HRVATSKA HITNO TREBA ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE

HRVATSKA HITNO TREBA ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE

11. travanj, 2017.

 

 

Hrvatska pod hitno treba i mora dobiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine! Na taj način vrlo brzo i najlakše će se ustvrditi kako su pojedinci stekli sve i sva: od vila, jahti, obiteljskih kuća, automobila, građevinskog i inog zemljišta, tvrtki, pa ako baš hoćete i doktorskih diploma! Naime, nakon 25 godina od početka srbijanske i ine agresije u Hrvatskoj se sve, ali baš „sve“ (po zakonu!?) može kupiti

Napisao: Mladen Pavković

Nakon i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata relativno su se mnogi obogatili, a da nitko ne zna kako i na koji način. Jedino što se zna da od plaće (i kredita) – nisu. No, ono što je još gore je činjenica da nitko i ne istražuje na koji je način netko stekao milijune, odnosno milijarde. Za te koji imaju (kao da su živjeli i radili pet života!) obično se čuje da su „uspješni“ ljudi, iako od malo kojeg od njih možete saznati na koji je način stekao prvi milijun eura? Dosad je jedino poznati tajkun Tedeschi otkrio tajnu: prvi milijun eura, rekao je, zaradio je 1991., u vrijeme najžešćeg rata, prodajući – žvakaće! Oni koji su u to vrijeme ginuli za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu na to samo mogu reći – Svaka ti čast, majstore! Šteta što se i većina tih koji su branili i obranili hrvatsku državu nije sjetila nešto slično, pa danas ne bi imali toliko mrtvih, invalida, a bome ni PTSP-ovca! Ali, da su tada tako poput „trgovca žvakačama“ i drugi razmišljali, posve je sigurno da ne bi imali ni svoju državu, u kojoj baš takvi i slični svakodnevno i besramno – „popuju“!

Ispitivanje porijekla imovine

Dakle, Hrvatska pod hitno treba i mora dobiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine! Na taj način vrlo brzo i najlakše će se ustvrditi kako su pojedinci stekli sve i sva: od vila, jahti, obiteljskih kuća, automobila, građevinskog i inog zemljišta, tvrtki, pa ako baš hoćete i doktorskih diploma! Naime, nakon 25 godina od početka srbijanske i ine agresije u Hrvatskoj se sve, ali baš „sve“ (po zakonu!?) može kupiti!

Ako po ničem drugom onda smo po tome sasvim sigurno u Europskoj uniji (EU), za koju većina građana zna da postoji, ali što i koliko imaju od toga – koliko ih zna?

No, više se i malo tko sjeća da je u vrijeme Jugoslavije (SFRJ) postojao Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Što se s njime dogodilo, tko ga je i kada ukinuo? Taj je zakon prestao važiti 27. travnja 1990.! Prvo je (26. travnja 1990.) Sabor Socijalističke Republike Hrvatske, na čijem je čelu bio dr. Anđelko Runjić, potpuno izbrisao ovaj zakon, a potom ga je Ukazom, dan kasnije, predsjednik Predsjedništva SRH Ivo Latin u potpunosti i – ukinuo, na temelju članka 389. Ustava SRH!

E, sad se postavlja nekoliko pitanja. Kao prvo, ako je u vrijeme komunizma postojao ovaj zakon, tko su ti „velikani“, imenom i prezimenom, koji su na temelju njega snosili posljedice (tko su ti kojima je recimo oduzeta nezakonito stečena imovina i sl.), a potom se pitamo: zbog čega je obustavljen mjesec dana nakon osnivanja Hrvatskog sabora (!), kad je već svima bilo jasno da se Jugoslavija ruši kao kula od karata?

Svi zanju kako se tko obogatio

Zatim nam, oprostite, nije jasno, ako su komunisti ukinuli ovaj zakon (a zna se zašto!), zbog čega novi Hrvatski sabor, na čijem je čelu bio dr. Žarko Domljan, nije odmah izglasao novi zakon, Zakon o ispitivanje porijekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine, jer bi tada tim aktom možebitno bili obuhvaćeni i visoki komunistički čelnici, koji su se u vrijeme Tita i partije nakrali kao „tri Al Caponea“! Zahvaljujući rušenju ovog zakona svim lopovima i lopužama iz doba komunističke vladavine ostalo je (po zakonu) sve i sva, što su kasnije (po zakonu) naslijedila i njihova djeca!

Još nije kasno da se i danas u Hrvatskom saboru donese Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Zakon je prijeko potreban jer se relativno veliki broj ljudi nakrao u vrijeme i nakon Domovinskoga rata, pa da vidimo kako se recimo od prodaje žvakaća ili „balona“ moglo zaraditi prvih milijun eura, dok su u to vrijeme oni koji su branili i obranili Hrvatsku jedino mogli „zaraditi“ ( mnogi i jesu) – metak!

S druge pak strane, čak i pravni stručnjaci, kažu da je Zakon o porijeklu imovine iznimno lako i učinkovito provesti. Svatko onaj tko posjeduje primjerice enormna bogatstva bio bi dužan samo donijeti pravovaljanu dokumentaciju na koji je način stekao „nebo i zemlju“ i sve bi se riješilo dok udariš dlanom o dlan!

Tog zakon mogu se isključivo možebitno plašiti lopovi i kriminalci, pa u čemu je onda problem da ne uđe u saborske i ine procedure, tim prije što u svakom gradu, selu, općini i županiji „svi“ znaju na koji se način tko obogatio – legalno ili ilegalno?

