HPBS: POZIVAMO NA SREĐIVANJE POPISA BIRAČA

HPBS: POZIVAMO NA SREĐIVANJE POPISA BIRAČA

26. kolovoz, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

Hrvatska braniteljska pučka stranka ovom javnom objavom upućuje ozbiljan poziv svim, ali doslovno svim aktualnim akterima političke scene u Republici Hrvatskoj, pozicije, kao i opozicije te svih koji su kao nezavisni ili samo prisutni političkim djelovanjem na istoj sceni svima koji imaju samo jedinu Hrvatsku bez fige u džepu, samo da pomenemo neke, predsjednica KGK, premijer Plenković sa svojim kabinetom i ministrima (poglavito ministar Kuščević – Ministarstvo uprave) cijela opozicija, manjinci, upućujemo poziv za stvarno i konačno djelovanje u sređivanju i uređenju stanja u državi.

Javna objava i poziv se upućuju na vrijeme vriskom za Hrvatsku, za očuvanje demokratskih vrijednosti i legaliteta izbora i na izborima izabranih narodnih predstavnika, kako bi se izbjegla masovna nezadovoljstva i nedaj bože krvave ulice.

Pozivamo vas, koji ste sada u poziciji, da mijenjate da radite za dobrobit hrvatskog naroda, da pripremite punu regularnost izbora koji slijede.

Po našem sudu, usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti ovisi i o regularnosti izbora, što do sada nije bio slučaj. U Registru i popisu birača  po tvrdnji stručnjaka Ede Zenzerovića još uvijek ima više od 370 000 lažnih biraća ćiji glasovi odlučuju o rezultatima svih izbora.

Gospodo, ne gubite vrijeme uništavanjem demokracije, provodeći je po svojoj volji. Upravo krećete u kontrolu potpisa prikupljenih za referendumske inicijative, javno vas pozivamo utvrdite i javno objavite koliki broj građana živi u Republici Hrvatskoj, koliko je od ukupnog broja onih sa pravom glasa. Zahtjevamo inventuru biračkog popisa. Niti jedna od institucija nije pokrenula nikakav postupak da se stanje u Registru i popisu birača konaćno sredi.

Odgovorno tvrdimo da cijeli izborni postupak, uključujući kontrolu i obradu glasova, nije u skladu sa demokratskim standardima, jednostavno zlorabe se.

Uređenost biračkih spiskova sa utvrđivanjem stvarnog broja birača od životne je važnosti za demokraciju, regularnost i legimitet izbornih procesa i samih izbora kao krune neposredne volje birača naroda.

Ukoliko se oglušite na ovaj poziv, ne budete izveli pravo stanje popisa birača, budite sigurni da kakvi god budu rezultati izbora, makar i vi dobili, bit će ne pošteni, ne regularni i nelegitimni.

Hrvatska braniteljska pučka stranka javnom objavom, ukazuje na opći problem biračkih spiskova, ne govoreći o Izbornom zakonu kao alatu svih dosadašnjih vlasti za izborni inženjering, jer na njega ne treba trošiti riječi, kada sadržaj biračkih popisa sa blizu 400 000 ne postojećih birača ruši legimitet i vjerodostojnost samih izbora.

ISTINA&DOMOVINA T

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. x.2.
    #1 x.2. 1 rujan, 2018, 09:54

    je li ovo medvedova bojna,slikali su se ispred ministarstva medvedova,fali im još pavković i nekoliko milijuna i evo stranke za plenkija,slično jedan mali komunjara u kc.kž.županiji preuzima kršćane (podravce i prigorce),sve u plenkujevoj režiji…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.