HRVATSKA HITNO TREBA ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE

HRVATSKA HITNO TREBA ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE

11. travanj, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Hrvatska pod hitno treba i mora dobiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine! Na taj način vrlo brzo i najlakše će se ustvrditi kako su pojedinci stekli sve i sva: od vila, jahti, obiteljskih kuća, automobila, građevinskog i inog zemljišta, tvrtki, pa ako baš hoćete i doktorskih diploma! Naime, nakon 25 godina od početka srbijanske i ine agresije u Hrvatskoj se sve, ali baš „sve“ (po zakonu!?) može kupiti

Napisao: Mladen Pavković

Nakon i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata relativno su se mnogi obogatili, a da nitko ne zna kako i na koji način. Jedino što se zna da od plaće (i kredita) – nisu. No, ono što je još gore je činjenica da nitko i ne istražuje na koji je način netko stekao milijune, odnosno milijarde. Za te koji imaju (kao da su živjeli i radili pet života!) obično se čuje da su „uspješni“ ljudi, iako od malo kojeg od njih možete saznati na koji je način stekao prvi milijun eura? Dosad je jedino poznati tajkun Tedeschi otkrio tajnu: prvi milijun eura, rekao je, zaradio je 1991., u vrijeme najžešćeg rata, prodajući – žvakaće! Oni koji su u to vrijeme ginuli za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu na to samo mogu reći – Svaka ti čast, majstore! Šteta što se i većina tih koji su branili i obranili hrvatsku državu nije sjetila nešto slično, pa danas ne bi imali toliko mrtvih, invalida, a bome ni PTSP-ovca! Ali, da su tada tako poput „trgovca žvakačama“ i drugi razmišljali, posve je sigurno da ne bi imali ni svoju državu, u kojoj baš takvi i slični svakodnevno i besramno – „popuju“!

Ispitivanje porijekla imovine

Dakle, Hrvatska pod hitno treba i mora dobiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine! Na taj način vrlo brzo i najlakše će se ustvrditi kako su pojedinci stekli sve i sva: od vila, jahti, obiteljskih kuća, automobila, građevinskog i inog zemljišta, tvrtki, pa ako baš hoćete i doktorskih diploma! Naime, nakon 25 godina od početka srbijanske i ine agresije u Hrvatskoj se sve, ali baš „sve“ (po zakonu!?) može kupiti!

Ako po ničem drugom onda smo po tome sasvim sigurno u Europskoj uniji (EU), za koju većina građana zna da postoji, ali što i koliko imaju od toga – koliko ih zna?

No, više se i malo tko sjeća da je u vrijeme Jugoslavije (SFRJ) postojao Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Što se s njime dogodilo, tko ga je i kada ukinuo? Taj je zakon prestao važiti 27. travnja 1990.! Prvo je (26. travnja 1990.) Sabor Socijalističke Republike Hrvatske, na čijem je čelu bio dr. Anđelko Runjić, potpuno izbrisao ovaj zakon, a potom ga je Ukazom, dan kasnije, predsjednik Predsjedništva SRH Ivo Latin u potpunosti i – ukinuo, na temelju članka 389. Ustava SRH!

E, sad se postavlja nekoliko pitanja. Kao prvo, ako je u vrijeme komunizma postojao ovaj zakon, tko su ti „velikani“, imenom i prezimenom, koji su na temelju njega snosili posljedice (tko su ti kojima je recimo oduzeta nezakonito stečena imovina i sl.), a potom se pitamo: zbog čega je obustavljen mjesec dana nakon osnivanja Hrvatskog sabora (!), kad je već svima bilo jasno da se Jugoslavija ruši kao kula od karata?

Svi zanju kako se tko obogatio

Zatim nam, oprostite, nije jasno, ako su komunisti ukinuli ovaj zakon (a zna se zašto!), zbog čega novi Hrvatski sabor, na čijem je čelu bio dr. Žarko Domljan, nije odmah izglasao novi zakon, Zakon o ispitivanje porijekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine, jer bi tada tim aktom možebitno bili obuhvaćeni i visoki komunistički čelnici, koji su se u vrijeme Tita i partije nakrali kao „tri Al Caponea“! Zahvaljujući rušenju ovog zakona svim lopovima i lopužama iz doba komunističke vladavine ostalo je (po zakonu) sve i sva, što su kasnije (po zakonu) naslijedila i njihova djeca!

Još nije kasno da se i danas u Hrvatskom saboru donese Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Zakon je prijeko potreban jer se relativno veliki broj ljudi nakrao u vrijeme i nakon Domovinskoga rata, pa da vidimo kako se recimo od prodaje žvakaća ili „balona“ moglo zaraditi prvih milijun eura, dok su u to vrijeme oni koji su branili i obranili Hrvatsku jedino mogli „zaraditi“ ( mnogi i jesu) – metak!