No, kad bi se donio taj zakon i počeo primjenjivati bojimo se da bi se vrlo brzo suvremena ljetovališta i zimovališta pretvorili u zatvore, jer u ovim sadašnjim ne bi bilo ni približno dosta kapaciteta (poglavito po pravilima EU)! T10 komentara

Komentari tjedno.hr
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 18 travanj, 2017, 19:47

  Đaba vam novci moji sinovci, ja ipak igram malo bolje.
  Al karta je kurva izvointe me što psujem
  Jer pravim se gluh da ništ ne čujem
  I ničeg se ne stidim jer sve dobro vidim
  pijem, pušim, loše mi se sprema
  U mom Kulmerovom dvorcu nema čega nema
  Zatvorim se pa pored sigurnosnih uređaja neka uđe ako smije.

  Odgovori na komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 14 travanj, 2017, 09:26

  RH je slučajna država,nitko ne smije ništa imati,sve je to “naše”,treba postati društvo “gologuzana”,porijeklo imovine Mladena Pavjovića i sl.,to treba istražiti,itd.,

  Odgovori na komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 12 travanj, 2017, 23:42

  Kada bi imao vremena tražio bi provjeru ustavnosti zakona jer po meni bi umjesto sistematskog trebalo pisati udbaški koncern!

  Odgovori na komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 12 travanj, 2017, 23:38

  Gazda, koga briga šteta na ovcima koji samo kmeću.
  Ali nisam ti ja ovca!
  Sjeti se! Nisi ovcima uzeo samo bušotinu.
  Dokrajčio si jedan projekt!
  Prodao si narodu toplu vodu a zapravo se radi o pičkinim dimom!
  Pitaj si izvršmog direktora jesu li ti domaće banke krajem 2007 dali kredite?
  Je li te lagao da je sve OK?
  Htio si kupiti tursku i rusiji zajedno na kraju ispala kupnja kod alpskih srba koju smo ti namjestili.
  Koliko si para oprao kroz factoring?
  I nakon svega toga mi ti pružili ruku a ti i tvoji udbaši pljuvali dalje po nama.
  E sada se čuvaj putina i njegovog KGB-a!
  Sistematska udbaška govna natjerali smo vas da vam putin dijeli leksije!
  Gotovo je!
  Nema to pravne temelje što se u privatizaciji uzelo od naroda koji je na fronti krvario samo da bi svoje branio!
  Sve se vraća sve se plaća!
  Neće Vas spasiti udbaški konzultanti, niti udbaška milicija, a niti MOST do Beograda ma koliko kod glume domoljube.
  Sada je pravdu preuzelo financijsko tržište koje nema milosti baš kao Vi udbaši koji ste stvorili narod blokiranih, narod koji se po vama treba sramiti što je stvorio hrvatsku a koju Vi lipo pljačkate.
  Lipo Vam je drug Sanader rekao da ste sistematski koncern koji je najveći problem sa unutarnju likvidnost.
  Nakon toga ste ubili boga u njemu i namjestili 500 optužbi a najsmješnija je ona da je prvi ratni profiter dok su pravi prvi ratni profiteri svi ortaci sistematskog koncerna!

  Odgovori na komentar
 5. Black Jack
  #5 Black Jack 12 travanj, 2017, 22:23

  Ja znam da je bušotina u Svetoj jani bila vlasništvo INA-Naftaplina.
  Gazdin ortak je Stevan Tovareš kojemu je prijateljica bila Savka, a koja je imala zeta u INA-i.
  Tako je bušotina postala vlasništvo sistematskog koncerna!
  Nakon tita Tito i njegovih udbaških prstena!

  Kada sam se jednom provozio kupom vidim neku punionicu.
  Cilo područje oko nje poplavljeno vodom od Kupe u kojoj je površini plutala mrtva krava.
  Od tada više nikada nisam pio tu vodu!
  Ma da mi je pumpa iz 5 km dubine ja to nebi pio.
  Mrak mrtvi!
  Kada će netko te vode iz sistematskog koncerna analizirati na uran?
  Što veća dubina to veća koncentracija prirodnog urana!
  Ali mi smo ovisni o jednom seljaku te onda svi po nalogu Gazde trpaju NPK, tj. mineralno gnojivo kontaminirano sa uranom na naša polja i uništavamo još više vodu.
  Pa nije sve u šoldima udbaška govna privatizacije!
  Trujete Hrvate da njih sve više crkava od srčanih i drugih bolesti.
  To je pravi sistematski koncern kako ga kralj alekesnade ri njegovi četnici vole jer sve ide po planu memorandum sanu!

  Odgovori na komentar
 6. hrvtaski posavac
  #6 hrvtaski posavac 12 travanj, 2017, 20:54

  Štef, ova ti je super.
  Pa mladene daj već jednom imenuj te koji su sudjelovali u pljački od 1992. pogotovo na nižim razinama. pa nitko nije imao pojma o dionicama. Bilo je samo bitno dobro poduzeće razbit na dijelove da svaki bude direktora.

  Odgovori na komentar
 7. PIROŠKA
  #7 PIROŠKA 12 travanj, 2017, 12:19

  Pa u Hrvatskoj ne bi bilo ni jedne tvrtke da takav zakon postoji. Što se tiče zatvora, postoje neograničeni kapaciteti za smještaj tajkuna i njihovih obitelji u napuštenim vojarnama i otocima, kao npr. Goli otok, koji je potpuno neiskorišten..

  Odgovori na komentar
 8. Anonimno
  #8 Anonimno 12 travanj, 2017, 11:25

  Kada bi se to moglo provesti,bilo bi novca da Hrvatska procvijeta.

  Odgovori na komentar
 9. Pero
  #9 Pero 12 travanj, 2017, 10:01

  svaka civilizirana zemlja ga ima

  Odgovori na komentar
 10. Stjepan
  #10 Stjepan 11 travanj, 2017, 20:24

  Što je ovo? Nitko ne komentira? Gdje ste, bre komunjare?

  Odgovori na komentar

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.