HOLJEVKA 2019.

HOLJEVKA 2019.

27. veljača, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Zagrebački atletski savez nastavlja sa organizacijom sada već tradicionalne utrke Holjevka, koja na svojevrsan način otvara dugoprugašku sezonu u Zagrebu i najava je početka priprema i prijava za puno veće izdanje Zagrebačkog maratona u listopadu 2019. Ovogodišnje, peto izdanje Holjevke održati će se 3. ožujka sa startom na Mostu Slobode točno u 11 sati.

Utrka je u startu osmišljena u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti , policijskom akademijom i MUP-om RH  te će i ove godine nastupit 150 polaznika policijske škole i pripadnika MUP-a, a dio sredstava od startnine donirat će se Zakladi policijske solidarnosti.

Iako je riječ o utrci manjeg opsega, nismo naše trkače ostavili bez noviteta ove godine. Jedan od većih je svakako utrka na 5 km, koja će uz standardnu utrku na 10 km omogućiti većem broju trkača sudjelovanje i poslužiti kao adekvatna motivacija za dobar start u početak trkače 2019. Drugi novitet je povratak finišerske medalje za sve sudionike utrke koja se vraća u svom unikatnom izdanju sa potpisom Siniše Marekovića te uz kvalitetnu trkačku majicu jedan od vrijednih memorabilija za sve naše sudionike.

Trasa utrke ostaje ista, kreće se sa središta Mosta Slobode, Avenijom Večeslava Holjevca, po kojoj je utrka i dobila ime, prema KD Lisinski gdje se okreće i ide istom Avenijom do Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu te završava na jezeru Bundek. Utrka na 5 km je jedan krug, dok trkači na 10 km trče dva ista kruga. Avenija Večeslava Holjevca je za cijelo vrijeme utrke u potpunosti zatvorena za promet.

Ove godine na utrku se u rekordnom roku prijavilo 550  trkača što je i limit same utrke. Za drugu godinu ćemo zbog velike popularnosti svakako računati da šesto izdanje Holjevke, kao jedno od prvih pripremnih utrka u Zagrebu, svojom brzom I širokom trasom privuče veliki broj trkača i osigurati ćemo veći limit tako da ni oni koji računaju sa prijavom pred samu utrku ne ostanu kratkih rukava.

Uz standarne  nagrade za najbrže trkače i trkačice, ove godine dugogodišnji sponzori Zagrebačkog maratona daruju i pobjednike po dobnim kategorijama na obje utrke.

Pozivamo sve građane da se priključe organizaciji i navijanju te da zajedno s nama osiguraju svim trkačima jedinstven i nezaboravan događaj u nedjelju, 3. 3. 2019. na trasi Avenije Večeslava Holjevca od 11 do 12 sati. Detalje oko utrke i satnica potražite na webu: http://www.holjevka.com/  T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.