S druge pak strane, čak i pravni stručnjaci, kažu da je Zakon o porijeklu imovine iznimno lako i učinkovito provesti. Svatko onaj tko posjeduje primjerice enormna bogatstva bio bi dužan samo donijeti pravovaljanu dokumentaciju na koji je način stekao „nebo i zemlju“ i sve bi se riješilo dok udariš dlanom o dlan!

Tog zakon mogu se isključivo možebitno plašiti lopovi i kriminalci, pa u čemu je onda problem da ne uđe u saborske i ine procedure, tim prije što u svakom gradu, selu, općini i županiji „svi“ znaju na koji se način tko obogatio – legalno ili ilegalno?

No, kad bi se donio taj zakon i počeo primjenjivati bojimo se da bi se vrlo brzo suvremena ljetovališta i zimovališta pretvorili u zatvore, jer u ovim sadašnjim ne bi bilo ni približno dosta kapaciteta (poglavito po pravilima EU)! T

25 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Roxana Marcovei
  #1 Roxana Marcovei 11 rujan, 2019, 04:47

  Dobre vijesti!!!
  Ja sam Hrvatska i zovem se Roxana Marcovei. Majka mi je rekla da ide putem interneta i došla do objave gospođe MARIA ALEXANDER, rekavši da joj je kreditni instrument odobrio zajam široj javnosti po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. možete je kontaktirati na ([email protected])

  Dakle, rekla sam prijateljici o izgledu posudbe od gospođe. Maria Alexander, a ona je rekla da joj ne bih trebao reći da nisam posudio od Marije Alexander, ali moram posuditi mali iznos da provjerim je li njezina tvrtka legalna tvrtka ,

  Dakle, ponašao sam se po njezinom savjetu i kontaktirao gospođu Mariju Aleksander putem e-maila: [[email protected]
  ] koju je objavila moja majka, a ja sam zatražila kredit od 35.000 eura. Gospođa Maria Alexander odgovorila mi je i poslala mi sve uvjete njezine tvrtke koje sam pročitala i pristala sam na uvjete. Nakon odobrenja zahtjeva za kredit, primio sam obavijest od svoje banke da je iznos od 15.000 eura uplaćen na moj bankovni račun od gospođe Maria Alexander

  Bila sam vrlo sretna i podijelila sam dobre vijesti s majkom i prijateljicom koja mi je savjetovala da nastavim. a on je dovršio otplatu zajma 11. veljače 2019. godine, a tražio sam drugi iznos od 30.000 eura koji sam također primio na svoj bankovni račun nakon provedenih postupaka.
  Želim iskoristiti ovu priliku i reći svima koji u potrazi za privatnim zajmodavcem na Internetu koji sigurno kontaktiraju gospođu Mariju Aleksander

  putem e-maila: {[email protected]}
  WHATSAPP: +1 (651) 243-8090
  VIBER; +1 (651) 243-8090

  Možete me kontaktirati ako vam treba pomoć ili želite postaviti pitanja o tome kako sam dobio kredit.
  Evo moje e-pošte: [[email protected]]
  Dobro vas blagoslovi sve

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Gonzalez Andres
  #2 Gonzalez Andres 25 svibanj, 2019, 06:37

  Pozdrav, trebate li kredit uz nisku kamatu od 2% Jeste li odbili bankovne kredite jer nemate nikakav kolateral ili imate loš kredit? Jeste li umorni od stresa u banci Zatim ste na pravom mjestu i kontaktirajte nas putem e-maila ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Mikel Sardón Esmoris
  #3 Mikel Sardón Esmoris 26 listopad, 2018, 18:27

  PRIMJENJUJU PONUDU URGENTA POTRAŽIVANJA. SADA
   
  ([email protected])

  * Osobni zajmovi (osigurani i nezaštićeni)
  * Poslovni krediti (osigurani i nezaštićeni)
  * Zajam za konsolidaciju i još mnogo toga.
  Mi smo certifikat, pouzdan, pouzdan, učinkovit, brz i
  dinamičan. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas
  nas na:
  [email protected] ili se obratite našem assapu +16316206195

  Sretno,
  Kupac.
  LJUBAVNI ZAJMOVI

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Elena
  #4 Elena 18 listopad, 2018, 05:39

  Dragi tražioci kredita

  U bilo kakvim finansijskim poteškoćama? Da li želite da započnete svoj biznis? Ova kreditna kompanija osnovana je organizacija za ljudska prava širom svijeta s jednim ciljem pomoći siromašnima i ljudima sa finansijskim poteškoćama u životu. Ako želite da se prijavite za kredit, vratite nam se s detaljima ispod email: [email protected]

  Ime:
  Potreban iznos kredita:
  Trajanje zajma:
  Broj mobitela:

  Hvala i Bog blagoslovi
  POVJERENJE
  Elena

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.