HSP: HEMOS PASADO MILANOVIĆU

HSP: HEMOS PASADO MILANOVIĆU

28. siječanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

daniel-srb-presica-19-03-web

Izjava bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na konferenciji za medije, u srijedu 27. siječnja,  „Gospodo, nemojte nas izazivati, nemojte da vam građani pokažu što misle o vama!“  zvuči zastrašujuće. Kada još pri tome svoje političke protivnike naziva “filonacistima, nepogodama i nečistima”  to dobiva  još jaču dimenziju..
Ako jedan predsjednik stranke koji je donedavno bio i premijer izrekne jednu takvu opasnu izjavu ona ima posebnu težinu i daje sasvim drugu dimenziju izrečenom. Kada bi ona došla iz neke novoformirane stranke nastale nakon osamostaljenja Hrvatske ne bi imala ni upola takvu težinu.
Ovako, izjava čelnika stranke koja je pravna slijednica Komunističke partije i ima dugačku „revolucionalnu“ prošlost ima sasvim drugačije značenje i u dobrom dijelu Hrvata budi strah i sjećanje na neka olovna vremena, kada je bilo zabranjeno izreći javno mišljenje, a oni koji su se usudili bili su utamničeni.
Pitamo se što nam želi poručiti bivši premijer?? Je li izjava izrečena kao dio unutarstranačke borbe za najbitniju stolicu na Iblerovu trgu? Ili su namjere premijera sasvim drugačijeg karaktera i opasnih namjera?!
Svoje unutarstranačke bitke  i  probleme sa stranačkom konkurencijom bivši premijer ne smije voditi plašeći Hrvatsku „događanjem naroda“ ili „jogurt revolucijama“.
Kroz ovo vidi se da Milanović i dalje zastupa politiku „mi“ ili „oni“, a po njegovom shvaćanju „oni“ su svi koji su se kroz bivšu Jugoslaviju i kroz Domovinski rat i nakon rata borili za neovisnu državu Hrvatsku.
Ne jednom Milanović je urlao s govornica poznati komunistički usklik „NO PASARAN“
A mi mu poručujemo ‘HEMOS PASADO’!
Daniel Srb. Predsjednik T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.