKAUSTSKOG POŠASNOG POHODA 1941 I MIRNE DUŠE SE MOŽE KONSTATIRATI I 1991 GODINE,SAZNAVAJUĆI ZA NJENE VELIKE ZLOČINE ,A POSEBNO OVE STEPINČEVSKE SLJEDBE ,HORDE,HOS-A O ČIJIM ZLOČINIMA PROČITAH ,U NOVOM LISTU, JOŠ JEDNU VELIKU GALERIJU ZLOČINA, OSIM ONIH KOJI SU DO DANAS VEĆ POZNATI I KOJIMA SE SUDI ,A NEKI SU I OSUĐENI ZA SVOJE STEPINČEVSKE ,HOLOKAUSTSKE POHODE ,PROKLETIH.
  PA O KAKVOJ JE TO DILEMI RIJEČ ,O KOJOJ SE VEĆ DANIMA I MJESCIMA NATEŽEMO ŠTA UČINITI SA TIM ZLOČINAČKIM ,HOLOKAUSTSKIM ,KATOLIČKIM SIMBOLOM?? PA MI ,KAO LEGALNA ,AUTOHTONA ,ANTIFAŠISTIČKA REPUBLIKA ,ČIJI SU SE GRAĐANI ,4 GODINE,S’PUŠKOM BORILI PROTIV TE ZLOČINAČKE, STEPINČEVSKE,KATOLIČKE POŠASTI,IMAMO PRAVO I DANS BRANITI SE OD TE SLJEDBE I NJENIH ZLOČINAČKIH ČINA I SIMBOLA ,I TABLU POD HITNO MAKNUTI I KAZNITI IZVRŠIOCE JAVNE UVREDE HRVATSKIH ANTIFAŠISTIČKIH GRAĐANA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Egzit
  #2 Egzit 26 travanj, 2020, 12:21

  Zoki je moj Predsjednik i bice najmanje 10 godina….A vas Kozojebe iz HOS ne ferma niko 1 posto…Na margini drustva ste….Kozojebi😂😀

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Glumačka družina HR Berije
  #3 Glumačka družina HR Berije 25 travanj, 2020, 10:52

  Dobro je to crveni padobranac Milanović organizirao. Bilo je doista dojmljivo promotriti sve velike face kradezeja s crvenom kitom u ruci podno armiranog cvijeta Bogdana Bogdanovića. Među njima i jasenovačka šerifica Marija Mica Mačković, velika Hrvatica a još veća parlamentarka uz Željku Josić, nesmjenjiva cestarskoga blagajnika Stipana Šapinu Kuruzića, ali fali još nekoliko njuški poput neprolaznoga ratara Srboljuba Dumbovića.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. JOLE
  #4 JOLE 23 travanj, 2020, 22:13

  Ovo je ništa drugo doli izdaja hrvatskog naroda i šta očekivati od čovjeka predsjednika”slučajne” države koji bi se treba crvenit od stida gdje je bio u dom.ratu ,ma da je jednu noć proveo pod granatiranjem,smradu poluizgorenih i raznesenih hrv. sinova ,pod paljbom izvlačeći ranjene suborce,kao i tijela .
  Nebeski anđeli,nevina krvi molite Gospoda da korona uzme Milanovića e to mu iz srca želimo

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. žrdina
  #5 žrdina 23 travanj, 2020, 08:50

  Milanović je voda na mlin,
  Koji će samljeti njegove jugoslovene.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.