HLADNO PIVO NA KALIMEGDANU

HLADNO PIVO NA KALIMEGDANU

21. svibanj, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ko bi rekao da jedan od najpopularnijih bendova u regionu, zagrebačko “Hladno pivo”, predvođeno harizmatičnim frontmenom Miletom Kekinom (47), ove godine obeležava tri decenije rada! Jubilej će u Beogradu proslaviti 26. maja, koncertom na terenima KK Partizan na Kalemegdanu. Mada su planirali da na turneji povodom 30 godina rada odsviraju 30 koncerata, u međuvremenu se brojka popela na 41 koncert.

Poslednji album objavili su 2015, novi ne planiraju bar još dve godine, a Kekin će do kraja 2018. objaviti solo album. Kao poklon fanovima za rođendan, nakon osam studijskih albuma, objavili su prvi album sa najvećim hitovima, na kome su i numere “Mojoj majci”, “Ezoterija”, “Pitala si me”, “Nije sve tako sivo”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Samo za taj osećaj”…

Na pitanje da li je osam albuma za 30 godina rada malo ili mnogo, Mile Kekin za “Novosti” odgovara:

– Mislim da to nije malo, ali Džoni Štulić bi nas prešišao za dve godine.

Prvi koncert imali su u Kumrovcu na sletu izviđača.

– Tad smo bili jedan od bezbroj bendova koji su skidali tuđe pesme, od spomenutog Štulića, “Azre”, “Čorbe”, “Motorheda”, tad se pojavio “Psihomodo pop”… Bilo nam je dosadno da u parkiću pijemo “bambus”, hteli smo da radimo nešto korisnije i oformili smo bend. Današnje generacije su digitalne i nije im dosadno jer su konstantno na raznoraznim gedžetima, mobilnim telefonima i internetu. To nije dobro, potogovo za mladog čoveka, jer tolika količina dokonosti zna često da preokrene kreativnost. Ne znam šta danas klince navodi da naprave bend, ali ih muči isto što i nas – nedostatak sviračkog umeća. Mi smo skidali “Ramonse” jer su bili laki, a danas klinci imaju ritam mašine i mogu da izrecituju sve što im je na duši. Zato je danas hip-hop toliko popularan…

IZVOR: www.novosti.rs T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Rozarije
  #1 Rozarije 22 svibanj, 2018, 20:39

  Mile je tzv. srbin i čedo po rođenju, ali mu je u srbijanskoj navodnoj koloniji Hrvatskoj mlogo lepo. U svakom trenutku on lepo može da se nabacuje s lažima svetosavaca. Davno mu je dr. Hodak rekao: Idi, bre, da se lečiš! On ipak ostaje pa iz srbijanske navodne kolonije ide na gostovanja na kalemegdan, lepo i prelepo meso BG-pašaluka. Kad se pak vrati u Rvacku, opet će ga HRT i njegova stručnjaci zvati na mali ekran. Možda će s njime da razgovara antifa zvijezda, prijateljica noći na hrvatskim ratištima i velika domoljupka. U Zagrebu, pak, politički se zaljubila u šugoslovena zorana muljanovića, kojem je, nekim slučajem, uz njegov glumljeni stid ipak bio ustaša. ZDS, stipe milanovć, kradezejac, praznoglavi guzičari ništa ne može zaustaviti domoljube.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. merle
  #2 merle 22 svibanj, 2018, 15:20

  TKO JE TAJ mile PA JA BI RADIJE SLUŠAO KMEČANJE NEGO TOG “jugo-prosrpskog” crvenog KRETENA OSVJEDOČENOG MRZITELJA LIJEPE NAŠE!!! IDI BRE MILE U OTAĐBINU I NEMOJ SE NI VRAČATI JER TI NISI LOJALAN MOJOJ DOMOVINI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Bosanac
  #3 Bosanac 22 svibanj, 2018, 08:19

  Ošo Mile među svoje čede da im poje

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.